Science-fiction könyvek forevör!


#1

No The Omnius javaslatára induljon egy topic, csak sci-fi könyveknek! Csak könyv!, film csak említés szintjén akkor, ha feldolgozása valamelyik műnek.


#2

Sajnos kevés sci-fi könyvet olvastam. De Lengyel Péter Ogg második bolygója tetszett, most éppen a Galaxis útikalauz stopposoknak c. művet olvasom.
Várólistán van: Végjáték :smiley:


#3

Ne tudom hányan ismerik: Poul Anderson Majd ​ha az Orion fölszáll.
Top 3 könyvben benne van amiket olvastam. 83-as, magyarországon 90-ben jelent meg. Jövőben járunk, kicsit posztapokaliptikus a helyzet, de nem egy totális armageddonra kell gondolni. A cselekmény több szálon fut, sok szereplővel, de még kezelhető. Igazából régebben olvastam, de most visszakondolva egyre több párhuzamot találok az ottani világszemlélet és a mostani világhelyzet között. Kivéve, hogy itt nincsenek ilyen nagy tudományos ambíciók sajna. :frowning: Ez főleg a cselekmény végére igaz.
Egy próbát mindenképpen megér. Sajna az enyémet nem tudom felrakni fórumra, pedig szívesen megtenném. :wink:


#4

A Majd ha az Orion fölszáll régóta a várólistámon szerepel. Persze előbb be is kéne szerezni antikváriumból. :smiley:
De most a The Neutronium Alchemist az éppen olvasott könyv. Nem nagy meglepetés, hogy Peter F. Hamilton könyve, laza 1270 oldalas tégla.


#5

Ha áprilisig ráér, és Csongrád megyei vagy, akkor kölcsön adom az enyémet. Szerintem nem bánod meg.
Apropó te könyvolvasót (is) használsz, vagy csak klasszikus kézzelfogható könyv?


#6

Hát Csongrád megyében nem igen járok mostanában. Sajnos Budapesten fogott a munka, pedig sokáig úgy hittem, hogy én sosem fogok itt élni.
Olvasót is használok. Tömegközlekedés közben jobb az olvasó, mint a könyv. Persze ettől még jobban szeretem a papír alapú könyveket. Ha kellően hosszú, akkor sajnos vagyok olyan őrült gyűjtő, hogy elektronikusan is beszerezzem.
Csak, hogy ilyen képeket lehessen csinálni (két Hamilton novellás kötet és egy kézikönyve pont nincs rajta, mert még nem jött meg):


#7

Nice! Majd én is feltolom az Asimovokat. Ha csak rájuk nézek könnybe lábad a szemem. A Galaktikákat is érdemes volna kiraknom, csak nincs olyan hosszú polcom.
És ja az olvasó szerintem is praktikusabb 1-2 helyzetben. Főleg ha macskád van ami szeret az öledben aludni. A könyvet tartani, meg simogatni a macskát és lapozni az úgy kényelmetlen :smiley:


#8

Na meg a cirmos nedves orra nyomát le lehet törölni az olvasóról. :slight_smile:


#9

Bakker nekem csak a Júdás elszabadul I. kötete van meg. Azt hittem két kötet egyben. Több mint 700 oldal csak az első kötet! Ez a fickó hogy bír ennyi írni :neutral_face:


#10

Sajnos - vagy nem sajnos, nézőpont kérdése - itthon a Delta Vision úgy döntött, hogy két részben adja ki a duológia mind a két kötetét. Ezen a minta mentén haladva a The ​Reality Dysfunction valószínűleg három részben fog megjelenni, ha megjelenik egyáltalán. :slight_smile:


#11

Warhammer40k Univerzumot olvassátok? Van nekem egy valaggal. Dan Abnet C.S. Goto, Asimovokat én is olvastam de csak e-book formában régóta szeretném meg vásárolni a nyomtatott verzióját is.
(bár a birodalomról szolo ciklus 8 könyve itt pihen a polcon ). LEM-et ovalsok épp. Ti mit gyürtök éppen?


#12

Asimovot én is olvasok, a Warhammer40k nem az én világom. Lemmel már régóta szemezek. :slight_smile:

Én ezt olvasom épp:

Az első része is nagyon jó - ahogy Hamilton legtöbb könyve is - és nem mellesleg sokáig lehet olvasni, hiszen 1200 oldalas. :smiley:


#13

Én szombaton fejeztem be a Júdás i kötetét. Bakker annyira idegesít, hogy nem vettem meg a második kötetet. Illetve megvettem volna, ha látom hogy külön van a kettő :tired_face: Próbáltam megszerezni e-book-ként, de úgy még nincs fent. Most meg kell várnom az áprilist, mire hazajutok.
Szóval marad pár galaktika magazin, meg pár száz e-book.
J. S. A. Corey Nemezis játékait kéne befejezni, de baromira nem akarom. Totál átment brazil szappanoperába. Pedig az első 3 kötet bejött. Annak ellenére, hogy ennyire antipatikus főhőst még nem pipáltam.
A em művek meg jók, csak a könyvekben van ismétlés. ármint a szukits kiadó féle nagy antológiában mintha a 4. kötet tartalmazna pár olyan regényt, ami szerepelt az előzőekben. DE egy tuti van, mert apám is észrevette.
Lehet majd én is ráfekszek a Hamilton könyvekre, eléggé bejön, de megvárom a júdás végét és akkor mondok áment a dologra.
Pár klasszikust azért még felsorolok, ami nagyon bejött: Frederik Pohl Átjáró sorozata (az utolsó kettő már nem igazán élvezetes, futottak még kategória)
Harry Harison: Rozsdamentes acélpatkány. Meg a második kötet. Van még pár írás a sorozatban, de kevésbé karakteresek.
Na meg Robert A Heinlein Élősdiek c. könyve. Eléggé régi, de imádom.
Magyarok közül meg Fehér Klára földrengések szigete. Az egy annyira kis optimista bugyuta világkép, hogy felüdülés olvasni.
Ha van lehetőségetek a régi Galaktika könyvek, meg a Kozmosz fantasztikus könyvek közül lehet nyugodtan válogatni. A delfin kiadónál is akadt pár sci-fi, de ott más stílusok is képvideltetik magukat,


#14

Nekem a sci-fi az Ian M. Banks, imádom a könyveit az univerzum amit kitalált, a karaktereket. Csak ajánlani tudom :slight_smile:


#15

Nekem most James S. A. Corey Leviatán ébredése sorozat van betervezve. Csak nemrég hallottam róla, mikor rátaláltam a The Expanse c. sorozatra, ami ezek a könyvek alapján készül.


#16

Ha szeretitek a katonai sci-fit, akkor mindenképpen tegyetek egy próbát Jack Campbell Az elveszett flotta-ciklusával. Már két része is megjelent itthon: Rendíthetetlen és Vakmerő. Ez utóbbi az első idei hazai science fiction megjelenés.

http://szeljegyzet.com/ertekeles/jack-campbell-vakmero/


#17

A klasszikusabb sci-fik közül Asimov nálam a befutó. Beleértve a novelláit is. Számomra sokkal érdekesebb benne a mögöttes pszicholológia, a morális és társadalmi dilemmák amiket feszeget. Hasonló a helyzet Philip K. Dick-kel, bár az Ő munkásságába annyira nem tudtam még belenyalni, de a nevem is az “Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal?” c. könyvéből jön, ami viszont egyből felkűzdötte magát nálam a nagy kedvencek közé.

Nem a klasszikus sci-fi vonal, de talán a kedvencem minden kategóriában (is) Robert Merle. Különösen a Malevil és a Védett férfiak. Merlében leginkább azt szeretem, hogy nagyon fontos társadalmi témákat tud boncolgatni és rohadtul nem “píszi” módon. A “modern” iskolarendszer áldozataként magam is úgy jöttem ki az iskolapadból érettségi után, hogy nem szerettem külnösebben olvasni, ezen változtatott Merle és a Malevil, azóta is elég jó viszonyban maradtam a könyvekkel. :slight_smile: Bátran alánlom fiatalabb ninjonok figyelmébe, ha esetleg van akinek feladatként ki van adva a vakációra olyasmi, hogy szabadon választott könyv elolvasá és elemzése vagy hasonló.