[Segítséget várok] FPS Drop


#1

Sziasztok!

Adott egy gép, amiben egy i5-7500 proci, egy gtx 1060(6gb), 2x4 gb ram( 2400Mhz) ketyeg. Alapból sem teljesítettek a dolgok úgy, ahogy azt yt-n fellelhető tesztekben láttam, de erre számítottam is. Nos, jelenleg viszont még a kezdeti nehézségeknél is tragikusabb helyzet állt elő. Elég sokszor fordulnak elő droppok fps-t illettően az összes játéknál, amivel jelenleg játszogatok. Megnéztem feladatkezelőben, hátha találok valami rendelleneset, és megdöbbenve figyeltem, mikor megláttam, h a masina 100%on pörgeti a procit. Ezt persze kizárólag game közben. Leszedtem az afterburnert megnézni, mégis hány fokot produkál a szerkezet, ez éppenséggel 60-70-80 celsius volt. Úgy gondolom ez nem olyan vészes, mivel gyári hűtővel használom, a természetesen nem OC-zott CPU-t. Gondoltam biztos vmi vírus állhat a háttérben, és az okozhatja az fps problémákat, szóval újraraktam a windows-t. Ez egy kicsit gyorsította a gépet, de a droppok még mindig előjönnek. Mi lehet a gond? Megoldhatja a kellementlenségeket az, ha bővítem a ramot 16gb-ra, vagy pénzkidobás lenne?


#2

Milyen játék és milyen grafika? FHD? Csak mert nem ez a legerősebb kártya.


#3

Egyik ismerősömnek is ilyen procija van, csak gtx 1070-nel. Neki a 8gb memória volt kevés, azért droppolt folyton az fps (pubg). Plusz 8 giga megoldotta a problémáját


#4

Anttarax: Rainbow six( full low), Sea of Thieves( kb medium).

kipuke: Akkor jól sejtem, hogy kevés lehet a Ram. Bár régebben több fps is volt, nem tudom ,hogy azóta mindenkinél csökkent-e az R6sben például. Csak kicsit fosok, hogy megveszem 15 ezerért a +8 gb ramot, és nem fog megoldódni a probléma. :smiley:


#5

Hozzáteszem, hogy még mindig 100%on pörög a proci, ha viszont letálcázok, akkor egyből leugrik ilyen 60% környékére. Ez mitől lehet? Illetve egészséges, hogy ennyire terheli a gép a CPU-t?


#6

A multi miatt pöröghet 100%-on a proci, még is csak egy 4/4 szálas cpu-ról van szó. Illetve ahogy szeded lefele a beállításokat úgy leszel egyre kevéssé gpu limites, ezért pörgeted ki teljesen a procit. A 1060-al amúgy hellyel közzel pariban van, így nem mondanám marad benne húde sok fps de elképzelhető hogy itt van a proci vége.

Ha letabolsz meg evidens, hogy esik a cpu kihasználtság, a ramot meg tudod figyelni afterburnerrel hogy kezdesz e kifutni.


#7

Melyik verzió van fent vga driverből? (az utolsó stabil a 10-es szériához 39x.xx)


#8
  1. : Az lehet, hogy multi miatt pörög 100%on, de ezzel ellehetetlenít. Szaggat a játék, haverokkal sem tudok beszélni , mert nálam a hangjuk is akadozik, ők meg csak ritkán hallanak engem, akkor is egy két szófoszlányt csak. A ramot is 80% körül eszik a játékok, de ez talán még vállalható is, viszont a procival nagyon nincs rendben valami. Ilyen gép mellett egy R6S-t, vagy egy Sea Of Thievest potato grafon vinnie kéne akadásmentesen úgy, hogy közbe discordon beszélgetek. Rokonomnak hasonló gépe van, csak neki az enyémnél olcsóbb amd procija van, ami a gamekhez eleve gyengébbnek kéne lennie, neki mégis stabilan megy 20, 30, vagy akár több fps-el is az R6, mindezt 60%os proci használattal. Ez lenne a legfőbb probléma.

  2. : Jelenleg a lehető legfrissebb driver van fent a gépen, verziószáma: 430.86.

Nem tudom elképzelni, hogy mi kínja lehet a procinak, de eddig semmi gond nem volt, olvasgattam már egy pár órát mielőtt itt feltettem a kérdést, de egyszerűen semmi támpontom nincs jelenleg. De ez a 100%os procihasználat lehet a hunyó.


#9

Szia
@blntdot
Egyik ismerősnek volt hasonló problémája, próbáld ki azt, hogy a discordon belül a beállításokban van egy hardveres gyorsítás menüpont.
Ezt az alábbi videóban láthatod

Kapcsold ki, majd indítsd újra a gépet.
És nézd meg kérlek segített-e.


#10

Egy hangyapöcsnyivel talán kevesebb lett a drop, de még mindíg nem az igazi. A proci továbbra is 100%on működik. Pedig tökre rákészültem, hogy hobbi streamer legyek, erre semmi se jó. :smiley:


#11

Teljesen normális, hogy 100%-on pörög. Siege kihasználja mind a 4 magot, amennyire csak tudja. Esetleg még windowsban kikapcsolhatod a game módot és a játékon meg a discordon kívül zárj be mindent.

Ui: legközelebb fogalmazz kedvesebben és kérj segítséget


#12

Erre a Windows game mód kikapcsra nem is gondoltam… Most kinyomtam, hátha ez lesz a megoldás. Holnap jelentkezek ezügyben. Viszont nem értem az utolsó mondatot miért biggyesztetted oda. Mit találtál kifogásolhatónak?


#13

Állj vissza erre. DDU-val letörlöd a mostanit felrakod ebből az utolsót és meglátjuk mi lesz.


#14

A bejegyzés címe.