Segítség, nem tudom milyen táp kéne

Sziasztok!
Szeretnék építeni egy gépet de nem tudom milyen tápot válasszak.
Cpu: core i5-7500
Alaplap: asus b250m-a
RAM: 8GB DDR4 2400
SSD: kingston 240 GB
HDD: toshiba 1TB (7200 RPM)
Ház: NZXT source s340
Vga: MSI radeon rx550 2gb

Ehhez a konfighoz kéne egy megbízható táp későbbiekben már nem piszkálnám, csak pár kisebb gépigényű játékra, netezésre, filmnézésre és CAD programmal való tervezésre lesz használva.
Bármilyen tipped, tanácsod vagy észrevételed van kérlek írj. :slightly_smiling_face:

Szia,

ehhez a géphez egy minőségi 500/550 wattos tápot választanék. A Build Ajánló -ban írt tápok közül bármelyiket nyugodt szívvel megveheted.

Ez volt ami a tápot illette. A konfigról is beszélve, én ezt úgy felejteném el, ahogy van, ha még semmi nincs meg a géphez, és most új alkatrészekből akarod megépíteni.
Ennek egyszerű okai vannak, amiket sokszor leírtunk már ezért csak röviden annyi, hogy nem érdemes 7. generációra építeni.
Alternatívának ott ryzen, vagy az új 8. generáció egy olcsóbb b-chipsetes lappal. Előbbi esetében még akár az új iGPU -val érkező ryzen 5 2400g is szóba kerülhet.

1 Like

Köszi
Mivel a gép még csak elméletben létezik nem gond átvariálni. És a 8. generációból melyiket ajánlanád ami kb a 7500 szintjén van?

Én új Ryzenben gondolkodnék, a 2200G integrált GPU-ja közel olyan erős mint a 550, a 2400-é pedig főleg. Így videokártyán máris spóroltál, csak ramból kell 3000-es vagy gyorsabb mert az integrált megoldás is azt használja.

Ha nem tetszik az amd nyugodtan megmondhatod, akkor olyat ajánlunk. Viszont nem véletlen említettem a 2400g -t. Ahogy meteroic, én is azt ajánlom jó szívvel. :slight_smile: Ezekre már abszolút nem érvényes, hogy nem kell télen fűteni mellettük meg ezek a régi berögződések, ha esetleg ettől tartanál.

Ha maradunk intel téren akkor egy i5-8400 -at mondanék, viszont ahhoz megvárnám az olcsóbb lapokat ha már nem k-s a processzor.

Nem vagyok AMD ellenes mivel hogy eddig nem volt nem tudok róla rosszat mondani. Jó hogy említetted a 2400g-t ha igaz amit írnak róla akkor már el is dőlt hogy az lesz :smile:

1 Like

Amire neked kell, tökéletes lesz.

Arra kell figyelni hogy kérj BIOS frissítést az alaplapra mikor veszed, mert még vadi új a proci és magadnak a legelsőt hogy felismerje a procit nem tudod megcsinálni (később már tudod frissíteni te), a RAM 3000-es legyen (és 2x4 giga), ha Freesynces monitorod van akkor olyan alaplapot keress amin van display port kimenet, és a RAM-ot az alaplap gyártójának oldalán lévő támogatási listáról (QVL) válassz.

Alaplap példa, ennyiért most a legjobb vétel:

1 Like