Sziasztok!
A közösség kiművelt tagjaihoz fordulnék, informatikához mérsékelten értőként. Utoljára 10 éve vásároltam laptopot, sokáig hű társam volt, és még most is eldöcög, az alap funkciók mennek rajta, de hát na Ezalatt totálisan kiestem a hardveres részből, viszont az elvárásaim megnőttek. Tehát azok a paraméterek, amik mentén keresgélek:
- Legyen viszonylag könnyű, kicsi, napi szinten hurcibálnám magammal.
- Tanár vagyok, és ebben a csodás online oktatásban meghaladva a word-excel-ppt szentháromságot, erről szeretnék tartani online órákat (lehetőleg beépített webkamerával, hangszóróval, mikrofonnal) - Microsoft Teams, Zoom, Webex, ami a csövön kifér. Pluszpont az érintőképernyő, véres szenvedés jelenleg a számolós órák tartása.
- Látom magam előtt a szomorú közeljövőt, amikor videóvágásra és szerkesztésre és mindenféle digitális tananyag készítésre is használnom kell majd.
- A gamerkedés alapvetően háttérbe szorul, de feles szabadidőmben szeretném erre is használni, például terápiás jelleggel ütögetnék blokkokat Minecraftban, vagy elszórakoznék a Conanben. (Igen, fogalmam sincs milyen gépigénye van a játékoknak, alulműveltségem ezen a téren határtalan, mivel eddig max ránéztem Pistiéknél vagy más gamereknél a játékokra, sose volt annyi időm hogy nekiveselkedjek a kipróbálásuknak, de most már szeretnék.)
Szóval ha valaki érzi magában a lelkierőt, hogy ezzel a problémacsomaggal foglalkozzon (akár annyit is, hogy tippeket ad, mire figyeljek a választásnál), hálám örökké üldözni fogja