TheVR Fórum

Segítségkérés laptop vásárláshoz

Sziasztok!
A közösség kiművelt tagjaihoz fordulnék, informatikához mérsékelten értőként. Utoljára 10 éve vásároltam laptopot, sokáig hű társam volt, és még most is eldöcög, az alap funkciók mennek rajta, de hát na :slight_smile: Ezalatt totálisan kiestem a hardveres részből, viszont az elvárásaim megnőttek. Tehát azok a paraméterek, amik mentén keresgélek:

  • Legyen viszonylag könnyű, kicsi, napi szinten hurcibálnám magammal.
  • Tanár vagyok, és ebben a csodás online oktatásban meghaladva a word-excel-ppt szentháromságot, erről szeretnék tartani online órákat (lehetőleg beépített webkamerával, hangszóróval, mikrofonnal) - Microsoft Teams, Zoom, Webex, ami a csövön kifér. Pluszpont az érintőképernyő, véres szenvedés jelenleg a számolós órák tartása.
  • Látom magam előtt a szomorú közeljövőt, amikor videóvágásra és szerkesztésre és mindenféle digitális tananyag készítésre is használnom kell majd.
  • A gamerkedés alapvetően háttérbe szorul, de feles szabadidőmben szeretném erre is használni, például terápiás jelleggel ütögetnék blokkokat Minecraftban, vagy elszórakoznék a Conanben. (Igen, fogalmam sincs milyen gépigénye van a játékoknak, alulműveltségem ezen a téren határtalan, mivel eddig max ránéztem Pistiéknél vagy más gamereknél a játékokra, sose volt annyi időm hogy nekiveselkedjek a kipróbálásuknak, de most már szeretnék.)
    Szóval ha valaki érzi magában a lelkierőt, hogy ezzel a problémacsomaggal foglalkozzon (akár annyit is, hogy tippeket ad, mire figyeljek a választásnál), hálám örökké üldözni fogja :slight_smile:

Igazából a kereted a legfontosabb.

Nem biztosít az iskola / állam? Elgondolkodtató… 2021

Rajztábla, tablet, telefonon segítségül hívása / vásárlása?

Nézegess alkalmazásokat amik segíthetnek:

1 Like

ott van a jamboard is, egész használható, igaz kicsit minimalista. arra figyelj, hogy tedd passzívba a diákokat, nehogy széttrollkodják az egészet meg amőbázzanak a sarokban

természetesen én nem csináltam ilyet, nekem is csak úgy mesélték :relieved: :relieved:

1 Like

Keret nélkül nehéz bármit is javasolni, kb az ultrabook-ok jöhetnek szóba minden feltételre, kivéve a gaming. Valamiben kompromisszumot kell kötnöd, nálunk a számolós órák ppt-vel és diavetitéssel voltak anno megoldva, minden lapon 1-2 lépés plusz. Nekem átjött. :slight_smile:
Feladatok kiadására vannak akár mobilos akár egyébb lehetőségek. Nagyon végig kell gondolni, hogy milyen eszköz képét tudod megosztani az appokban.

Kb. 300 ezer Ft körül van a keret. Az állam hagyjuk inkább, hogy mit biztosít, minek utána előző este szólnak hogy másnapra oldj meg mindent, egyedül. A sulinak van digitális táblája, tanulgatom és nagyon-nagyon fasza (ha nem azt használom, marad a pptk soronkénti beanimálása, még az egyéb lehetőségekben nem merültem el, de köszi a tippeket!). Gondoltam, ha már amúgy is vásárlok, jó lenne beleintegrálni ezt az igényt is, mert nyilván sokkal kényelmesebb lenne a lehetőség hogy bárhonnan tarthatom az órám, és nem csak a suli adott tanterméből, ahová hét lakat alá be van zárva a digitális tábla (ami ráadásul nyilván másnak is kellhet).