TheVR Fórum

Router segítség

Sziasztok!

Router vásárlás előtt állok, az lenne a kérdésem hogy mi határozza meg hogy a wifi jel meddig megy, esetleg tudtok e ajánlani routert, és milyen routert ajánlottátok. Válaszokat előre is köszönöm!

A wifi jel erősségét meghatározza az épület falak vastagsága,anyaga,a router elhelyezése!Aztán hogy hány router van ua.frekin,a környéken.Aztán lehetőség van a software cserére a routeren amivel lehet a jelet erősíteni,de ez veszélyes is lehet!
Árban mi az elkébzelés?

Egy fő meghatározó a 2,4 vagy 5 ghz. Utóbbi marha gyors, de általában csak abban a szobában jó, ahol a router is van. Amint falak vannak az útban, rohamosan veszíti a jelerősséget és a sebességet. Router terén én a TP-Link Archer C7-et szoktam ajánlani, illetve ezt is használom, ár érték arányban egy elég jó darab, verziószámot figyeld, mert V4, V5 körül jár most, ennél régebbit nem érdemes venni. Ha egész lakást/házat akarsz lefedni, akkor ügyesen kell gondolkozni illetve kísérletezni. Hasonló kaliberű és kialakítású routerek között egetverő difi szerintem ilyen téren nincs (fizika meghatározóbb tényező). Ha 5Ghz-t akarsz akkor azt célszerű az adott szobában/szobákban telepíteni és UTP kábelen vinni a jelet.