TheVR Fórum

Solid Edge Macre

Sziasztok!
Idén kezdtem a BME-t Járműmérnöki szakon, ahol Solid Edge-t kell használnunk. Amikor a laptop vásárlása előtt jártam elkövettem azt a hibát, hogy nem kezdtem el körbejárni milyen programokat is fogunk használni és sajnos belefutottam, hogy a Solid Edge csak windows-on fut. Ez a probléma kis keresgélés után megoldhatónak tűnik egy Parallels nevű programmal, de eddig nem volt olyan ismerős akinek lenne vele tapasztalata és amikor megpróbálkoztam a telepítéssel egyáltalán nem tűnt annyira egyszerűnek mint a “how to” segédletekben. Esetleg van olyan aki rendelkezik valami féle tapasztalattal ebben a témában és tudna egy kis segítséget nyújtani? A laptop egyébként egy M1 MacBook Air.

Szia!

M1 Macen, mivel ARM alapú, csak az Windows for ARM fut Parallelsel is (amire egyébként elő is kell fizetned). Nem vagyok benne biztos hogy a Solid Edge egyáltalán rendelkezik ARM támogatással. És még Windowsból sem támogatott a Home verzió. Szerver környezetben sem ajánlják futtatni, és végülis a Parallels is egy virtualizáció, szóval még ezzel is lehet gondja.

Nem tudom hogy pontosan mennyire szigorúan írják elő a Solid Edge használatát, esetleg nézz ránk (BME-s prof is dolgozik a fejlesztésen :slight_smile: ):

Diákoknak ingyenes mindhárom platformon.