S9 16:9 keparany, miert nincs?

Skacok. a S9 es egyeb okostelefonok miert nem kepesek tizen X megapixeles kameraval 16:9 keparanyban fotozni, (mikozben ez az egyik legelterjetebb felbontas) ha videot kepes 4k ban 60fps el 16:9ben? no made sense…
felbontasok:

Spoiler

Video felbontasok:

Spoiler

Én a listában két 16:9 képarányt is látok, azzal mi a baj?
Ha a kérdésed arra vonatkozik, hogy a 12 MP miért nincs 16:9-ben akkor arra az a válasz, hogy a képszenzor fizikailag 4:3-as kialakítású 4032 x 3024 felbontással. Ezen belül bármi lehet de csak úgy, hogy levágsz a 16:9-en (vagy amilyen arányt szeretnél) túli részekből. Ezt akár fotó programmal is megteheted vagy a gyári beállítások közül valamelyikkel.

3 kedvelés

ohm, a kep minosege romlik 6MP en? vagy csak azt a folyamatot skippeli amikor en levagnam formara? enegem az erdekel, hogy a kep minosege valtozik-e.

Nem változik a minőség.

1 kedvelés

A 9,1 MP 16:9-es módban nem romlik a minőség, a vízszintes felbontás ugyan az marad mint a szenzor nativ felbontása (4032 pixel), a kép tetejét és alját vágja le. Tehát függőlegesen 3024 helyett csak 2268 pixeled lesz.
Kb. mintha fognál egy papír fotót ami 4:3-as volt és ollóval levágnál az aljából és a tetejéből egy-egy csíkot.
Ha viszont alacsonyabb MP-t választasz akkor természetesen a minőség is romlik. Kisebb lesz a fájl méret de kevesebb pixelből áll majd a kép.

2 kedvelés

so just in case… maxi felbontasban csinaljak kepet,e s utanna vagjam meretre, igy jobb kepet kapok vegeredmenynek? :smiley:

mondjuk kikapcsoltam a teljeskepernyot kameraban,e s msot
12mp 4032x1960 es 3mb a kep. szoval szerintem tageljen valaki egy admint es torlje xd koszi skacok <3

Ha ugyan ott vágod le akkor elméletileg nem lesz sem jobb sem rosszabb.

Ha igazán jót akarsz akkor a RAW formát mentsd és azzal dolgozz. De erről több részletet egy fotós topikban tudsz meg :slight_smile:

2 kedvelés

@lengyelb

1 kedvelés