TheVR Fórum

Segítség kell

Üdv, sziasztok !

Körülbelül év elején ellopták párom Huawei P 30 lite mobilját. Imádta szerette és a közeledő szülinapjára szeretném őt meglepni egy ugyanolyan készülékkel. Az örök kérdés, hogy megéri-e. Viccen kívül tudom, hogy a 40-es szérián már nincs google támogatás, de legutóbb azt hallottam, hogy nem elképzelhetetlen a visszamenőleg kiadott szériáktól is meg fogják vonni a támogatást mert lejárt valami licence. Olyat is hallottam, hogy marad rajtuk minden csak frissítéseket nem fognak kiadni hozzájuk. Ki mit tud erről a témáról, mit ajánl, esetleg P 40 lite irányába forduljak és a maguk által fejlesztett appok felé ?

Válaszotokat és tanácsaitokat előre is köszönöm ! :slight_smile:

Mivel bizonytalan a helyzet én nem vennék Huaweit. Talán akkor, ha Trump elveszti a választást.

4 Likes

Az már kb mindegy, hogy trump nyer vagy nem. Sok cégnél tiltott készülék lett a huawei.

Legrosszabb esetben Custom ROM-al vagy rootolással biztos lehet majd Google szolgáltatásokat beszerezni, de nem gondolom hogy bárkinek megér ennyit ha új készüléket akar vásárolni.

Nagyon bizonytalan a huawei sorsa, de nagyon nem valószínű, hogy visszaáll minden a korábbi állapotba.

Léteznek már alternativák akár xiaomi oldalon, vagy a samu A szeriája stb. Nézzetek szét a piacon, már van választási lehetőseg abban az árkategóriában is.

1 Like

Most meglestem Xiaomi redmi note 8 -prot, meg összehasonlítást is, és még jobb is, mint az én A 50-em illet a P 30 Lite. Remélhetőleg nem fog hasonló sorsra jutni