TheVR Fórum

RTX 3060 ti gyártók

Cső Srácok.

Olyan kérdésem lenne, hogy RTX 3060 TI-ből melyik gyártótól érdemes vásárolni? Van esetleg valakinek gyakorlati tapasztalata?
Ugye itt többen írták minap, hogy pl. a 2060 a Gigabyte-tól betegesre sikerült. És tényleg. Pisti is említette stream-ben, hogy a 2080 TI is elég moslék a Gigabyte-os verzió. Nem akarnék ráfázni ezzel is. Mindenképpen 3060 TI a cél, nem akarok 3080-at meg 3090-et sem, ha esetleg ilyen reakciók lennének. :slight_smile: Köszi a választ.

Szia!

Mivel “friss” széria még a 30xx-es, nincs még elég adat a megbízhatóságról sajnos.
A Gigabyte-ot én is hanyagolnám. (bár természetesen lehet, hogy a 30xx-as kártyáik jók lesznek, mondjuk a nem régi eldurranó, videokártyakivégző tápegység sorozatuk nem “emelte a színvonalat”… sajnos)
EVGA-kat (mivel amcsi cég) elég sokat láttam már tesztelőknél, nem tűnnek bajosnak. (plusz ők csak Nvidia kártyákat készítenek, AMD-t nem)
(én magamnak sosem vennék semmi EVGA-t, de ez magánügy
)
ASUS, MSI még kevés van. (plusz ugye tudjuk, hogy az ASUS TUF cuccok nem feltétlen ASUS minőséget képviselnek, sajna) Viszont, ha cserére szorul majd az én 2070-es O8G ROG-om, tuti, hogy ASUS lesz a 30xx-es is. (sok STRIX/ROG kártyát használtam már, hibátlanok voltak)
Palit/Gainward kártyája is van egy ismerősnek, 3080 talán, nincs vele baja.
Én még várnék az első ASUS/MSI “tömeggyártásra” és utána cserélnék.

Mélyebben a Gamer Nexus csatornát ajánlom, ők mindig alaposan górcső alá veszik a videokártyákat és elmondanak mindent róluk.
Remélem tudtam picit segíteni. :smiley:

2 Likes

Nekem most újult egy Gainward 3060Ti Ghost, megbízhatóságról sokat nem lehet mondani, de eddig hibátlanul működik, nem forró (max 78fok volt Control - 4K Max + RT)
A backplate műanyag, nem fém, ami meglepett, ennyi ami negatívumként említeni tudok.

1 Like

OFF: tudom hogy nem segítség de ha lenne akkor én Sapphire-t vennék :smiley:

A Sapphire nem gyárt Nvidia kártyákat, nem is gyártott. :slight_smile:

Ezért volt az “OFF” és a “ha lenne” és a “tudom hogy nem segitseg” :sweat_smile:
#VICCVÓT

1 Like

Na cső Srácok.
Én ilyen kis kíváncsi gyerek vagyok, és kedden sikeresen meg is érkezett a Gigabyte 3060 Ti kártyám. Rev 3.0-ás kiadás és jelentem jól vagyunk. Nem robbant fel a tápom, nem égett le az alaplapom sem, eddig…
Pár napja elég rendesen húzogatom a bajszát, eddigi tapasztalatok alapján, erős és stabil kártya, hűtésvezérlése nagyon rendben van. Terhelésmentesen 41-43 fok között mozog a gpu hőfok, nem kapcsolgatnak feleslegesen a ventik. Remélem ez így is marad a jövőben és jó pár stream-et ki fogunk bírni együtt.
/végre nem laggol a Super Mario 3 sem/
:D:D

3 Likes

Hát ha már a 3. revízión is átment, akkor csak bírnia kellene. :smiley:
Kívánom, hogy legyen jó és ne okozzon bosszús időket! :wink: