Samsung Galaxy S7 (fura hangok) - Kamera

Sziasztok!
Napokban egy olyat észleltem a mobilomon, hogy ha ide-oda rázogatom, egy kattogó hangot hallok a hátsó kamera irányából. Amikor megnyitom a kamera appot, ugyan úgy megrázom akkor kussban van. Átváltok előlapi kamerára, megrázom a mobilt és ismét ott a kattogó hang.
Érdekesség az, hogy egyik haveromnak is ugyan ez a probléma és a telefonokat ugyan azokan a napon vásároltuk 5 hónapja.
Vélemények? :laughing:

irány a sérvíz!

A k. anyját. Tudtam én, hogy iPhone-t kellett volna vegyek. xD

Amúgy, köszi. Nekem is ez volt az első tippem. :laughing:

Szerintem csak inaktív állapotban hallod a lencsék kocogását. Ez minden telefonnal így van, nekem a Lumia 650 és az Asus tablet is produkálja. Haverom Huawei P9-ese is adja a hangot, biztos nem szervízgyanus, de ha van fölös pénzed, vidd be…

Olyankor hallom amikor a kamera nincs használatban. Ahogy kinyitom a kamera appot és megrázom a telefont már nem produkálja a kocogást.

Szerintem ez teljesen normális. Amikor megy a kamera app akkor automatikusan bekapcsol az OIS, és azért nem hallasz kocogást. Inaktív állapotban, az iPhone, és minden OIS-el rendelkező telefon “kocog” :slight_smile:

4 kedvelés

Én meg azt hittem hogy a microsd kocog vagy a fene tudja, erre kiderül hogy az optika, jó tudni. :smiley: (szintén s7)

Nekem is első dolgom a kis tálca eltávolítása volt de nem az okozta a problémát.
Majd a héten elviszem egy szervízbe, hátha a szakiknak jobb zenei hallásuk van. :stuck_out_tongue:

Nekem is S7 van és kattog. Nem emlékszem, hogy új kora óta csinálja e, nem az volt az első dolgom vele, hogy jól megrázzam :slight_smile: De lassan egy éve, hogy észrevettem, nincs gond amúgy vele lehet, hogy normális jelenség.
Most hirtelen nem emlékszem, hogy az S7-ben van e optikai stabilizátor, ha van akkor az simán mozoghat inaktív állapotban.

1 kedvelés

Nekem is ugyan ez van, szerintem akkor ez normalis

1 kedvelés