TheVR Fórum

SPC Gear GK630K Tournament

Sziasztok,
Asszem megnézem a mech-kor csúcsán, milyen is egy belépő szintű mechanikus 80%-os bill.
Pozitív, hogy magyar kiosztással árulják, kék, barna és piros Kaihl switch, és lehet egy színűre (FEHÉR) állítani a háttérvilágítást, ami nálam must-have.

Logi G213-ról jövök, a SilentiumPC-ről, így az SPC Gear-ről rosszat még nem hallottam, de feldobnám ide a kérdést: van tapasztalat a fórumtagok között a címben említett billentyűzettel?

Ez engem is érdekelne. Azóta esetleg bárkinek bármi infó? :smiley:

Szia, igen, azóta megvettem egy ilyet, barna switchekkel. Szerinem belépő szintű mechanikusnak teljesen rendben van, nem rossz a hangja ( értsd: nem zavaró, de van ), leütésérzete a Kaihl barnákkal nem épp “tactile”, mármint a billenés inkább felfelé, mint lenyomáskor érződik, de nekem játék közben többet is segít. Touch typing-ot meg tudtam tanulni rajta, már nem verem a talpat minden leütéssel.
Ha mégegyszer vásárolnék, én megpróbálnám a pirosat, szerintem nem lesz sokkal lineárisabb, mint ez a barna ( biztos van jó barna switch… ez nem az, ez egy kevésbé jól sikerült piros ) és tuti kényelmes. A billentyűk így 4 hónap használat után még nem koptak cseppet sem. Az RGB az első pár nap fun, és vannak vicces effektek, én az első hét vége óta 1 színű fehérrel használom, nem teljesen egységesek az RGB ledek ( pár helyen látod, hogy nem teljesen fehér a 255:255:255 R:G:B beállításnál ), de az árát figyelembe véve nem igazán mondanám, hogy ezt felróhatjuk neki.

Szörnyen leegyszerűsített, 10-es skálás értékelésem szerint:

Szerkezeti integritás: 8 - A billentyűzet masszív, nincs benne semmi flex, elviselne azonban egy kevés szivacsot a plate és a PCB között, mert ha nagyon próbálgatod, a “bottom-out” ( teljes leütés ) hangja tud zavaró lenni. Továbbá a felengedett billentyűk hangja ( top-out ) kicsit gyenge switch-rögzítést feltételez, lötyögősen hangzik, de ez a billentyűk stabilitásában nem, csak hangjukban mutatkozik

Gépelési érzet: itt csak a brown switchekkel van tapasztalatom, így azt mondhatom: tactile switchnek elmegy, ha nagyon akarod, kiérezheted belőle a leütés pillanatában a billenést, de arra ne számíts, hogy “roppanjon” az ujjad alatt a switch, egy kellemes, puha, szinte észrevehetetlen, 55g környéki kis huppanás. A visszaúton viszont kb. lelövi magáról az ujjadat. Kipróbálnám piros, lineáris switchekkel. A hangja rendben van, nem egy egyedileg megépített, mindent bele bill, de korántsem egy redragon, l33t vagy hasonlóknak a szintje.

RGB, háttérvilágítás: A billentyűkön szépen átvilágítanak a switchenként elhelyezett ledek, azonban mivel “északi” orientációban vannak, a másodlagos karakterek a billentyűk alján nem mindig, vagy nem szépen látszanak sötétben.

Így egy ültő helyemben ez jutott eszembe, ha esetleg lenne konkrétabb kérdésed, nyugodtan reply-olj erre a kommentre.

Kimaradt a 10-es értékelés. Na mindegy, a lényeg gondolom átment. :smiley:

1 Like

Köszi szépen, elég jól megfogalmaztad! :smiley:
Igazából még csak nézegetem a billentyűzeteket, mert annyira nem lenne rá szükségem, de azért még is kipróbálnám. Első mechanikus billentyűzetem lenne… Ez az SPC is csak ma jött velem szemben és nem sok érdemi infót találtam eddig.
A másik 2 amit megfigyelés alatt tartok az a Cooler Master CK350 és CK550. Mindegyikből a brown switcheset nézem, mert azért dolgozok is a gépen, nem csak játszok. Kipróbálni sajnos egyiket sem tudom itt a környéken. Plusz felmerült bennem az is, hogy meg tudnám-e szokni a TKL billentyűzetet. :smiley:
Köszi még egyszer, hogy leírtad a tapasztalataidat!

Edit: mondjuk lehet mégis red switch kellene, szóval jelenleg eléggé tanácstalan vagyok az ügyben :smiley: