Sapphire RX 580 Pulse 4GB


#1

Sziasztok.
Ehhez hasonló bejegyzést nem találtam, gondoltam felteszem a kérdéseket.

A napokban vásároltam egy Sapphire RX 580 Pulse 4GB kártyát és volna pár kérdésem. Játék közben gyári beállításokkal a kártya 100%-on eléri akár a 75-77fokot is, emelett nagyon hangos. (mint egy repülő) 2x120-as venti szolgáltatja a jó időt. Ez normális ennél a típusnál vagy lehet valami gond? Gondolok én itt szoftveres problémára vagy bármire, egyébként a legújabb Adrenalin van fent. Gépház AeroCool CyberX Andvence, nem egy agyon hangszigetelt ház, tudom.

Ha jól tudom a takarítás megkönnyítése és a meghibásodásra való tekintettel cserélhetők a kártyán a ventik…?! Lehet hozzá külön kapni ledes ventilátorokat mint a Nitro szériához.?

Köszi.


#2

A hőfokkal nincsen gond, a hangosságát egyéni venti profillal tudod szabályozni cserébe melegebb lesz a kártya. Állítsd be a neked kellemes zajszintet és nézd meg mennyire lesz meleg a kártya. Én nem emlékszem, hogy a pulse széria is megkapta volna ezt a pattintsuk ki a ventit könnyen gyorsan funkciót mint a nitro széria, de a google biztos tud segíteni, de az RGB ventihez kéne RGB header is kártyán ami 100%, hogy nincs, szóval az RGB venti az majdnem biztos, hogy nem megoldható.


#3

Igen, próbáltam afterburnerrel, ahol nálam elfogadható volt a zaj ott 80fokos volt a kártya ami kicsit sok szerintem.
Írja a papírja is, hogy Quick Connect Fan, ahogy a gyártó oldalán is olvastam. Minden esetre majd kipróbálom.
Akkor RGB kilőve, ok.
Afterburner szerint a hőmérséklet limit 84fok.
Az viszont még érdekes számomra, hogy ugye 60hz-es FullHD monitorom van, 60fps az ideális nekem is és a monitornak is persze… Játékon belül beállítom az fps limitet hogy 60fps-em legyen se több, se kevesebb ennek ellére is 100%-on megy a kártya, hol ott nem kellene csak fps limit nélkül, mert akkor ugye a 100%-ot próbálnám kihozni a kártyából.

Írja a Quick Connect-et a gyártó oldalán is.


#4

Oh akkor, simán kitudod cserélni a ventiket de az RGBs megoldás továbbra is azt mondanám, hogy nem lehet, de ahogy a mellékelt ábra mutatja tévedhetek :smiley: 80 fok az teljesen rendben van én nem izgulnék miatta ha ott jó a zajszint. Az egy színű ventiket írja a pulse szériához is a türkíz piros fehér változatot.


#5

Akkor rendben, köszönöm.
Ilyen ventiket hol lehet vásárolni? Azt tudom, hogyha tönkremegy valamelyik akkor a gyártó cserél ha garis a kártya.


#6

Feher, kék van az alzan vagy a sapphire honlapja.


#7

Ismerős is vett hasonló kártyát, konkrétan ezt sapphire nitro+ radeon rx 580 4gb és sajnos egy gyengébb házat választott hozzá ami totál átveszi a rezgéseket meg fel is erősíti persze. Ezen a venti csere és a profil állítás nem sokat segített, terhelés alatt konkrétan bug az egész ház :slight_smile: Amit linkeltél házat sajnos nem ismerem, de lehet nálad is részben hasonló probléma.
Hétvégén építhetem át az egész cuccot új házba :slight_smile:


#8

Gondolkodom én is valami hangszigetelt ház vásárlásban :slight_smile: