Rtx 2060 probléma


#1

A minap egész jó áron vettem egy Gigabyte rtx 2060oc rev2. 0-t. A gépben egy gtx 1060-at váltott. Volna… Ugyanis a nem történik semmi a kartyacsere után. Leszedtem a régi drivereket, beszereltem a kártyát, újraindítottam a gépet, és nem volt kép egyik monitoron sem, a kártya egyik csatlakozóján sem. Közben a gép tökéletesen működött. Van egy usb monitorom, azon próbáltam követni a dolgokat De ugye az usb csak a rendszer betöltése után aktív, így sem bios, sem post képernyőt nem láttam Az eszközkezelőben nem jelenik meg a kártya, és driver telepítése sem megy, mivel kiírja, hogy nem található a gépben hardver.
A karin a ventik sem pörögnek fel indításkor. Pci tápkábel csatlakoztatva van, psu az ajánlott fölött van.
R5 1600
2x ddr4 8gb Crucial Ballistic
Wd green 240gb m. 2. ssd
Wd 1tb hdd
Psu Thermaltake 550w
A kártya természetesen új, és garis, de mielőtt az asztalra csapnék, szeretnék biztos lenni a dologban. Előre is köszi a segítséget!


#2

CMOS törlés a lapon… főleg ha a BIOS-ban a fastboot a leggyorsabbra van állítva. Mert ultra-fast-nál rögtön GOP-val izzitaná a videókártyát, de valószínűleg még az előzővel. De igazából elvileg ilyenkor a BIOS-ba se lehet bejutni.

Ha úgysem hergelődik bele élet, akkor csere.


#3

Köszönöm! A Cmos törlést megejtem holnap, és ha sikerül megnézem a fastbootot is. Már ha sikerül bejutnom a biosba. Köszi még egyszer!


#4

Ha sikeres CMOS törlést csinálsz, akkor teljesen alapra rakja a BIOS-t effektíve első indítást csinál a gép. Akkor már nem kell a fastboot opcióval mahinálni.


#5

Megtörtént a cmos clear, de a végkimenetelen ez semmit sem változtatott. Olyan az egész mintha nem is tettem volna semmit a gépbe. Monitor el sem indul, a kártya egyik kimenete sem dob ki magából jelet. Bios nincs post nincs. Több kártya is próbálva volt,mind hibátlan, a 2060 viszont másik gépben sem muzsikál. Az Nvidia fórumán egész oldalakat olvasgattam a problémáról, sajnos nem egyedi eset, több gyártó kártyáival is előfordul. Nem ad okot bizakodásra, hogy volt olyan aki arról számolt be, hogy 3 csere után is fennált a probléma, pedig Gigabyte Aorus, Msi, és Asus kártyával is próbálta. Win újratelepítés sem működik.
Marad a gari, remélem elfogadják, és a következó induló hibátlan lesz. Köszönöm a segítséget!


#6

Ha 14 napon belül vagy akkor indoklás nélkül elállhatsz a vásárlástól.


#7

Pont ezt akartam mondani, most hogy jönnek az RX 5700 partnerkártyák, lehet érdemes lenne arra átnyergelni a kérdezőnek.


#8

Ezen én is elgondolkodtam, és lehet hogy ez lesz a vége,hogy átnyergelek a pirosakhoz. Viszont akkor a nagyobbra, és xt lesz belőle.