Samsung HD103SJ alvó mód

Sziasztok,

A címben említett HDD eredetileg egy USB-s külső tárhely volt, de annak az eletronikája behalt még évekkel ezelőtt.Így a HDD bekerült a gépbe, ennek már sok éve.

Gondolom külső mivoltából van ellátva egy energiatakarékos móddal, ami miatt 20 percenként kikapcsolja magát ha nincs használva.Ezt a funkciót nem lehet belőle kiírtani(én nem jöttem rá hogy lehet ha lehet) viszont néha a windows valamit kezd vele, mert vissza kapcsolja, ilyenkor viszont lefagy a gép arra a pár másodpercre, amíg magához tér a winyó.Kizárólag adattárolásra van használva. /Akad rajta pár szektorhiba, HD sentinel 33% kondíciót mond rá.

Eddig nem izgatott, mert nem igazán játszottam az elmúlt pár évben, de most elkezdtem kompetitívezni, és rohadt idegesítő hogy közben másodpercekig befagy ha a windows éppen feléleszti.

Már több gépemben is volt, mindegyikben ugyan ez a jelenség, használtam win7-től kezdve 10-ig mindenen.Biosban sincs erre megoldás.

Viszont ha tudnátok valami megoldást arra, hogy 5-10 percenként valami automatikusan megmozgasson rajta egy kis méretű fájlt, azzal kilehetne játszani szerintem.De ha tudtok valami kultúráltabb megoldást, az is érdekel. :smiley:

Öhm…
kép

Köszönöm, ki van kapcsolva.Van mellette még másik HDD, az nem kapcsol ki.

Hát lehet a helyedben vennék egy


vagy

Átpakolnák rá mindent, a samut meg kivágnám a kukába.

Jézusom, ez fel sem tűnt… :rofl:

Mehet a zaciba.

Persze ez lenne a leggyorsabb megoldás, tervben van de nem most.

Azt nem értem ezen a fórumon miért nem lehet a kérdésre válaszolni???Nem HDD ajánlást, se beszólogatást nem kértem, ha nem egy átmeneti megoldást.

Nem beszólogatás, jó tanács. Igazàból mindenkinek a csere lenne a legjobb, mert:

-biztonságban lennének az adataid, nem egy döglődő vinyón.

-megkímélnéd magad (és minket) egy adag fejfájástól amit a “hogyan mentsek adatot” topicod okozna.

1 kedvelés

Nincsenek olyan adatok rajta ami vérző szivet okozna.Bár így belegondolva le is húzhatnám. :smiley:

@lengyelb inkább zárd, tekintsük megoldottnak.

1 kedvelés