TheVR Fórum

Sistergő mikrofon

Sziasztok ! Tegnap vettem egy Steelseries Arctis 3 fejhallgatót . Elég zavaró alap zúgása van a mikrofonnak. Valakinek esetleg valami megoldása lenne ra ?

Általában 2 dolog lehet:

  1. Kipróbálod másik gépen. Ha ott is ilyen, akkor a mikrofon a hibás. Csere. Ha az új is ilyen, akkor ennyit tud ez a széria, vagy megbarátkozol vele, vagy veszel mást.
  2. Ha másik gépen nem jön a gond, akkor lehet hogy az alaplapi hangkártya mikrofon bemenete ennyire vacak. Ebben az esetben segíthet egy hangkártya.
1 Like

Délután megpróbálom másik gépbe is . Kicsit zavaró hogy az ideiglenes 3 ezer forintos fejhallgató mikrofonjaval nem volt baj és az is jackes volt , előtte egy razer krakenem volt és azzal se volt semmi . ( mondjuk az USB -s volt , nem tudom számít e) .

Ha USB-s, akkor nyilván nem az alaplapi hangkártyát használja. Viszont ha másik mikrofonnal nem volt gond ami alaplapba megy, akkor lehet egy gyári hibás darabot fogtál ki, előfordul.

1 Like

Találtam egy reddit linket erről . https://www.reddit.com/r/steelseries/comments/mattzr/steelseries_arctis_3_2019_editon_static/

Lehet egy USB-re átalakító segítene ?

Szia!

Olyan nem létezik. USB-s hangkártya létezik.

Valószínű, hogy a mikrofonja olyan vacak minőségű volt, hogy nem hozta elő a hibát.

Az alaplapi Realtek drivereket frissítetted? A Windows hangkezelőben a mikrofon érzékenysége le van véve a padlóról, kicsit lejjebb? Telefonon próbáltad?

Írj egy konfigot is légy szíves és a Windows 10-ed származási helyét/aktiváló megoldását.

1 Like

Driver mind frissítve , most azt csinálja hogy egyszer jó , egyszer pedig nem . Ha le van a fülesen is muteolva akkor is ugyan úgy hallani a zúgást. Másik gépen kipróbáltam ott megjavult , vissza hoztam ide itt is jó volt aztán harmadik próbára megint szar lett , le vittem a másik géphez ahol ugyan úgy szar volt , vissza hoztam ide ahol meg ugyan olyan rossz . Felb@sztam magam szóval szerintem holnap vissza viszem inkább mert megőrülök tőle már :smiley:

Mindenképpen vidd vissza, mert akkor hibás.

Most teszt közbe köhögtem egyet és megjavult egy időre :smiley: az lesz , holnap vissza viszem , köszönöm a segítségeket :smiley:

1 Like

Sziasztok! Nekem bevált az a módszer, hogy ilyenkor bedugom a telefonba. Ott aztán nem sok minden van, ami sisteregtetné. Ha hangfelvételben ott is sistereg vagy nem jó a hang, akkor valószínű a mikrofon rossz. Viszont, ha mobilon szép tisztán szól, akkor a számítógépben van a hiba. Ez csak egy kis tapasztalat, hátha segít valakinek…

2 Likes

Igen, írtam én is, mint opciót, de a kérdezőnk átugrott rajta. :smiley:

1 Like

Nincs átalakítóm , csak ezért nem szeretnèk venni . Vissza viszem aztán ott majd próbálgatják ha szeretnèk.

Mármint a telódon nincsen jack csati?

Nincs

Értem, okés.

Sajnos szomorú, hogy ilyen szempontból hova tart a telefonos világ….

3 Likes