Segítséget szeretnék kérni laptop vásárláshoz


#1

Üdv Mindenkinek!

Segítséget szeretnék kérni a közösségtől laptop vásárlás témában.
Elsősorban programok írására használnám. Utána néztem hogy milyen laptopokat ajánlanak, de a választék olyan nagy hogy nem tudom melyik lenne a legjobb választás.

Eddig ő lenne az első számú kiszemelt:

Néztem Asus, Acer, Lenovo, MSI, stb. márkákat, Hallottam olyat hogy a ram az nagyon fontos erre a célra (16GB-t ajánlanak) de laptopoknál nincs sok tapasztalatom.

aki tudna segíteni hogy jó vétel lenne e annak előrre is köszönöm, ha valaki ajánlani szeretne akkor szívesen fogadom a tanácsokat kezdő létemre :smiley: , viszont a fentebb linkelt laptoptól drágábbat nem tudok megengedni magamnak, tehát a maximum keret az 350 000Ft.

A segítséget előre is köszönöm.


#2

Hát a programok írásának azért több szintje van. A The Witcher 3 is csak egy program. :smiley:


#3

Milyen szoftverekkel és környezetben?


#4

Egyetemi órákra mert programtervező informatika szakra vettek fel és mondták hogy egy laptop elengedhetetlen, és olyan helyekre ahová az asztali gépemet nem tudom magammal vinni.

Elsősorban C Sharp Microsoft Visual studioban, továbbá a Unity eléggé érdekel tehát abban is szoktam tevékenykedni.


#5

Ez igaz, bár olyan nagy dolgokba még nem gondolkozok. :smiley: Olyan laptopra gondoltam amivel Microsoft Visual Studioban tudnék kényelmesen haladni.


#6

Egyetemen nekem egyáltalán nem kell/kellett komoly hardver. Szerintem hagyjad ezeket a gamer szerű laposokat.
Amikre szűrnék árukeresőn:
i5/i7
8/16 GB RAM
SSD
13/14 képernyő
Minél kisebb súly.
Ezek főleg komoly ultrabook-k jellemzői, de ebben az árkategóriában is már lehet azért találni. Nekem az a tapasztalatom, hogy sokkal kényelmesebb egy ilyet cipelni, és hardver teljesen kielégít mindent.


#7

hmmm, hasonló cipőben járok. Ugyanarra a szakra vettek fel engem is, de én is töprengek :sweat_smile:
Én szerintem megvárom, hogyan is fognak kinézni azok az órák, van-e egyáltalán tényleg szükség rá, és ha igen, milyenre. Én nem kaptam arról tájékoztatást, hogy most nekem annyira be kellene szereznem egy laptopot, vagy bármi, de persze egyetem függő is.
Igen, gamer laptopban az akkumlátor miatt nem érdemes gondolkodni, meg 2,5 kilót cipel a nyavaja.
Ha kollégiumról is szó van, akkor az megint +1 tényező.


#8

Tehát akkor hagyjam ezeket a gamer cuccokat, inkább olyasmit keressek mint mondjuk acer swift 5 vagy stb?

Példa:


#9

Igen, az a durva amúgy, hogy ez sem olcsóbb sokkal. Én a Macbookokat is lesem egyébként.


#10

Az aksi és a súly az tényleg fontos.
Én se kaptam róla értesítést hogy kellene laptopot beszerezni, mikor voltam bent nyílt napon(mindenhol zh-t írtak) laptop volt mindenkinél, utána kérdeztem ismerősömnél és azt mondta hogy valami borzalmasak az ottani gépek és nem nagyon lehet rajtuk dolgozni.


#11

Én nem nagyon vagyok velük kibékülve, bár azt mondják ilyen célra megfelelőek, azért is gondolkodtam gamer cuccokba mert láttam hogy valamivel úgymond “erősebbek” hasonló áron.


#12

Nálunk BME-n úgy kezdi a gólya, hogy papíron kódolgat C-t. Szerintem amúgy ez annyira nem gáz, mint amilyennek hallatszik. Heti egy labor van, ott biztosítva van gép, nálunk C,C++,Java-nál elég gyengék voltak (ez 3 félév), de bőven elég, C#-nál viszont komolyabb, I7-s PC-ken volt.
Otthoni dolgokhoz ha van PC elég, előadásra meg sok értelme nincs bevinni, oda egy tablet szerintem sokkal kényelmesebb.
Macbook-t én ebből a keretből nem vennék, vagyis újat nem. Nálunk még C#-nál volt az, hogy nem teljesen tudtad volna teljesíteni mac-ről, de erre vannak virtuális gépek, tehát nem para.
Nyílván nem egy egyetem, de talán valamit segít.


#13

Kösz az infót.
“nem teljesen tudtad volna teljesíteni mac-ről”
Ezt hogy érted?


#14

Macen nagyon sokáig nem tudtál c# kódot buildelni mert windows specifikus volt a fordító hozzá.


#15

Jó tudni thx.