TheVR Fórum

Sensi vagy a DPI a fontosabb?

Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy “pontosabb”/jobb az egér a játékban:
Nagyobb Sensi és kisebb DPI
Vagy
Kisebb sensi és nagyobb DPI?

Egér: Razer DeathAdder Elite

Amelyik NEKED jobb.

sensi… :man_facepalming: :smiley:

3 Likes

Én például azt nem értem hogy ennél az egélrnél miért cserélhető a szenzor… ?

Szia,

Egyszerűsítve: mozdítod az egeret mondjuk 1 cm, nagyobb DPI-nél az 1cm alatt többször “küld jelet” a gépnek ezért többet mozdul a kurzor a képernyőn mivel érzékenyebb (nagyon egyszerűen fogalmazva), tehát ha feljebb veszed a DPI-t akkor nő az érzékenység (gyorsabb lesz az egér) ebben az a jó, hogy sokkal kisebb mozdulatokat is le tud követni sokkal pontosabban. Tehát kérdésedre válaszolva DPI max legyen, és aztán állítanám vissza a sensit arra ami neked megfelel.

1 Like

Nem jó a magas DPI, mert akkor a kurzorod átugrálhat pixeleket. Az nem baj ha az egered képes rá, mert ma már szeretnek ezzel vagánykodni a gyártók, hogy hatalmas DPI-t írnak rá, de nem kell felvenni magasra… A Sensitivity-vel kell játszani. Hozzáteszem, Shroud is 400 DPI-n játszik és a játék sensijét állítja úgy, hogy megfelelő gyorsaságú legyen. Ha neki megy úgy, akkor biztos nem lehet szar az alacsony DPI :smiley:

Ha a 8K DPI-s egéren maxra veszem a DPI-t, a sensit meg kb 0-ra, valami elviselhetetlenül akadozni fog a kurzor, tehát ez ilyen egyszerűen választ ad arra, hogy nem ez az megfelelő beállítás

1 Like

Inkább egy egér, aminek a programjában fokozatonként beállítható a dpi és azon egy nyomással módosítható.
Az a 400 nem inkább 4000?
Görgős egér is produkált annyit :smiley:
játékon belül csak ott állítok, ahol nagyon kell.
Inkább az egéren nyomom a gombot, alkalmazástól/játéktól függően.

Egyébként érdemes megondolnod jobban a vásárlást mert mistmár a föbb ergér gombok jobb,bal,mehanikkus kapcsolokal jönnek ki,de ha neked megfelel a hagyományos az is rendben van.Ahogy látom pldául roccat is meg steelseries is kijött egy egy pár simettrikus egérel aminek kapcsolos gombjai vannak.

A legtöbb kompetitív játékos 4-800 dpi között játszik.

De továbbra is azt mondom, pofon egyszerű a válasz:

Úgy kell beállítani, ahogy az adott személynek jó.

3 Likes

Ez így van. Nekem is mondták, hogy alacsony dpi-vel jobb, de ha valaki világ életében magas dpi-vel játszott, akkor az azt szokta meg. Én max 10 centit mozgok az egérrel, mégis oda rántom ahova akarom. El sem tudom képzelni hogy egy 360-as forduláshoz meg kelljen emelnem az egeret :slight_smile: H pedig néha mégis jobban jönne a kisebb dpi, ara ott a sniper gomb az egéren.

Ez is olyan,mint kezdőként valami sztár testépítő edzés tervét követni. Játszál olyannal, ami neked kényelmes, ha pedig érdekel a competitiv rész is, lehet folyamatosan csökkenteni a dpi-t. Nem véletlen használják ezt, a már említett 400-800s tartományt.

A sos-sok gyakorlás a titok :smiley: Ha leültetnének Shroud gépe elé, ott is potato lennék :joy:
Annó, amikor még masszívan nyomtuk a quake 3 arénát, a “gagyi” görgős egérrel röptében szedtem az embereket railgunnal és ezt tudtam lóháton hátrafelé nyilazva is, ma már nem valószínű, h menne :smiley:
Fiatalabbak kedvéért


Mi fülpiszkálót elhasználtunk a görgők tisztítására, te jó ég :smiley: #memories :smiley:

5 Likes

Ilyenkor merengek el, hogy mennyire öreg vagyok :smiley:

3 Likes

Én kinlodttam vele egy darabig de aztán jött az optikai egér.Vége.

Vajon egy helyes DPI/Sens. beállításnál közbeszólhat hogy milyen felbontáson és milyen FOV-on játszik az ember? :thinking:

Persze.

DPI ami igazából helytelen megnevezés mert CPI = counts per inch
1 inch = 2,54cm
400cpi vs 4000cpi
2,54cm alatt meg tesz 400 pixelt
2,54cm alatt meg tesz 4000 pixelt
visszafordítva :
400cpi : 1pixelhez 0.00635 mm-t kell mozdítani.
4000cpi : 1pixelhez 0.000635 mm-t kell mozdítani.
Tény és való hogy kisebb területen nagyobb pontosságot jelöl a nagyobb szám viszont kisebb CPI esetén nagyobb távolságot kell megtennie az egérnek ahhoz hogy 1 pixelt mozduljon. El lehet dönteni melyik a pontosabb a kéznek melyik jobb a játékhoz.
U.i.: CPI vagy ahogy tetszik nektek DPI érték vs. sensitivity : teljesen mindegy ! mivel az érzékenységet úgy kapod meg hogy a CPI érték szorozva sensitivity-vel szóval :
ha a CPI/DPI értéked 1000 és 2,5 sensitivity akkor : 2,54cm-n 2500képpont mozgás van
2500DPI * 1 sens az is 2,54/2500
5000DPI * 0,5 sens az is 2,54/2500 lesz
remélem érthetően leírtam :slight_smile: