TheVR Fórum

Ryzen processzorok

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy a Ryzen processzorok, jelene esetben, mondjuk a Ryzen 7 1700x, mennyire alkalmasak gamingre illetve munkára? Néztem teszteket, összehasonlításokat, mint például az Intel I7 7700, de olyan nagy különbséget nem láttam. Akinek van tapasztalata az AMD-s procikkal, megosztaná velem? Mennyire alkalmas a fent említett Ryzen processzor?

Javaslom ezt a topicot, van rengeteg cikk, teszt, azok alapján tudsz dönteni:

Gamingre felesleges a Ryzen 7, inkább 5 2600/2600X, munkánál meg attól függ mit használsz. Néhány program az Intel procikon meg jobban, néhány AMD-n, sok helyen meg közel vannak.

1 Like

Szia! Köszi a választ. A “feleslegest” úgy érted, hogy nem elég erős a mostani játékokhoz, vagy pont fordítva, hogy gamingre nem feltétlen kell ennyire erős proci?

Ma még szinte semmilyen játék nem használ ki 8 mag 16 szálat, nem ilyenekre tervezték őket. Ez pár év múlva lehet előny, de addigra mindkét oldalon sokkal erősebb procik lesznek hasonló áron.

Munkára persze más a helyzet, ott több, de nem minden program ki tudja használni a sok magot.

1 Like

Rendben, köszi az infot, csak még annyit, ha még itt vagy :D, a HDMI illetve a DisplayPort között mi a különbség? Melyiket érdemes, melyik a jobb, ha lehet így fogalmazni? Egy GTX 980TI OC lenne a gépben, és valószínűleg egy 21:9-es full HD monitor lenne a kijelző? Melyiket lenne érdemes választani a csatlakozók közül?

A display port gyorsabb és nagyobb felbontást képes átvinni elvileg. FHD-ra bőven elég a HDMI.

1 Like

Oké, köszi!