Samsung TV + házimozi HDMI ARC nem működik


#1

Sziasztok!

Samsung UE48JU6400 TV-t és HT-J5550W és házimozit próbálom együttműködésre bírni, de nem akaródzik. Lényeg, hogy a TV-n lejátszott média hangját HDM ARC segítségével szeretném visszaküldeni a házimozira, illetve a HDMI-CEC-t is használnám. Ahonnan ma elhoztam, ott saját szememmel láttam, hogy működik, a PLEX és a PS4 hangját is gond nélkül küldte át a TV.

A TV-n a kábel a HDMI 3 (ARC) csatlakozóba van duga, a házimozin egyetlen HDMI csatlakozó van. A TV-n ki tudom választani a HDMI 3-at, mint forrást és a képet is látom. A HDMI-CEC mindkét eszközön engedélyezve van, de a TV-n lefuttatott keresés nem talál eszközt. A manualok alapján kb. plug-and-play módon kéne működnie. Illetve a TV-n a beállítások/hang/hangszórók listájánál sem látszik, hogy érzékelné a másik eszközt. Valakinek valami ötlet?


#2

Ha nagyon tétlen a topic, tudom ajánlani a Samsung Community-t.


#3

Még reménykedem, hátha holnap még látja valaki, aki távgyógyítással megoldja.


#4

@RozvM de gyors vagy :smiley:

@lengyelb úgy látom nem itt találom meg a megoldást. Zárható, köszönöm!


#5

Esetleg még annyi, hogy a kábel megfelelő minőségű e? Havernál volt ilyesmi szitu és kiderül azért szerencsétlenkedett a rendszer meg gagyi volt a magzag.


#6

Vettem újat tegnap, az sem segített, pedig 4K/2K HDMI 2.0. Meg maga a házimozi képe átmegy rendesen a TV-re, szóval egyik irányba jó. Vagy vegyek egy harmadik kábelt is? :smile:


#7

Superuserként muszáj :smiley: