Saját build

Sziasztok!

Az alábbi képeken lévő buildet tervezem majd megépíteni, viszont ez lenne az első gamer pc-m és lenne hozzátok pár kérdésem.

Először is nagyon ragaszkodom a fehér színhez, hogy minél több hardver fehér legyen. Ebből kifolyólag választottam ezt a gépházat, viszont nem igazán tudom (vagy látom), hogy mennyire szellőzik jól?

Második kérdésem pedig az lenne, hogy erről az oldalról így minden alkatrészve garanciát kérve megérie? Vagy másik oldalon megbízhatóbban és olcsóbban hozzá tudok jutni?


1 Like

U.i.: még a következő ramot néztem és nem tudom hogy a 2 vagy a 4 felállásos megoldás érné meg jobban?

Eszerint, meg a tény alapján, miszerint négycsatornás memóriakezelés csak HEDT és szerver-alaplapokon (pl. Intel X299, X399, AMD TRX40) elérhető, a legtöbb alaplap pedig legfeljebb dual channel-t támogat, négy modullal nem vagy előrébb, csak még többet fizetsz alig észrevehető teljesítménypluszért, lásd:

Bőven elég egy kétmodulos DDR4 RAM kit, Ryzen-hez passzolóan 3200 vagy 3600 MHz CL16-osok lennének ideálisak tudtommal.

Ahogy nézem, te négy ugyanolyan DDR4 modult gondoltál venni. Ne tedd - DDR4 esetében ez rendszer-instabilitáshoz vezethet, amennyire én tudom. Csak az egy kit-ben árult DDR4 RAM-okat érdemes egymással használni, mert azok együtt voltak tesztelve.

4 Likes

Asrock alaplapot mindenképp cseréld, az utóbbi években csak szemetet gyártanak, minden árkategóriában.

Prociból pedig simán elég az 5600, gyakorlatilag semmi különbség az 5600X-hez képest, és ha mégis akarod, tudod húzni annyit hogy egyenlőek legyenek.

Az NZXT ház nem rossz, de nem is a legjobban szellőző, én inkább néznék Fractal Meshify 2-t, vagy Lian Li Lancool II Mesh-t.

3 Likes

Én a hűtőt is cserélném. Csak az rgb miatt nem éri meg annyit költeni rá. Plusz a légkavarói sem a legjobbak. Magas minimál és alacsony maximális fordulat.

https://www.pcx.hu/arctic-acfre00074a-freezer-34-esports-duo-szurke-feher-processzor-huto-00875833

3 Likes

Szia!

A deszka legyen Asus Prime B550M, azon is van némi fehér, ha ez a fontos. (az Asrock-ot felejtsd el) Vagy MSI B550M Mortar-ból is van kétféle. Jah, meg az Asus ROG B550-A is olyan.

1 Like

Igen csak ipon on pontosan 700Ft a difi a kettő között :smiley:

3 Likes

Én össze raktam egy másik konfigot próbálva jobb minőségű alkat részeket össze rakva . Itt egyedül a ram amiről nem tudok semmi ezt a márkát nem hallotam de fehér :smiley:
A lap jobb, a ház is jól szellőzik , táp is jobb. Ram modul ból ahogy kell 2x16GB (ne tévesszen meg hogy 1x szerepel ez 2x16GB csak nem fér ki a szövegbe meg képen is 2 db van ). Bár lehet érdemes a fentebb linkeltekre cserélni mer ezekről a ramokról mint mondottam semmi infó nincs h milyen.


(Ez is összeszereléssel ,teszteleéssel , bios frissítéssel van csak az nem fér ki a képre )

Még annyi lenne, hogy ugyebár majd ha tervek szerint halad minden, akkor ezt buildet választom. Nagyon régóta vágyok arra, hogy egyedül összerakjak egy gépet ezért nem tudom, hogy megpróbáljak egy ilyen drága konfigot, vagy inkább ráhagyjam a boltra?:sweat_smile:

1 Like

Kicsit megzavart a processzor foglalatnál, hogy csak intelesek vannak felsorolva. Amd-hez is jó lenne, vagy ha nem kompatiblis, valahogy meg lehet oldani?

Nekem sárga-feketében van fent egy am4 foglalaton, gyári felfogatással.

Tud am4-et, csak gyári oldalakat kell nézni mindennél.

Webshopok adatai az adatrögzítők kedvétől fügnnek :confused:

4 Likes

Köszönöm szépen srácok a segítséget!

2 Likes

This topic was automatically closed 8 hours after the last reply. New replies are no longer allowed.