Router beállítás/vásárlás

Hali. Az a router ami rendesen kapja netet kábelről az az én szobámban van, ez egy a Telekom által adott modem giganethez és az lenne a problémám hogy a még a régi netről marad hogy másik 2 router is be volt állítva bridge-be hogy a ház le legyen fedve, ezt TP-link TL-WR840N routerekkel oldottuk meg. Ezek egy ideig működtek utána a távolabb lévő le ölte az egész netet és ha azt kihúztam nem volt probléma, de már a net váltás elött is elkezdett vacakolni a közelebbi, lefagyott vagy eldobta a kapcsolatot. Az új telekomos cuc ugyan ott van mint ahol a régi router volt és most ezzel már napi szinten gond van a tp linkessel és még az se segít ha belépve kiadok egy rebootott csak ha áramtalanítóm. A master router kb 8-9 méterrel +1 fal távolságban van a slave-től és az lenne ehhez a kérdésem, hogy ez lehet beállítás hiba vagy erősebb router kellene és ha másik is kellene melyik éri meg aminek erős jele van? A segítséget előre is köszönöm. :slight_smile:

1 kedvelés

Nagyon sok ilyen topicot találsz de leírom a lényeget ide is.

Leginkább beállítás kérdése. Régi routerek már ezek a 840-esek, de ha ez adott akkor ezzel kell dolgozni. Ha vennétek új AP-ket akkor más a tészta.

Ezeken még szerintem nem volt AP mód lehetőség, manuálisan kell. DHCP off, kábel a LAN portba, IP-t a tartományból válassz, és én most már inkább azt mondom különböző SSID legyen.
(Az új, mesh funkciókat ismerő routereken tuti jobb az egyező ssid, de itt inkább nem ajánlom.)

Példa:
SSID IP
Router. 192.168.1.1/24 (feltételezem elég ekkora háló)
AP1. 192.168.1.2/24

Az igazán döfi, ha a router tudja, lefoglalod az AP-k címeit, address reservation néven fut az admin felületeken.

Ja és persze a channelt úgy válaszd meg hogy kevés közeli router használja ugyanazt. Telefonos Wifi Analyzer-el tökéletesen meg lehet nézni melyik channel üres.

A készülékeknek az IP-t a fő routerben foglaltam le, mert gyakran kihozta hogy ip konfig hiba csatlakozási hibának. Tervbe van egy normális router vétele mert ez ló fing habbal. Van egy xiaomi routerem azzal jelenleg légvonalban 25 métert és 2 falat át lövök nagybátyámhoz, hogy a nast ellehessen érni ott( próbáltam ezzel itthon csak rövid a tápkábelja és nem lehet felrakni a helyére gyerek elől) ez a tp-linknek a fele se megy és még csak 1 falat kéne át ütnie. Tudnál ajánlani egy olyan routert ami viszonylag erős vagy leg erősebb mint ez a 840N és lehet bridgebe vagy extenderként használni?

Mi a master router?

Amit a Telekom adott az optikás nethez

Nézegettem már másik routert a 840N helyére. Jelenleg ezt a 3 nézegetem

Csak nem tudom milyen lenne a legjobb vagy ha tudtok jobbat szívesen fogadom az ötletett. ugy kb max 30-40000 szánnék rá

Mielőtt vásárlás lenne tisztázni kéne egy pár dolgot.

A bridge mód elég haszontalan, ha minden kötél szakad esetleg opció, de inkább felejtsük el. Szintén több tucat topikban taglaltuk a gondokat ezzel.

A gond amivel küzdesz a bridge mód és a rossz beállítások miatt van valószínűleg.
Tehát cat6-os kábel kéne a telekomos csoda és 840-esek (AP-ként) közé, LAN-LAN portokba. (Fentebb taglaltam)

Igen, tudom a kábel a király, ezt nem is vitatom, de nem tudok kihúzni oda kábelt ez itt a bibi.

Ezt a tplinket tudom ajánlani

Valószínűleg AP se fog kelleni ez mellé.

1 kedvelés

This topic was automatically closed 8 hours after the last reply. New replies are no longer allowed.