Samsung Galaxy S10 vs S9+

Sziasztok!
Nagy dilemmában vagyok,ahogy a címben is írtam,ez a két telefon között nem tudok dönteni.
Jelenleg az S9+ van a tulajdonomban,másfél éve,viszont megtetszett az S10-es.
Tapasztalataitokra lennék kíváncsi,megéri váltani S9+ról a sima S10-re?
S10 Pluszt nem szeretnék,mert számomra kevésbé fontos a nagyobb méret. Az S9 szériából is azért vettem a Pluszt,merr több kamera és ram van benne.
Viszont most az S10 és S10+ között csak az előlapi kamera és a méret a különbség. Egyik sem létfontosságú számomra.
Mivel előlapi kamerák,RAM,proci és felbontás (!) is ugyanaz a két telefonon,ezért gondoltam hogy a kisebb telefont jobban,gyorsabban meghajtja ugyanaz a hardver. Ezért nem fontos hogy a nagyobbat vegyem.
Nade visszatérve,kijelzőméret szempontból mekkora változás lesz? Az S9+ 6.2" míg az S10 6.1". Viszont nőtt a hasznos felület,mármint a kijelző arány.
Valakinek van tanácsa/tapasztalata ezzel kapcsolatban?
Mennyivel másabb az újabb S10 az S9+hoz képest? Lényegesen kisebb? Megéri?
Köszönöm a válaszokat!

Szia íme a 2 telefon kulombsege a legyen hogy az s10 jobb szebb stb https://www.google.com/amp/s/m.gadgetsnow.com/page/amp_compareshow/compare-mobile-phones/Samsung-Galaxy-S10-vs-Samsung-Galaxy-S9-Plus

Felesleges évente kétévente váltani egy csúcsmobilt egy másikra, annyi pluszt nem hoznak, hogy megérje. Ismerősöm váltott S8-ról S10-re és azt mondta, hogy a kijelzőn meg a kamerán kívül semmi érdemit javulást nem vett észre.

1 Like

Részben igazad van de akinek erre van kertje és évente szereti csrelgeti a telot annak ez nem gond. Vissza terve az s10 az s8 hoz képest több rám nagyobb tarhely nagyobb kijelzo több kamera új CPU chipset új gpu Mali picivel több aksi idő és még azért akad egy más ebbe inkább ne menjünk bele szerintem.

1 Like

Nem az volt a kérdés igen,hogy megéri-e. Nekem meg.
@ritkanev

Ha neked megéri, akkor meg is válaszoltad a saját kérdésed. Ez amúgy is személyes preferencia. Hardveresen jobb az S10? Nyilván igen. Van értelme S9+ -ról váltani? Nem. De neked attól még megérhet ~250k-t.

1 Like

@Sv3rn1k tisztában vagyok az S10 hardveres előnyével, viszont azt akartam érzékeltetni, hogy az ismerősöm nem igazán érezte ezt a különbséget. Viszont kiegészítés képen hozzáteszem, ő nem játszik a telefonon és az S8 tárhelyének a felét se használta ki.

@faingoes

Tapasztalataitokra lennék kíváncsi,megéri váltani S9+ról a sima S10-re?

Ezt a kérdést nem én tettem fel…

1 Like

Te azt irtad,hogy felesleges évente váltani.
Én úgy kérdeztem,hogy megéri-e,hogy pl a kijelző méret stb
Nem ugyanaz a kettő.

Igen, ezt írtam, mivel nincs akkora ugrás egyes generációk között, remélem így érhetőbb. Legegyszerűbb megoldás bemész egy Media Markt-ba és megnézed.

Viszont Te már rég eldöntötted, hogy megveszed a kiszemelt telefont csak pozitív visszaigazolásra vágysz, így felesleges érveléseket írogatni, sőt továbbmegyek ezt a topic-ot is megnyitni.

Én S8+ váltottam S10+ -ra mivel sajnos az S8+ -om kezdet kicsit problémás lenni a rendszer gyorsasága és hasonló furcsaságok miatt. (kb kicsivel több mint 2 éve volt meg)

  • Annyit tudok mondani hogy átlag felhasználás terében nem hiszem hogy észre fogsz venni bármit is teljesítményben és ezt értem aksi terén is mivel kb majdnem ugyan úgy bírja jelenleg mint az S8+ -om
  • Az hogy most nagyobb a képernyő személy szerint nekem bejön de ugye bár még mindig sok minden nem használja ki ezt a képarányt sajnos. Kamerák… hát erre annyit mondok hogy van bőven :smiley:
  • Tárhely szempontból… maradjunk annyiban ez attól függ hogy én hány évad sorozatot teszek a telefonra, de ha van bőven hely az sose rossz ( plusz én egy microSD kártyát is használok egy ideje)

Ha van kereted és bejön az új stílus akkor vedd meg mert ez akkor is rajtad fog állni és nekem még nagyon bejön az ujjlenyomat leolvasó is ami az S8+ -on elég rossz helyen volt :smiley:

3 Likes