Segitség kellene! Videókártya ügyben

Elég tág keret, belesik a 1660 Supertől a 2060 Supering minden, beleértve az RX 5700 és 5700XT-t.

A full HD az a 2K. Ha 1440p-re gondolsz, akkor ezek közül leginkább az 5700XT lesz a barátod. Csak figyelj hogy megfelelő hűtésű darabot vegyél.

1 Like

Ohh…köszi köszi. Elfelejtettem beleírni, hogy Inteles PC lesz. De egyébként igen 1440p-re gondoltam.

Milyen a monitorod leginkább az a döntő, 2060 superrel 1080p 144 Hz meg 1440p 60 Hz-ig (esetenként felette is) teljesen jó vagy.

Tökmindegy hogy Intel vagy AMD procit teszel bele (attól eltekintve hogy előbbi jelenleg nem éri meg).

1 Like

Hát ideiglenesen 4K tévére lesz kötve aztán megy majd át egy komolyabb monitorra.

Annak a függvényében dönts, milyen monitort tervezel ill leginkább mivel játszol és passzoljon a kettő. Pl ha kompetitív lődözős guru vagy inkább 1080p 144Hz lenne a nyerő, ha mondjuk inkább casual gamer és számít a látvány 27"+ és 1440p lehet jobb választás, persze ebből is mehet épp 144 Hz, de azt konstans kihajtani már igényesebb dolog. Egy 2060S mindenesetre jó választás, bizonyos (nem éppen a legújabb) címek esetén felkúszik 1440-en is 100 fps felé, de fixen nem fogja tartani, lesznek dropok.

Ár/érték arányban nem jó választás jelenleg sem a 2060 sem a 2060S, mert azonos árakon az RX 5700 és 5700XT jobban teljesít.

Értem. Ne haragudj ennyire nem vagyok otthon a témában. De AMD chipsettel rendelkező vidikártyát bele lehet rakni Inteles konfigba?

Bele.

Csak nem értem miért akarsz Inteles konfigot, amikor nem éri meg.

2 Likes

Ez tény és való, hogy jelenleg a mai piacot nézve nem éri meg Inteles gépet venni… mert kb 100k-t lehet spórolni ha nem többet egy AMD-s PC-el, de még mindig icipicit erősebbek az Intel procik lehet, hogy tesztekben jobban teljesít(elvileg az AMD) de az Intel még mindig egy picivel strapabíróbb többet tud elvileg FPS-be is jobb. Nem tudom nekem ez a meglátásom. Meg AMD konfigot életemben nem raktam azt se tudom ott mit kell nézni mi mivel passzoljon stb.

Ugyan azt kell nézni mint az Intelnél, az aktuális procihoz megfelelő chipset legyen a deszkán. A többi kvázi ugyan az (max a Ryzenhez ajánlott a kicsit gyorsabb ram).
Az meg érdekes kijelentés, hogy strapabíróbb. Alapjáraton ugynannyit elmegy, OC-val meg mindkettő kopik. FPS-ben lehet, hogy többet kapsz kettővel, de FPS/Ft-ban még is rosszabb.
Ezzel a meglátással mondhatnád, hogy AMD vga sem kell, mert bizonyos játékokban az nvidia jobban teljesít.

2 Likes

Ez kb akkor érdekes, ha 2080 Ti-d van mellette, a nélkül a GPU-d lesz szinte mindig a limited, tehát a valóságban hiába tudna többet az Intel proci egy minimálissal, a GPU visszafogja. Vagyis nem nyersz semmit, de legalább drágább.

Ugyan úgy kell összerakni mint az Intelt, nincs semmilyen különlegesség benne.

3 Likes

Még a végén meggyőztök srácok, hogy AMD legyen. Ha esetleg valaki tudna ebben segíteni egy AMD konfigban akkor nagyon hálás lennék még egy sört is állok. Vagy kettőt.

Megnézed mennyi pénz van a zsebedben, majd a Build ajánlóból kiválasztod a megfelelő értékű, AMD alapú konfigot:

1 Like

250k amit én igazán szánok rá. Aztán majd később persze bővítem.

Akkor ott a Mainstream AMD build 244-ért :wink:

1 Like

És az FULL HD-t kihajtja mármint bőven megfelel?

FullHD mit?

Mármint hogy FULL HD-ban lehet játszani azzal a konfiggal.

Igen.

1 Like