Segítségkérés telefon vásárlással kapcsolatban

Sziasztok! Telefon vásárlás előtt állok és nem igazán tudom mit is kéne. Néztem már több telefont, például iPhone 12 (ettől azért írtózom leginkább, mert sose volt iOS készülékem), Asus Zenfone 7, Samsung Galaxy S21. Az árkategória olyan 280e Ft körülig menne, kizárólag újonnan, semmilyen online bolt nem játszik. Viszonylag hosszútávra terveznék vele, jó lenne ha minimum 2024-ig de jó lenne ha tovább megkapná az új frissítéseket és up to date legyen. Főleg GPU, CPU, RAM és tárhely lenne a fő szempont de azért szeretném, hogy a kamera se zs kategória legyen, bár ilyen árak mellett szerintem esélytelen. Esetleg a fentebb említett telefonokról saját véleményt is elfogadok, ha valakinek van. Méretre 6-6.5 col körül lenne ideális. Előre is köszönöm a segítséget.

Még nem tudod mi a jó. :smiley:
Amúgy iPhone 13-at nézz a szolgáltatódnál.

iPhone 13 már semmiképp, 10-et akartam alapból, de újonnan nem igen kapni már, 13 már túl sok annyit nem ér már nekem sajnos.

Ha ennyire hosszú távra tervezel, akkor vagy iPhone-t nézz, vagy valamilyen clean Androidos telót, bár talán mostmár a Samsung is frissít 3 évig szoftvert.

Általában itt véreznek el Android oldalon, a legtöbb esetben 1-2 év, aztán nincs több frissítés, max a biztonsági javításokat kapod meg. iPhonera meg jó 6-7 évig kapod az új iOS-t.

Egyébként átlag felhasználónak nincs nagy különbség a két platform között, kb mindenre amit el lehet képzelni, van app mindkét platformra, a sűrűbben használt dolgok meg biztos hogy ott vannak mindkettőn.

Hát ez számomra eldőlt, hogy iPhone lesz, esetleg a sima 12 mennyire megbízható? Illetve 64 vagy 128 tárhelyes az, ami inkább megéri? Sajnos androidos telefonokkal ilyen téren rossz tapasztalatom van, hogy egy 64gb-s telefon nagy részét vásárlás után a rendszeralkalmazások miatt használhatatlan is lesz. iPhone-nál ez mennyire jön elő?

Tárhely attól függ, neked mennyire kell. Ha sokat fotózol/videózol, akkor nagyobb tárhelyeset vegyél főleg hosszú távra.

Viszont ahogy előttem is írták, ha ennyire több évre tervezel akkor inkább 13, jóval erősebb benne a chip.

Azzal hogy a rendszeralkalmazások is foglalnak helyet, nem platform függő, hanem egyszerűen ilyen az élet. A programoknak kell tárhely, iPhone-on is, Androidon is, de desktopokon is.

Nekem egy 11-van 64-GB-al hát utólag jobb lenne a 128. Ha megtudod venni a 128-at akkor én azt ajánlom. Persze ha nem csinálsz soha fotókat akkor jó a 64is

A 13-asból már nincs 64-es. 128-as a legkisebb.
Amúgy meg ott az iCloud 256gb 900ft/hó és minden ott van.

13-assal az a baj tudom, hogy kb. 60-assal drágább, viszont az már nem férne a keretbe bele sajnos, ha lehetne amellett döntenék. Így marad a 64gb és ha úgy van, hogy kéne, tárhely, akkor iCloud vagy Google Drive vagy valamit igénybe veszek és feldobálom a képeket videókat oda. Igazából nálam ezek nem okoznak problémát mert képek maximum évente kb 200 kép amit készítek 1-2 kiránduláson.

Szolgáltatódnál nincs készülék kedvezmény?

13 mini esetleg? Kisebb a kijelző igen viszont picivel jobb az akkuidő, ujabb a chip, jobb a kamera, mint a 12-ben és hasonló az aruk

Szerintem ne hagyd magad letéríteni. Az Iphone 12 remek választás még most is. Nekem az előző iphone-om 64 gb-os volt hosszú évek alatt a felgyűlt képek és egyéb dolgok miatt kezdtem szűkösnek érezni, én mindenképp a 128-ast ajánlanám hosszútávú tervezés miatt. Felhasználói szinten nem veszel észre különbséget a 12 és a 13 teljesítménye között hidd el. Egyedül az akkuidő és a kamera amit laikusként észre vehetsz.
Ha a 12-re van kereted vedd meg azt, semmivel nem jársz vele rosszabbul és ha vigyázol rá, sokáig ki fog szolgálni.
(Egyedül a 12 minit nem ajánlom -pedig nekem is az van- mivel az üzemideje nagyon megosztja az embereket. Az én felhasználási szokásaimnak tökéletesen megfelel, de én nagyon keveset használom a telefonomat.)