Samsung 970 EVO Plus M.2 SSD ciripel/sípol


#1

Sziasztok!

Vásároltam 2db M.2 -es SSD -t és sajnálatos módon azt tapasztaltam hogy amikor írás vagy olvasás történik rajtuk akkor ilyen ciripelő vagy sípoló hangot adnak ki. Találkoztam már hasonlóval GPU -nál de az közel nem volt ilyen hangos mint ez.
Az fix hogy nem a GPU a ludas mert csak azóta van ez a hang amióta az SSD -k megvannak.

Az lenne a kérdésem hogy lehet -e ez ellen tenni valamit, illetve valaki találkozott-e már hasonló dologgal?

Pontos nevük: SAMSUNG 250GB 970 EVO PLUS MZ-V7S250BW M.2

Előre is köszi a válaszokat! :slight_smile:


#2

Ha Coil whine, akkor annak semmit nem tudsz csinálni, max ha neten rendelted visszaküldöd, veszel egy másikat, hátha az nem lesz ilyen. Gyártástechnológiából fakad, van amelyik hangosabb, van amelyik csendes, lutri teljesen. Nem garanciális hiba, a működést nem befolyásolja.


#3

Igen, coil whine.
Pont az ilyen lutris dolgok miatt vettem a minőségibbet és szomorú ezzel szembesülni hogy maga a technológia ilyen. Bezzeg az ilyen kis apróságokról senki sehol nem beszél, ott vannak az 5 csillagos értékelések minden oldalon.
Na de akkor ennyit az M.2 SSD-kről. Visszaküldöm és maradok a satás megoldásnál, nincs kedvem lutrizni hogy jó-e vagy sem. Főleg hogy kettőt vettem és mindegyik ilyen.

Köszi szépen a segítséget!


#4

Bárminél előfordulhat, nem az M.2 SSD-k ilyenek, hanem úgy általában az elektronikai termékek. Persze gyakoribb tápoknál, GPU-knál, alaplapnál, de mint láthatod kb bármi amiben áram van, generálhatja ezt. És tök mindegy a márka.

Az M.2 SSD-k azért kategóriákkal gyorsabbak mint a SATA megoldások.