TheVR Fórum

Samsung Galaxy Tab S6 Lite, DEX

Sziasztok!

Nem tudom hogy ebbe a témába tartozik-e, viszont tablet vásárlás előtt állok és szükségem lenne a segítségetekre.

Egy jó ideje nézegetek különböző márkájú készülékeket, azonban a választásom egy “Samsung Galaxy Tab S6 Lite” tabletre esett. Legfőképpen azért döntöttem így, mert számomra nagyon fontos lenne a DEX funkció, vásárolnék hozzá billentyűzetes tokot is. (Most készülök egyetemre menni, és nagyban megkönnyítené a tanulást.)

Nos a fő problémám az lenne, hogy bár néztem róla teszt videókat, a valóságban mégsem találtam meg rajta a már említett DEX szolgáltatást. Nem igazán értem, most támogatja a készülék, vagy sem?

Válaszotokat előre is köszönöm! :smiley:

Android 11 és ONE UI 3.1 kell hozzá, lehet hogy az üzletben ahol nézted nem a legfrissebb szoftver volt az eszközön.

3 Likes

Pár hónapja jött rendszerfrissítés, akkor került bele a DEX nekem is.

3 Likes

Ha nem találod, akkor nézd meg, hogy hányas rendszer fut a masinán és ha még nem dobta fel automatán, hogy van frissebb, akkor frissítsd manuálisan a szoftvert. (ha jól értem már megvásároltad a tabletet)

1 Like

Nem, még nem vásároltam meg, nem mertem amíg nem voltam biztos a dologban. Az üzletben lévő teszt készüléken, valószínűleg még egy régebbi szoftver futhatott, ezért nem találtam meg rajta a DEX-et.

A videót köszönöm szépen, bár sima S6 szerepel és nem pedig a Lite. :smiley:

Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget! :heart:

2 Likes

@olahdavee ez lett a nyertes végül? Ha igen tudnál róla pár szót írni? Főleg a tollas jegyzetelés és az akkuidő érdekelne, persze csak ha ezt a részét is használtad :smiley:

2 Likes

@miazhogyketto Igen, végül Ő lett a győztes. :smiley: Körülbelül 2-3 hete használom a készüléket, eddig nem igazán tudok negatívat mondani róla. Nem akad, gyors, teszi a dolgát. Amit sajnálok, hogy bizonyos alkalmazások nem teljesen vannak optimalizálva a tablet képernyő méretére, persze erről a gyártó nem tehet. (Itt például arra gondolok, hogy a facebook “landscape” módban össze van húzva kicsire.) A toll nagyon pontos, Én az egyetem miatt naponta jegyzetelek/rajzolgatok rajta. Ami az akkumulátort illeti, nagyon meg vagyok elégedve. Nekem normál használat mellett simán bírja 2 napig, mondjuk ebben az is benne van, hogy új. Sajnos a gyors töltést nem támogatja (legalábbis a gyártó nem ad gyors töltőt hozzá), azonban egy éjszaka alatt simán felmegy 100%-ra. Amennyiben nem játékra kell, igazából Én ajánlani tudom, megéri az árát. (Hozzáteszem, kisebb játékokkal Én is szoktam játszani rajta.) :smiley:

2 Likes

Ohh igen, valamit elfelejtettem. Az alapból feltett kérdésemre is szeretnék reagálni, DEX. Mint kiderült, a legutóbbi frissítés óta támogatja a készülék. Ugye az elején fontosnak tartottam ezt a funkciót, ezért kellett számomra pont ez a tablet. Nos, napi használat alatt arra kellett ráeszmélnem, felesleges. Egyszer nem volt olyan szituáció amikor be kellett volna kapcsolnom a DEX-et, annak ellenére hogy az elején nagyon rá voltam izgulva. Amennyiben több alkalmazást szerettem volna használni egyszerre, simán használtam a One UI osztott képernyős nézetét.

1 Like

Akkor örömbódóttá’ van. :slight_smile:

1 Like

(A többablakos megjelenítés nagyon jól van alapból is támogatva. 3+1 ablakot simán tud kezelni egyszerre. Akkuidőben meg volt olyan nekem is, hogy kb. 50%-os fényerőn 10 órán keresztül néztem sorozatot rajta. YT videóval is 7 órát simán bírt. U.I.: Próbáltam gyorstöltővel. Sajnos úgy nem tölt, ki is írja, hogy használjam a gyárit.)

Spoiler

1 LikeVan esetleg javaslat jegyzetelős appra? A gyári app csak ennyit enged írni, nem tud teljes/végtelen hátteret megjeleníteni, ez meg így egy hosszabb műveletre gyorsan elfogy.

Esetleg a Google Keep? Vagy csak simán Drive-ba csinálsz egy jegyzet fájlt? Egyébként, egyenlőre nekem tökéletesen elég a Samsung Notes mérete, egy előadáson olyan 7-8-9 oldalt szoktam jegyzetelni, elég nagy betűkkel.