Spotify vagy AppleMusic?

Melyiket használjátok, miért jobb egyik a másiknál ?
Koszi a valaszokat es BUÉK!! wearethevr

1 Like

Szia!
Csak Apple készülékeim vannak, de ennek ellenére Spotify-t használok. Jobban bejött a UI, meg előbb is kezdtem el használni. A 780 Ft-os student előfizetés számomra mindenképpen megéri. :slight_smile:
A különbségeket nem igazán tudom, nem ástam bele magam az Apple Music-ba.

2 Likes

Halihó Feda! :grin:
Én személy szerint Spotify-t használok már csak abból kifolyólag, hogy egyszerűen mesés a kezelőfelülete! De tényleg! Egy b*szóállat! Nem vicc! :smiley:
Volt szerencsém használni az AppleMusic-ot egy rövid ideig de valahogy nem jött be nekem, lehet a design vagy én nem is tudom… De a lényeg, hogy én a Spotify-t ajánlanám! Ha nem éltél még a lehetőséggel a prémium előfizető tagsággal akkor ha jól emlékszem az első év végén megajándékoznak egy 3 hónapos tagsággal 1 dollárért azt hiszem! Az applemusic lemondása kissé kacifántos, nekem pl Apple Support kellett hozzá, pedig mindent megszoktam oldani nélkülük…
Remélem tudtam segíteni. Szép napot neked! :slight_smile:

1 Like

Szia!
+1 vagyok a Spotify táborba, már régóta használom és nem sok okom volt eddig a panaszra.
A kezelőfelület konnyen tanulható, átlátható, a személyre szabott lejatszasi listák közül nagy a választék és az új zenék is könnyen megtalálhatoak.
Könnyen kezelheto és kényelmes a használata is.
Apple Music-ot nem használtam sajnos, de ugyerzem itt megkapok mindent amire szükségem lehet. Egy dolgot sajnalok benne, hogy kivettek belole a “belehallgatás” lehetőséget :disappointed:
Az eleg hasznos funkció volt.
De En nagyon tudom ajánlani, nekem bevált.

Esetleg ha vannak meg ismerőseid akik ilyenen gondolkodnak, a családi csomag 6 szemely esetén nagyon olcsóra ki tud jonni/hónap. :slight_smile:

1 Like

Hello, habár több mint 2 éve használok spotifyt (szintén csak apple eszközökön) az utóbbi időben prémiumra váltottam a nagyobb szabadság miatt, ezzel párhuzamosan az apple musicot is elkezdtem használni fizetősen, hogy kiderüljön melyik illik hozzám a legjobban, íme a tapasztalatok

Spotify
-szerintem jobb dizájn (a sötét felületet preferálom)
-egyszerű, felhasználóbarát kezelőfelület
-egyszerű lejátszási lista böngészés,létrehozás
-kiváló ajánlott előadók

Apple Music
-jobb hangminőség (magasabb bitrátát használ mint a spotify, érezhető a különbség)
-sok exkluzív előadó, illetve több dal található meg mint spotifyon
-alapból rajta van minden apple készüléken, ha nem szereted a külső szolgáltatásokat akkor nem is kérdés melyiket válaszd

Összegzés: Maradok a spotifynál mert ezt szoktam meg, sok zene van már a gyűjteményemben és a spoti már tudja, hogy miket szeretnék hallgatni, illetve ahogy írtam számomra kényelmesebb ez a UI.
Remélem tudtam segíteni :slight_smile:

1 Like

+1 Spotify…
nem írom le, mert szinte mindenki azt írta amit akarnék írni…
nekem családi csomag van Spotifyn szóval 3000ft összesen egy évre…
és én itt több zenét találtam magamnak mint Apple musicon… lehet hogy több az exclusive előadó, de a kisebb hírnévvel rendelkezők inkább Spotifyn vannak.

1 Like

+1 Spotify tábort erősítő lennék én is, bár az Apple Musicot nem ismerem, úgyhogy arról nem írok véleményt, viszont a Szpotit 5 éve használom és 3 éve előfizető vagyok.

1 Like

Spotify. Egyelőre ingyenesen elviselem a reklámot, lehet majd prémium lesz belőle, ki tudja. Apple-el nem foglalkozok.

1 Like

Én is Spotify tábort erősítem, már évek óta prémiummal, és zseniális. Most nemrég láttam hogy behozták azt is hogy a lejátszási listákat lehet mappákba rendezni ami még nagyob szabadságot ad és ennek én felettébb örültem.
Nagyon jók a Spotify által összeállított listák is, illetve a rádió-s hallgatásban is zseniális számokat ajánl.

@mkrisz31 Nem tudom nézted-e, de Spotifyban lehet minőséget állítani. Ha bírja a mobilneted ajánlom, hogy húzd fel maxra a minőséget, mert határozottan érezhető spotifyon belül is a minőségi javulás fullos minőségen. Én azon használom és nekem nagyon bejön.

1 Like

+1 pont a Spotifynak, foggalmam sincs mióta használom… Viszont az Apple Music az inkább egy bolt, ott meg tudod venni az adott zenét/albumot, addig a spotify inkább streameli a zenét, full ingyé’. Így egy kicsit macerás összehasonlítani a 2-t.

1 Like

Vágom, mióta előfizettem rá átállítottam de az általam használt eszközökön az a zene amit én hallgatok picit tisztább, szebb mint spotyn…ettő függetlenül +1 Spotifynak :slight_smile:

1 Like

Ha komoly zenehallgató valaki akkor csakis offline saját tartalom FLAC-be (vagy más lossless audio formátumban). Nem használok semmi online szolgáltatást, helyette van egy 4TB-os FLAC gyűjteményem melyet bárhonnan elérek VPN-en keresztül… De a mobilon is tartok általában 80-100GB zenèt ami egy állandóan változó Best of a kedvenc zenéimből és előadóimtól.

3 Likes

@Xeno véleményét adom bár nekem nem ilyen impozáns a gyüjteményem de én is erre esküszöm. Szépen mindent betagelni magadnak stb…

Ha online kell akkor Tidal mindenképp http://tidal.com/. van 30 napos trial csak ha nem tetszene akkor ne feledkezz el leiratkozni.

esetleg ha az amazonos dolgokat kedveled amazon prime music :slight_smile: ami bár egy fokozattal másabb de van előnye is.

2 Likes

Van Amazon Prime-om már évek óta de még az app-ot se töltöttem le a telomra se a music-hoz se a video-hoz :smile:

SoundCloud volt az egyetlen amit kipróbáltam az independens kis előadók tartalmai miatt…de az sem igazán jött be hosszútávon.

Ha a kedvenc zenekarod megtalálható Apple music-en és szeretnéd, hogy még hasonló minőségű albumokat tegyenek le akkor Apple music. Spotify abszolút nem támogatja a zenekarokat előadókat, se hazait se külföldit. Csak azokat a sztárokat kvázi akik 1 hét alatt pl 300 milliós lejátszást tudnak az új számukon, de ők sem jogdíjból hanem spotify által befolyt reklámokból.

Tudom ez keveset számít de ha módod van rá akkor ne csak azt nézzétek melyik olcsóbb. Így kerültek le a boltok polcairól a hazai termékek - nem nem a vargáné és társa tápegységekről és kaliberű termékekről van szó. :slight_smile:

Alavetően ez már tökmindegy, minden zenekar a merchből és a koncertekből él, Apple sem ad annyival többet a hallgatások után, ami sokat számítana.

Koncerteken kívül mit hallgatsz ha nem a lemezeket streamelve vagy bakeliten?
Applenél megvan a lehetőség, hogy megveheted az albumot ami sokat segít bármilyen zenekarnak ha számonként 1-2dollárt ad érte az illető mégsem veszi meg az egészet.
Csak összehasonlításképpen 1-2 dollárba kerülő szám ma egy lemezfelvétel profi zenekar esetében
profi stúdióban alaphangon Magyarországon kb. 2,5-3millióFt. Plusz legyen klip mert az is merch bár tök ingyen van.
A spotify pedig nem ad semmit sem :wink: Se jogdíjat se mást. Ezt egy kezdőzenekar lenyeli, de egy ismertebb zenekar esetén meg azért “sír” a rajongók szája, hogy mikor lesz már fent ezen meg azon. TÖK INGYEN! Nem tudom érzitek-e problémát.
Same sh!t pl a gaming warez elleni előfizetős streaming szolgáltatás. Ott pl az adott szolgáltató megvásárolja a terjesztés jogdíját.
Spotify és társai tudomásul veszi, hogy jogvédett tartalom és elfelejti, hogy azért időnként illene ha nem is x számú lejátszások után jogdíjat fizetni.
Minden esetre nem támogatnék olyan szolgáltatót/szolgáltatást aki/ami a saját reklámait tolja az albumom előtt és még véletlen sem jut eszébe, hogy évente illene minimális jogdíjat fizetni a szerzőknek.

Megvenni mindig meg tudod amit szeretnél, ha nem Spotify-on, akkor máshol. Bandcamp, CD, manapság a bakelit is új virágkorát éli.

A Spoty is fizet, igaz, minimális összeget a lejátszások után. Egyébként az hogy egy zenekar elérhetővé teszi e az anyagát rajta, az meg a saját döntése. Keveset fizet? Ne tedd oda a zenéd. Nem egy előadó van, aki kijelentette hogy az ő anyaga nem lesz elérhető. Ha az Apple többet ad, akkor jelentesd meg csak ott. Semmi akadálya nincs.

1 Like

Szerintem is ez a megoldás! (sarcasm)
Előbb utóbb ez oda fog vezetni, hogy minden előfizetés lesz nem? :smiley: Végső soron előfizetsz medium steak-re és egy hónapon át fizetsz egy fél steak árát 4-5 ért. Mert itt ez zajlik. S persze a vásárló nem panaszkodik, hogy többet kap a pénzéért és még jól is lakik. A forgalmazó sem jár rosszul egyedül az aki elkészíti.
Nyilván az is egy megoldás, ha a marhatenyésztők és séfek kivonulnak a cég alól és összeomlik az előfizetők nyomása alatt a cég/szolgáltatás, azonban van ennek egy sokkal etikusabb módja is.
Mégpedig az, hogy az előfizető sem támogatja azt a szolgáltatást ami hazai piacon 1,5 nagylemez áráért kínál havonta végtelen elérhető zenei tartalmat ( vagy sok steaket :wink: ) . Mi fogyasztóktól válik ilyenné a piac ahol aki szellemi terméket hoz létre javarészt rosszul jár, de az olyan értéktárgyakat mint egy VGA vagy CPU és személygépjármű ingatlant azért meg kell venni - igaz ez egy totál másik téma de szorosan idekapcsolódik :slight_smile: