Router, net stabilizálás?

sziasztok!

sokszor gondolkodtam rajta, hogy veszek egy plussz routert (ASUS RT-AC1200G+) az internet stabilizálására…

nos itt kezdődik a gond.:slight_smile:
Amikor nem egyedül vagyok fent(2 telefon, 1 laptop), akkor az elvileg 500/22mbs-es UPC internet hirtelen önálló életre kel és Ő úgy dönt, hogy kaka-pisi reám… és lemegy 69/2.2mbs-re…
A router amit szeretnék venni a gyári mellé, megoldaná nekem e primitív életforma változásának esetleges lehetőségeit? :slight_smile:

Szeretnék streamelni, de ilyen viszonyok melett még kibírom a kiszállitás határidejét. A kérdés, hogy kell-e? és segít-e a problémámon…? :frowning:

elöre is köszönöm a válaszokat!

Nem tudom a megoldást, de ha tényleg a gyári Router-t használod akkor tényleg nem árt cserélni szerintem. Egyszer az egyik “szakember” mondta hogy nem a legjobbak ekkora netre, de ki tudja? :thinking:
Majd egy hozzá értőbb biztos többet tud mondani.

1 kedvelés

A sávszéledet egy másik router nem hinném, hogy megoldja. Derítsd ki, melyik eszköz veszi vissza a sebességet. Egy jelszintmérés sem ártana (ezt le tudod mérni magad is), illetve jó volna tudni, hány csomaghibajavítás van a “Hófehérkén”.

1 kedvelés

rendben, lemérem.
hogyan tudom ezt/ezeket megnézni?

Sajna a csomaghibákról nem fogsz adatokat kapni, ezt a bentiek látják, de sosem fogják elárulni…
Jelszintet pedig úgy tudsz mérni, hogy:

  1. 192.168.0.1 - jelszó a modem alján, 8 számjegy.
  2. Haladó beállítások - eszközök - hálózat állapota 
    
  3. Letöltés jelszintje -6 és +12 dBmV között kell legyen, 0 környéke a legjobb
    Feltöltés jelszintje 38 és 52 dBmV között, 40-50 között legjobb

Itt több csatorna értéket látod, nagy kilengés nem lesz köztük, átlagot tekints. Persze ha valamelyik nagyon kilóg, az nem okés.

2 kedvelés

nos youtube melett megnéztem amit irtál és furcsa, mert 39-46 között mozog a feltöltés és -2 - +3 között mozog a letöltési. eközben néztem egy testmy.net-et és most 122/7et mutat… :frowning:

A jelszintek jók, ahhoz nem kell fusson semmi, csak egy pucér böngésző. Mindegy, hogy youtube megy alatta vagy sem. Ez a hozzád érkező, és tőled a UPC központ felé elmenő jel mennyisége. Ha ezek az értékek nem jók, a neted sok csomaghibát ejt, amiket persze javít, de ez nálad sebességromlást eredményez.
Az 500-as neted dinamikusan osztja a router, legalábbis alapesetben.
Sávszélt csak netet nem zabáló alkalmazások mellett tudsz jól mérni, de kilengések mindig vannak, de nem 500-ról 70-re, vagy ilyesmi. Valamelyik gépen futó netes alkalmazás eszi a sávszéledet, akár egy üresen futó nem jól beállított torrent program is lehet a ludas, vagy a víruskeresők is beleszólhatnak, de az is, hogy melyik böngészővel mérsz.
A sávszél sajnos nem teljesen egyenesen arányos a sebességgel, mert a kommunikációban vannak jelzőbitek is, ami neked nem a tiszta adatmennyiségbe számít bele, vagy a csomaghibákat is javítania kell…
Hol van ez a net helyileg? Melyik város?

2 kedvelés

újszilvás.

Az tőlem messze van, én nyíregyházi vagyok.
Akkor csak így távolról: egyenként kapcsold rá az eszközöket, és nézd meg, mi eszi le. Természetesen feltételezem, hogy a géped nem wifin megy…
Fontos, hogy ha a modem a gépedtől messze van, jó kábellel legyen bekötve, cat6 ajánlott. És az is, hogy ne erősáram mellett fusson közvetlenül, csak amennyire elengedhetetlen.
És még valami, a koaxos csatlakozókat húzd rá 11-es kulccsal, vagy kombinált fogóval. ne csak kézzel!!! Mindenhol, osztásoknál is!

2 kedvelés

rendben! holnap intézkedem!
egyébként igen 20 méteres UTP kábellel van összekötve :smiley:
bezártam egy pár launcher-t és máris 11.2mbs a feltöltés…
hát nem gondoltam volna, hogy ennyi minden közre játszhat egy internetben :open_mouth:

elképesztő!

köszönöm a segítséged @ezredes84
Szerintem… Solved.
köszönöm szépen még egyszer!

1 kedvelés

Szííívesen. A netet sok dolog befolyásolja. Lassan majd minden alkalmazás…
@lengyelb zárható, danki.

3 kedvelés