TheVR Fórum

Samsung galaxy s20 ultra problémák

Sziasztok, március 16.-tól vagyok egy Samsung Galaxy S20 Ultra készülék cseppet sem boldog tulajdonosa…

Vártam pár napot mielőtt írok, hogy próbálgassam a készüléket.
Na már most több problémám is van a készülékkel, elsősorban az akkumulátor üzem ideje ami számomra nagyon fura. Ha a samsun galaxy s10 pluszt leveszem este a töltőről akkor az reggel 94% környékén lesz (amivel nincs semmi problémám), ha ugyan ezt megcsinálom az Iphone 11 por-val az reggel is 100%-99% környékén van, na már most ugyan ez a s20 ultránál reggel 82-84%… ami szerintem eléggé borzasztó.
A másik probléma a kamera, bár nem nagyon szoktam fotókat készíteni, de itt egyből szemet szúrt az autofocus rettenetes működése. Mivel van összehasonlítási alapom (iphon 11 por, s10 +) így rettenetesen szúrja a szemem a dolog. Szóval a kérdésem az lenne felétek, hogy én csinálok valamit rettenetesen rosszul vagy tényleg ennyire rossz ez a készülék?
Napok óta bóklászom és eddig csak egy gyanúm van, mégpedig ez az istenverte exynos-os processzor…
Válaszaitokat előre is köszönöm, további szép napot mindenkinek.

Amit rosszul csinálsz szerintem: Felesleges évente csúcskészüléket váltani. Az S20 alig tud valamivel többet a 10-nél, kétlem hogy bárkinek megérné a csere. Persze ha céges/ingyen kapod, úgy más.

Egyébként mindkét leírt dolog szoftver eredetűnek tűnik, tipikus early adopter betegségek, ha sokan panaszkodnak rá, valószínűleg hamar fixálják update-tel. Amit tenni tudsz, hogy utánanézel, ha van ilyenről reddit akkor ott jelzed, esetleg felveszed a kapcsolatot a Samsung supporttal.

4 Likes

Szia, köszönöm szépen a gyors válaszod. Kérlek mellőzük ezt a nem kell évente cserélni/váltani dolgot. Teljes mértében egyet értek azzal, hogy ez fölösleges, viszont én egyszerűen imádom ezeket a “dolgokat” és ebben lelem örömöm. Mivel nem éhezem azért, hogy megvásároljam így ez nem is okoz problémát. Mindenkinek vannak “betegségei” :smile: úgy gondolom még nem okozok vele magamnak/szeretteimnek problémát, addig csinálhatom. Remélem nem érted félre, nem bántásként mondom az az írom ezt.

Semmi gond ezzel, mindenki azt csinál amit akar a pénzével :smiley:

Viszont technológiai szempontból, mint látod is, ennek az az ára, hogy egy kiforratlan terméket kapsz, cserébe sok pénzért. Én azt tudom javasolni, ha váltasz is évente, akkor legalább 3-6 hónappal a megjelenés után tedd. Addigra kijavítják a fontosabb gyerekbetegségeket.

Ez nem csak telefonokra igaz, hanem szinte mindenre. Nagyon ritka az manapság, a borzasztóan lerövidült fejlesztési ciklusok miatt, hogy valóban “kész” termék kerül a polcokra.

4 Likes

Igen igen, ezzel sajnos tisztában vagyok. De egy beteg embernek ezt írhatod :smile:, remélem tényleg nem vetted sértésnek amit írtam, mert bírom az észrevételeidet/hozzászólásidat. Közben írtak, hogy a kamerára meg is érkezett az update… elvileg tökéletes. Akkor várok még, csak gondoltam 14 nap nem telt el és ha szarkaszik visszadobom. Mellesleg az ajándék samsung galaxy buds+ miatt rendeltem elő… egyszerűen imádom az elődjét is. (Azt használom apple termékekhez is)

Nekem s10e készülékem van november óta, hát a samsung meg a jó üzemidő nem a legjobb barátok. Lehet patchelgetni a készüléket de csodát nem kell várni tőle. Kamera viszont az ami nálam nagyon bejött. Előtte soha nem volt még csúcskategóriás vagyis ahhoz közeli telóm így nagyon meg vagyok vele elégedve.
Amit meg Meteoric említett az tényleg hasznos, nem csak javítások szempontjából érdemes egy kicsit várni az azonnali vásárlással hanem egy picit lejjebb is megy az ára aztán abból a pénzből vehetsz is akár egy okos órát vagy bármi kiegészítű kütyüt a telóhoz :smiley:

1 Like


Egy kis érdekesség

3 Likes

Sajnos
20200325_093753
De azért jó lenne.

3 Likes
3 Likes

Ez rajtam most nem segít, bár a problémák megoldódtak. :blush::+1:

Kapott frissítéseket?

Gyanítom, minden hónapban érkezik, nekem most 10±ra ékezett egy másfél gigás!

1 Like

Gondolom ez lesz az:

1 Like

Én még az S9-el szenvedek, csak jöjjön az új Iphone :smiling_face_with_three_hearts:

Aksi napi 4 töltéssel el lehet vele lenni…
100-ról reggelre 82% itt is megvan.

1 Like

én elvagyok az s10e-vel , mondjuk úgy használom non-stop hogy közepesen energia takarékos módban van mert nekem elég ez a 70%-os proci teljesítmény meg a -10%-os fényerő se ver a földhöz. úgy van nekem meg az átlagos 1,5 nap üzemidő úgy hogy nem játszok a telefonon.
melyik iphone lesz a szerencsés jelölt?:slight_smile:

Ja az energia takarékos mód alap, amióta világ a világ :sweat_smile: Mondjuk én párszor azért szoktam rajta játszani is, de sajna akad a rendszer, mint állat.
Reméljük 12 alap verzióban benne lesz az oled kijelző, és akkor én boldog leszek. Ezt az SE2-t pár nap múlva meg majd meglátjuk.

1 Like

Nekem is S20 Ultrám van, de nekem semmi gondom vele. :+1:

Új iPhone engem is érdekelne, ha rátennék a Type-C-t. Ameddig nem, addig nem lesz.

1 Like

Hát akkor szerintem búcsúzz el tőle :smiley:

1 Like