S8 20% után zuhanórepülésben merülési probléma


#1

Sziasztok!

Az utóbbi időben a Galaxy S8-am akksija ha eléri a 20% alatti töltöttséget,akkor olyan zuhanórepülésben kezd el merülni,hogy 10 perc múlva már csak 1-3%marad,vagy teljesen lemerül. Valaki tudna segíteni mi okozza ezt.


#2

Döglött akkumulátor, ha még garanciális a készülék akkor vágtázz el a szervízbe vele.


#3

S8 jellemző típushibája ez a zuhanórepülés.
Ahogy @sutyomatic mondja, valószínű, hogy döglött akkumulátor.
Hútéses módszerrel még próbálkozhatsz, de inkább szervíz, ha garis.


#4

A másik meg hogy lítium akksit ha lehet nem merítünk 50% alá és töltünk 85% felé, mert drasztikusan hamarabb kinyírja.


#5

ha 50-85 között tartod nem kell túl rendszeresen tölteni?
lehet hogy rosszul tudom de 20-80 között nem érdemesebb tartani?

amúgy s9+ on ugyan ez a probléma az a gáz ugye hogy csak 1 évig garis… mindegy hát remélem megújul a gari is ahogy az visszajön a szervizből mert ha nem akkor egy átverés az egész ugyan is a következő is tönkremegy rövid idő alatt.


#6

Úgy használd ahogy neked kényelmes.Ha egy szar telep van a telefonodban az garancián belül derüljön ki, 2 évente meg úgy is cserélgeti a telefonját mindenki.

De nekem még egy telefonom akuja se szart be.Pedig a gyorstöltés előtt a biztos pusztulásba kellett volna küldenem őket az egész éjszakás töltésekkel.

Én speciel csak azóta figyelek oda erre, mióta gyorstöltést támogató készülékeim vannak, mert kicsit szkeptikus vagyok máig ezzel a quickcharge-al, hogy mennyire egészséges ez a telepeknek, főleg mikor 20% alól kezdem a töltést és forró az egész készülék tőle.Szóval már nem engedem 20% alá merülni és 90-95% fölé tölteni, így azért nem kell non stop töltővel együtt élni.Ez az 50-85% nekem egy kicsit erős a minden napokra, akkor inkább bevágom a fiókba, ne hogy már ne használjam ki a kapacitást, és töltővel rohangáljak mindenhova.


#7

Szerintem is olyan 20 és 85 között.


#8

Köszönöm a válaszokat! Elviszem a szervizbe és megfogadom a tanácsaitokat.


#9

én is úgy tolom a xiaomi redmi note4-et hogy nagyjából 25-80 % között tartom. persze néha előfordul egyszer kétszer hogy elfelejtem időbe levenni a töltőről de én este soha nem hagyom fent


#10

Nem azt mondom, hogy ez a fajta töltési módszer hülyeség. Vannak rá tesztek is, hogy ténylegesen hosszabb az akku élettartama.
Viszont feltennék egy kérdést. A telefon van érted vagy te vagy a telefonért? Én soha nem azért vettem meg valamit, hogy aztán babusgassam, hanem arra, hogy használjam. Másrészről pedig így egy 4000 mAh-s akkuból is mennyit használsz effektíve? 2500-3000 mAh-t? Én ha töltöm és eszembe jut, akkor 80-90% körül leveszem, de soha nem problémáztam rajta, meg nem ültem mellette, hogy na mikor lesz 80%-on.
Tudom, hogy vannak szoftveres megoldások, de általában azokhoz rootolni kell. Ha lenne az androidban natív megoldás erre, kérdés nélkül beállítanám én is 90-95%-ra. Pl a laptopomon BIOS szinten is be lehet ezt állítani. Amíg ez nincs szerintem felesleges ezen annyit agyalni.
2 évet, ha normálisan van használva egy teló, akkor gond nélkül kibír az akkuja. Azután pedig már több, mint valószínű, hogy le lesz cserélve, mert annyit fejlődik a hardver. Plusz ugye a gyártók se nagyon szeretik frissítgetni a régebbi modelleket.


#11

De. Pont ez a lényeg, a lítium aksik azt szeretik ha többször vannak töltve kicsit, nem azt ha nagyon lemerülnek, aztán csutkára töltik.

Nekem azért “speciális” az esetem, mert Google Nexus 5X-et használok, amire tavaly őszig jöttek a frissítések. Az akksi télen, kb 3 év után adta meg magát, de én sokat használom.

A másik, hogy mivel mellette céges Macbook Pro 2017-en tolom, amire Apple bácsi “bölcsen” csak 2 usb type C-t tett, így nálam mindig ott a laptop type-c töltője, ami tökéletesen megfelel a telefonnak is, így nincs “plusz” kábel.


#12

gondold el hogy napi rendszeres használat mellett amit mondtál 50-85 százalékon tartáshoz hányszor kéne tölteni. Nem tudom de gondolom rendszeresen van a te telód is erőd terhelésnek kitéve így merül is…
Ez a sok töltés átcsap szerintem túl sokba ha 50-85 között akarod tartani.
napi 3-4 töltés… szerintem az sok. Legalább is tesóm pont ezt csinálta az S9+ al és most olyan gyorsan lemerül minimális használat mellett is hogy csak nézek…

U.I: Hát szerintem az aksik piacának még van hova fejlődniük, manapság nem lehet elájulva senki attól hogy milyen aksit kap egy adott csúcs kategóriás android telefonhoz sem. Főleg ugye a helyhiány miatt ami állandó fejtörést jelent a fejlesztés során.

Srácok az én gyári Huawei P20 hoz kapott töltőm 4,5 A el tölt én ezt inkább hanyagolom rendszerint még akkor is ha nagyon gyors a töltés. Illetve van Q3.0 töltőm is de az is túl gyorsan tölt. én az 1-2 A el való töltés híve vagyok de ha lehet 1 A el megvárom míg feltölt a készülék. És mintha lassabban is merülni a gyors töltési ciklusokhoz viszonyítva. A P10 esetében már bevált ez a módszer.


#13

Ezt annyira a számból szedted ki hogy szinte már nyálas. :rofl:

@pozso123 egyszer én is sima 1A töltővel töltöttem fel a p10 lite-om(csak az volt kéznél) és nekem is feltűnt hogy valamivel tartósabb volt üzemidőben.De nem próbáltam ki többször, ellönyveltem placebo hatásnak.Viszont most ki fogom próbálni egy Nokia 7 plus-on.


#14

3-szor teszem fel, kb 20-30 percre. Alapvetően tökmindegy hogy egyszer teszed fel egy órára, vagy 3-szor 20 percre, igazából az aksinak jobbak a kisebb töltések, nálad meg nem egyhuzamban nincs teló 1 óráig, hanem 3-szor kisebb részletben, ami hatékonyabb elérhetőséget biztosít.


#15

tönkre nem teszed vele:D de a rettenetes nagy áramerősség meg nem tesz neki jót. Én már próbáltam régi fajta Xiomi Redmi Note 2-t feltenni a P20 töltőjére és kb 10 perc alatt 10-15 ről fent volt 100 on. Nem is próbáltam többször.
Ha nincs olyan töltőd ami ezt tudja akkor csak dugd rá a gép egyik 2.0 ás usb-re az sem tölt túl nagy áramerősséggel. Sőt az ennél sokszor még kevesebbel is. De van erre megint program ami mutatja a töltés közben az áramerőt, feszültséget, kapacitást, még azt is hály ciklus a várható élettartam

@meteoric87 Jó amit mondasz én is ki fogom próbálni. Bár a gyártó direkt hangsúlyozta hogy a gyári töltőjével 1-2 töltés amire azt mondják hogy hosszú távon nem okoz csökkenést a kapacitásban. (persze ezt nem így mondják el szó szerint mert azzal szánkba adnák a szót hogy nem túl tartós aksi van benne)