Sennheiser HD 599 Bejáratás idő?


#1

Sziasztok!
Körülbelül, mennyi idő, mire eléri teljes hangzását a Sennheiser HD 599?
Vagy ennek nem kell bejáratási idő?


#2

Nekem azonnal f*sza volt, szvl szerintem nem kell neki.


#3

Alaplapi hangkártyával használom. Nem rossz, nem tudom mennyivel lehet másabb ha egy USB Dac-al használom


#4

Bejáratás??? na ilyet se hallottam még… megveszed bedugod szól… max a hangkártya nincs azon a szinte, de az idővel se lesz jobb soha :smiley: Értelmes hangkártyával kb. bármilyen füles sokkal jobban szól.


#5

Ajánlani tudsz jót? Mondjuk úgy, nem olyan nagyon nagy összegben, ami biztosan jó :smiley:


#6

Hát ami már ér valamit az 10k Behringer vagy Creative Sound ezek nem rosszak meg viszonylag olcsók is. Ilyen pendrive méretű vackokat kerüld mert azok nagyon zajosak. Mondjuk ilyen füles mellé azért én már 20/25k kategóriában nézelődnék, de ha olcsóbbat veszel az is jobb mint egy alaplapi. Konkrétat ajánlani nem tudok hirtelen, de este körbenézek. :wink:


#7

Létezik bejáratás, de inkább nagyon white fülűek hallják meg, meg még ennél is audiophilebb kategóriákban. Az hogy kell e hangkari relatív, nagyban függ a lapodtól, komolyabb deszkákra elég jó audiochipeket meg kondikat tesznek. Én a MSI Z370 Mortar meg a Fiio E10K DAC között nem hallok alapesetben egetrengető különbséget, viszont az alaplapi elég kevés volt a 120 ohmos füleshez hangerőben ezért mindenképp kellett valami amp. Viszont az 599 ha jól tudom ilyen 50 ohm, ami még éppen a natúrba is meghajtható kategória így oda jutunk vissza, hogy milyen chip van a lapodon.


#8

Imgur

itt lenne az eszközkezelőm :smiley: Nem tudom mit kell nézni bocsi.


#9

Mi az alaplap pontos típusa?


#10

Na megtaláltam a hangkártya pontos nevét:
Integrált audio típusa: Realtek ALC887


#11

A chipsettől függetlenül lehetnek minőségbeli eltérések kivitelezés terén, úgyhogy még midig kellene a deszka pontos típusa.


#13

Hát a H-s deszkák nem a premium alkatrészeket szórják, így bátran megcélozhatsz egy akár usb-s DAC-t is. Az E10K-t merem ajánlani, ugyanakkor mivel az az 50 ohmos impedancia annyira nem meredek, nyugodtan nézelődhetsz normálisabb hangkarik tájékán is, mivel nem égetően szükséges az amp bele. Így ha találsz valami árban számodra még elfogadhatót bepróbálhatod, de az 599 azért még nem az a kategória amit sok tízezres forrással kellene hajtani.


#14

Értem köszönöm! :slight_smile:
Akkor egy E10K-t befogok szerezni :smiley: Köszönöm


#15

Szép sorozat. :smiley: Itt folytatódjon, egy helyen, ennyi topic nem kell.


#16

Pedig minden hangszórónak, így a fülhallgatóknak is van. Persze otthoni/átlag felhasználásra kb mindegy, és max a denevér veszi észre, de mondjuk egy stúdióban már más a helyzet.

Én pl elég rég óta gitározok, több cég árul bejáratott/hangolt gitárládákat, ami annyiról szól, hogy hónapokig viszonylag nagy hangerőn, megszabott frekvenciákon sorban járatják a ládát/hangszórókat. Persze ez az átlagnak megint csak tökmindegy, de van akinek meg megéri.


#17

Köszönöm a segítséged :slight_smile:


#18

Bejáratás nemcsak a hangzás miatt van.
Ugye az elektronikának is kell idő, de leginkább a membránok miatt.
Gyári zsírúj pláne a papírmembránok merevebbek, kell nekik a bejáratás, hogy meglágyuljanak. Egy full zsírúj hangszóró fizikai sérülést is tud szenvedni, ha nagyon meg van küldve.
Persze ebbe mélyebben is bele lehet menni, de akit érdekel olvasson utána, nem kitaláció.


#19

Na igen értsd úgy( ilyen szintű cuccnál nem hallottam még ilyenről) Én is vágom hogy van ilyen, de amikor azt írják hogy ezt hallja is az ember… hát az már inkább duma… kimérni ki lehet, hangosítással foglalkozunk, van is mérőmikrofonunk, van 6 egyforma hangszóró, van 4 majdnem egyforma hangkép meg 2 megint csak majdnem egyforma és az elütés abból van hogy kb 1 év korkülönbség van köztük. Ez szabad füllel nem hallható egyáltalán. Egy két márka van aki gyártástechnológiából olyan merev peremmel vagy papírral dolgozik, hogy muszáj járatni, de olyan is van hogy direkt merev meg még ilyen félgömb dudorok vannak benne. Azt pl nem kell lágyítani. A gyártók amúgy is járatják a hangszórókat 50/100 órát tesztjelleggel. Amennyire tudom a Sennheiser is járatja a füleseket, de ők sem ilyen céllal. A stúdió meg más tészta az már már labornak számít oda amúgy is bemérik a ládákat rózsaszín zajjal, meg kb milliméter pontossággal tolják ide oda hogy tuti legyen.
Az hogy az elektronikának mennyire kell bejáratás meg ilyen mehh… mert ahogy öregszik folyton változik, hidegbe/ melegbe van használva megint csak számít sose lesz egyforma… és nem az fogja befolyásolni a hangképet hallhatóan hogy a hangváltó elektronikája mennyire van bejáratva hanem hogy milyen minőségű a cucc.
Meg pl egy egész napos koncert lebonyolításakor egész szépen megfigyelhető, hogy milyen különbség van reggel és este között. Reggel mindenki (a számára jól megszokott zenével) teszteli, hogy a hangszórók jól vannak-e elhelyezve van-e hibás szépen beállítja aztán mehet a menet. Na aztán ha ugyan azzal a zenével a nap végén még bontás előtt megnézzük mi a szitu az tűnik fel hogy kicsit utána kell állítani, persze nagyon minimálisan. Mindezt pusztán azért mert egész nap ment a cucc és be is melegedett. De aztán elteszed pár nap vagy hét múlva újra elő és megint csak megfigyelhető a jelenség akár 1-2 vagy 5-6 éves a cucc.
Az való igaz hogy egy zsír új hangszórónál lehet hallható különbség, de jó eséllyel csak akkora , hogy csak úgy halljuk, ha egymás mellet van egy használt meg egy új. Szal azért attól nem kell félni hogy kiválasztja valaki számár a tutit hazavisz egy zsír újat és rosszul fog szólni. Már csak azért jegyzem meg ,mert véltem felfedezni ilyesfajta ijedtséget a kommentjében. :slight_smile: