Samsug tv vásárlás

Sziasztok
Olyan kérdésem lenne hogy melyik lenne a jobb választás ezen tv-k közül
Mindegyik samsung
50ru7102
50ru7092
50nu7092
Az ru és nu termékek között annyi különbséget találtam, hogy az nu-ban nincs bluetooth, 2 hdmi, és egy usb
De kérdezném én, tv-ben a bluetoothot lehet használni valami értelmes dologra? Hangprojektort nem szeretnék venni, vagy ha mégis ott az optikai kábel
2 hdmi elég, és 2 usb is felesleges nekem
A 2 ru termék között meg a talo kialakítas /úgyis falon lesz/

Nagyon sok mindenre lehet használni: Vezeték nélküli fejessel / fülessel nem zavarod a másikat amikor aludna, vezeték nélküli billentyűzetet lehet használni, a telefonodat használhatod távirányítóként, a telefonod képernyőjét átrakhatod a TV-re, vagy fordítva stb stb… A kedvenc funkcióm, hogy ha a telefonon a youtube alkalmazásban kikeresek egy videót egy gombnyomásra a TV megnyitja a saját youtube alkalmazását és elindítja a videót.

1 Like

A telefon mint távirányító a smartthings appal működik
A fej/fülhallgató jogos!
Billentyűzetem usb-s sincs nem hogy bluetoothos
Telefon képernyőt wifin keresztül ugyanúgy át tudom tenni,

1 Like

És a yutub is wifin keresztül megy
Vsgyis a mostani tvmmel is megtudom csinalni, pedig abba nemsok minden van, egy neha jó néha nem jó wifin, és egy k**va lassú youtube appon keresztül

1 Like

hmm lehet most így hirtelen tényleg belekavartam a wifi által működő funkciókat. :smiley:

Samsungot egyébként én annyira nem ajánlanék a szoftveres része miatt, Samsung TV van itthon, ha most kéne választani lehet az LG-nél nézelődnék, rácuppannék egyre a media marktban és alaposan megnézném a szoftveres részét, persze lehet az sem jobb.

Egyébként ha lenne egy konzol a TV-re kötve, az a funkciók naagyon nagy részét felgyorsítja, kijavítja, és akkor nincs az, hogy 20 percenként befagy a HBO GO, mert most ilyenek vannak. (500+k TV)

Van konzol! :slight_smile:
Nézegettem ugyanilyen specifikációju lG-ket
49um7100plb
De az OS-en kívül nagyobb különbséget nem láttam
És az +20-25 ezer felár

1 Like

Pedig a szoftveres része fontos szerintem, a böngészőt külön kiemelném, egyszerűen használhatatlan, pedig néha kéne, mert nem mindennek van appja, pl vannak olyan meccsek, amit csak interneten közvetítenek a TV csatornák, hiszen a TV-ben egyszerre csak 1 mehet 1 csatornán :smiley: Az RTL MOST is csak weboldalon keresztül elérhető.

De egyébként egy konzol gondolom a böngésző problémát is megoldaná, meg sok minden mást is persze.
LG-nél még a mozgásérzékelős cucc, az nagyon menő, mi egy sima hagyományos távirányítót kaptunk hozzá, elég szenvedés vele akármit csinálni, elemmel működik, 2 havonta lemerül, míg LG úgy tudom aksival adja a távirányítót, persze nem tudom mely modelleknél mi hogy van

Samsung szoftveresen és hardveresen is sokkal erősebb mint az LG. Több ram, erősebb proci kerül bele, az appok lényegesen fluidabban működnek rajta, valamint a legtöbb szoftvergyártónak ez az elsődleges fókusza, ami azt jelenti, hogy a Samsungokon tesztelnek a legtöbbet (nem meglepő, mivel ők a smartTV piac legnagyobb szereplői). Ez kevesebb hibát, és hiba esetén gyorsabb javítást is jelent.

LG-khez sem jár alapban a Magic remote, és sajnos akksi sem. A high-endhez adnak, de egyébként külön lehet venni.

5 Likes