TheVR Fórum

Rossz nálam a Twitch! Nézhetetlen kategória!

Nézném a Ghostrunner streamet ha tudnám, de sajnos már egy ideje eléggé hulladék nálam a Twitch. Pedig azóta már volt újratelepítés is. 100Mbit-es a netem, semmi nem megy a háttérben ami effektíve használná a netet és mégis az van, hogy 5-10mp-enként pufferel kb ugyan ennyi ideig. Nem értem. Kevés neki esetleg a gépem? (i7 4790, GTX 1080, 16GB RAM, Nvme SSD), vagy 100Mbit-nél többet igényel netből, ha igen akkor tuti felsírok a nevetéstől. A kedvenc streamereimet nem tudom nézni ilyen szerencsétlen hülyeség miatt. Eléggé kellemetlen. Kikapcsoltam Twitchen ezt az alacsony késleltetést, de semmi sem változott.

Mekkora a sávszéled?

kábel vagy wifi? mit mutat a speedtest?

2 Likes

Nekem is ugyan ez van 360p-ben is már 10-20msp után tölt a live folyamatosan. Semelyik más streaming platformon nem érzékelem csak twitchnél. 3 PCn próbáltam itthon és mind a 3 ugyan ezt csinálja wifin és lanon keresztül is. Internetszolgáltató: Invitel. Kb 1 hete megy ez a probléma.

1 Like

Nálam is voltak ilyen twitch anomáliák, a szokásos szöveg ugye a hardveres gyorsítás kikapcsolása böngészőben, esetleg másik böngésző, clear cache stb. Sőt már addig is eljutott a téma, hogy böngészőben full fekete képet adott csak, ezt egy dns flush oldotta meg (CMD-be ipconfig/flushdns). Esetleg még az alternate DNS 8.8.4.4-re való megváltoztatását lehet kipróbálni.
Ha nagyon nem gép, meg internet hiba akkor lehet a ticcs supportnak írni, hogy nézzenek már vmi traceroute-ot, hogy ott e a gebasz.

Néhány napja nálam is hasonló probléma van, rendszeresen bufferel. Úgy tapasztaltam, hogy 360p-ben még stabil, de jelenleg 720p 30fps-sel is megy. A VOD-oknál nincs gond. (DIGI - 100 Mbit/s)

Most épp nézni szerettem volna a Watch Dogs streamet, de nálam is hasonló a probléma, mint nálad. :frowning:


dnsip
Nálam ez a felállás. Fix IP-t használok port forwarding miatt és más DNS-t is (ezek a DNS-ek modemben is be vannak állítva). Az olyannak mint, hogy Clear Cache nem hiszem, hogy sok értelme lenne, hisz másfél hete van frissen telepített rendszerem, és előtte is fennállt a probléma.
UI: Kábeles a csatlakozás.