Satellite telefon hívások

Sziasztok!

Kis információt szeretnék gyűjteni, több választ is kaptam különböző oldalakról.
Adott egy Satellite képes telefon, a márka most lényegtelen. A kérdés, hogy hívást indítani csak ugyanolyan, satellite típusú telefonokra lehetséges, vagy szimpla hálozatokat is el tudunk vele érni, mint a 2G, 3G? (Tehát egyszerű cellular phone-t tudok-e tárcsázni?)
Nagyon köszönöm előre is a válaszokat!

U.i.: Ugyanazt a kérdést Google-be és Bing-be beírva, teljesen más választ dobott, ezért fordulok itt fellelhető potenciális szakikhoz!

Szia, kedves feltételezés de csodát mi sem tudunk tenni😀 konkrét típus számot jó lenne tudni, az alapján megkereshető. Viszont ha nagyon el vagy veszve egy szimpla email a gyártónak a legegyszerűbb.

(Gyanítom van kinézett/meglévő darab, de ha nincs akkor egy fokkal nehezebb mert imo ez telefononként/országonként eltér)

Huh. Nem tudtam, hogy több fajta létezik.
A probléma a következő: az ukrán helyzet miatt jelenleg is vannak önkéntesek odaát, akikkel akadozik a kapcsolat, a napi 1 hívás sem sikerül éppen, ezért az az ötlet támadt, hogy szerezzünk nekik egy műholdas mobilt. Fel van osztva, ki mikor telefonálhat haza, így elég lenne egy, de nem tudjuk, egyáltalán tudnak-e hívni minket a saját számunkon. Ez lenne a fő kérdés.

1 kedvelés

Uhh basszus, kitartást :mending_heart: Ahogy nézem lehetséges, de mindjárt jobban utánakeresek. (meg addig hátha jön valaki aki ért is hozzá nem csak találgat mint én)

1 kedvelés

Szia!

Van GSM képes műholdas készülék is. Egyébként egyszerűbb “műholdas telefonként” keresni. Az árakról ne beszéljünk, akinek műholdas telefonja van, annak általában nem gond az üzemeltetése. (pl. Iridium szolgáltató)

http://www.eusattel.com/asztyt/public_html/product-hu-thuraya.htm

2 kedvelés