TheVR Fórum

Souls like ajánló kezdésnek

Sziasztok!

Szeretném kipróbálni az ilyen stílusú játékokat, első próbálkozásra melyiket ajánlanátok, és miért? Én csak Nioh-ról a DS-ről és a Bloodborn-ról hallottam, nem tudom ezeken kívül van-e olyan ami igazán jó.
Előre is köszi a tanácsokat válaszokat. :smiley:

Első sorban ajánlom a fórum keresőjét, létezik már ilyen topic :slight_smile:

Amiket én ismerek: - The Surge 1-2, Nioh 2, Ashen, Death’s Gambit

Lords of the fallen
De nekem nem jött be a cucc :confused:

Kicsit félre értettél nem a játékok neve a kérdés arra láttam, hogy van topic :slight_smile: De olyat amelyik kifejezetten arra ajánlana, hogy melyikkel érdemes először kipróbálni ezt a műfajt arra nem találtam. (Persze lehet én néztem be valamit)

Elég buta kérdés, már bocsi :smiley: Souls LIKE gamet akarsz? Dark Soulsnál jobban semmi sem hasonlít rá :smiley: Szóval érdemes akkor a “műfaj” megteremtőjével kezdeni szerintem.

Annak idején én a Dark souls 1-el vesztettem el a soulsbourne szüzességemet. Nekem a hangulata miatt nagyon bejött ( 360 órát pakoltam bele kB, ebből kB 100 volt PvP) utána kezdtem a DS2-t ott valami nem tetszett, nem tudom mi, persze nem mondom hogy rossz rész, de kell hozzá hangulat!! Közben próbáltam a Bloodborne - t illetve a Lords of the fallen - t. Szerintem az utóbbi egyáltalán nem rossz!! A Bloodborne az gyakorlatilag egy dark souls csak más a kor.
A DS3-nálam kisebb handikeppel indult mivel mielőtt megvettem volna Ps4-re már láttam a Pisti féle kijátszást, persze én egyedibb karaktert szoktam csinálni. Nem katanázok, viszont magamnak azzal nehezitem, hogy fat karaktert csinálok. S végigvittem már 1-2 opciós boss - t haveri segítséggel gyaktan csak le.
Nioh - t tavaly haver álltal volt lehetőségem kiprobálni, nekem bejött. A surge- megvan ps + miatt. Rá kell hangolodni s mehet. A Death Gambit amit láttam az a ds 1 2D-s verziója más köritéssel. Ami viszont érdekel az a Furi állítólag nagyon nehéz cucc!
Amit nem tudok sehova sem tenni az a Sekiro.

Az, hogy mi alapozta meg a műfajt, nem feltétlen jelenti, hogy egy kezdőnek első próbára az a legjobb lehet de nem biztos. Ezért kérdeztem meg, hogy akik többet próbáltak mondják el a véleményük :slight_smile: Főleg h egyre több ilyen játék van :smiley:

Tudom ajánlani a Code Vein-t, engem most az szippantott be nagyon.
Szerintem kezdésnek tökéletes, mivel ha úgy akarod egy fokkal tud könnyebb is lenni mert van a játék folyamán mindig egy társ melledet, aki nem mindig csak dísznek van. El tudja pl a boss figyelmét terelni, amíg életet töltesz, illetve ha meghalsz, akkor a saját életerejéből tud adni neked és így visszahív a halálból (ez fordítva is működik). Persze egyedül is tudsz játszani (vagy akár igazi ember/haver is lehet a társ), nem kötelező párban menni. :smiley:

1 Like

Souls like-ra nem tudok mit mondani.
Ha a trilógiát akarod elkezdeni akkor én a dark souls 2 sotfs-el kezdeném

Bocsi, tényleg félreértettelek. :slight_smile:
Kezdésnek én a DS II-vel próbálkoztam 3 óra gyötrödés után ráéreztem az ízére :smiley:
Szóval szerintem mindegy hogy ennek a típusú játéknak melyikével kezded, szívni fogsz :smiley:

1 Like

Nem teljesen Souls Like cím, de merít belőle elég rendesen: Star Wars Jedi Fallen Order ez tényleg kezdőknek való. A legalacsonyabb szinten bárki kiviszi különösebb szívás nélkül. Úgyhogy ennél a játéknál ki tudod deríteni a nehézségi szint növelésével, hogy tényleg szeretnél ilyen típusú játékokkal játszani.

2 Likes