RX 5700 XT variáns a "Performance Plus" konfigba? (és egyéb apróságok)

Sziasztok!

A részletek előtt megemlíteném, hogy a következő napokban szeretném összerakni a fentebb nevezett konfigot és van néhány kérdés ami foglalkoztat, mivel szeretném kihozni 400k alatt a lehető legjobb teljesítményt amivel tudok játszani pár évig 1080P-ben, max grafon, 120FPS körül a legtöbb játékkal ( odyssey, exodus, control, stb tudom, hogy nem fogja adni ezt az fps értéket, de ezekből is szeretném a lehető legtöbbet kihozni )
Monitornak ( enek az ára nincs benne a 400k-ban ) az AOC 24G2U-t gondoltam.

Az érdekelne, hogy a tárgyban jelzett, a fórumon szereplő konfigban miért a standard 5700 XT került? Mi történne, ha 10-20 ezer forintért az egyik variánsát tenném bele? Gondolom nem lenne a proci, stb bottleneck ezért. Ha jól értelmeztem a teszteket a neten, akkor maximum 10 fps-el tudna többet adni játékokban, szóval nem tudom, hogy megérné-e?

Összességében ajánlanátok, hogy a standard helyett más menjen bele (Nitro+, Red Dragon, Red Devil, stb nem tudom még miket érdemes fontolóra venni)?

Illetve van egy kevésbé fontos kérdésem is: a 750 w-os táp tényleg szükséges? Olvastam egy kommentben, hogy az a jó, hogy ha a táp 50%os teljesítményen megy, mert akkor a legjobb a hatásfoka. Ennek tudtam be azt, hogy ekkorát ajánlanak bele. Nem lenne elég egy kisebb teljesítményű?
Továbbá azt tervezem, hogy a 500gb ssd + 2tb hdd kombó helyett egy 1tb-os ssd-t teszek bele. Ez csupán azért lenne, mert nem akarok azzal foglalkozni, hogy egyes progikat ide, másokat oda teszek.

Azért írtam le mindent részletesen, mert érdekelnének a tapsztaltabbak véleményei, nem csak a kártya, de az egész konfigot ( +monitorort ) is bele értve!

Köszi a véleményeket előre is!

Hűvösebb lenne a kártya, stabilabb lenne az FPS-ed (a blowerhez képest, persze csak akkor ha egyébként túlmelegedne, de a hűtő nem engedi)
5700XT-ből mindenképpen érdemes 2-3 ventis kártyát venni, a 5700 még eldöcög a gyári hűtéssel.

Nem, de ha később fejleszted a gépet, lehet hogy cserélheted ha nem bírja a táp, és akkor ugyanott vagy. Nyugodtan mehet bele a 750W-os.

Jó lenne tudni hogy mire fogod használni és milyen mesziről nézed. Egyébként ha jól tudom ez egy újabb modell, elég jól sikerült, papíron se rossz, bár a 250 nit-es fényerő nem a legjobb.

Olyan 2/3-at részben játékra, a maradékban programozásra, filmnézésre, böngészésre fogom használni.

Sokáig a C24G1 volt kinézve, de a napokban jött szembe velem ez és azóta gondolkodom rajta, hogy melyik lenne a jobb. A szoba és az asztal kis méretei miatt viszonylag közelről (kb. 50-70 cm-ről) fogom nézni a monitort. Később szeretnék egy nagyobb asztalt, de az még nem tudom, hogy mikorra lesz meg és az sem jelentené, hogy jóval messzebbről nézném, szóval a mostani helyzettel számolok.

PowerColor RX 5700XT “Standard” nem egyenlő a ref. kártyával. Ha refkártya vagy mókuskerék akkor azt odaírom.

A kettő között kb. annyi a különbség, mint az MSI Gaming és Armor szériája között kb.

'le Standard AXRX 5700 XT 8GBD6-3DH

'le Red Dragon AXRX 5700 XT 8GBD6-3DHR/OC

2 Likes

Köszönöm az információkat!

Végül egy SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT-t vettem (elv. le volt akcíózva és úgy volt 149k), valamint a 2tb hdd + 500gb ssd kombó helyett egy GIGABYTE 1TB GSM2NE3100TNTD-t vettem. A monitor az IPS-es AOC 24G2U lesz. A gép többi része megegyezik a “Performance Plus AMD” konfiggal. Kíváncsi leszek, hogy fog teljesíteni.

Azt még nem tudom eldönteni, hogy a ház a ZALMAN X3 vagy a COOLER MASTER H500 legyen. Ha ezzel kapcsolatban van javaslatotok, azt is szívesen várom.

Esetleg érdemes várni amíg kicsit lemegy az ára ennek a monitornak vagy ennél olcsóbb nem nagyon lesz?

Cooler master h500 mesh verziót tudom javasolni, minden szempontból remek kis ház. Az X3-al nincs tapasztalatom de jó vélemények vannak róla.

Igaából 7500 ft-al drágább a cooler master és nem tudom, hogy megéri-e azt a többlet árat :confused:

Az X3-al sem nyulsz mellé, az a ház is rendben van. Nézz rá akár a fractal design meshefy c-re még, hasonló árban van és az is jó.

CM H500 meg mikor lett 40e Ft? :expressionless:

Kb. egy hünapja nézegetem, azóta biztos, hogy annyi

1 Like