SSD ( Gameknek )


#1

Sziasztok!
Azzal a kérdéssel fordulnék felétek, hogy csak a játékokra szeretnék SSD-t vásárolni, namost mennyire éri meg 1 terrásra befektetni? Vagy elég lenne az 500 Giga is? :slight_smile:

Előre is köszönöm a válaszokat!


#2

Ezt neked kell tudni. Ha sok játékkal játszol gyakran, akkor érdemes lehet nagyobb SSD-t venni, feltéve hogy azoknak a játékoknak nagy a tárhely igénye. Ha olyan ember vagy, aki letölt egy játékot, végigviszi, törli és letölt egy másikat, akkor elég lesz egy kisebb is. Szerintem viszont 500GB bőségesen elegendő. Ha viszont sok nagy játékot tartasz rajta egyszerre, megérheti a nagyobb, de ismétlem, ezt neked kell tudni


#3

Köszönöm szépen a választ! :slight_smile:


#4

@JumboBM én amikor pakoltam össze a gépet 250 vs 500gb-nál vaciláltam mert akkor arra volt pénzem bár akkor az 500gb-os se volt olcsó… csak az 500gb-os ssd van a gépben azon van a windows és a játékok így én kevésnek érzem szóval én azt tervezem hogy egy 1-2tb-os ssd-t tervezek venni :slight_smile: a mai játékok azért 40gb-tól följebb foglalnak ha meg még patch-el híznak is akkor felkell kötni a nacit :smiley: én azt mondom ha van rá lehetőség akkor vegyél egy 1tb-osat és nemfogod megbánni ! :slight_smile:


#5

ha megteheted, menny ra az 1 terrasra, egyre nagyobbak a jatekok mostansag


#6

Van egy pár opció, de teheted azt hogy:

  • Veszel egy 250GB-os SSD-t a Windowsnak és egy merevlemezt a játékoknak, programoknak;
  • 500GB-os vagy 1TB-os SSD mindennek;
  • 250GB-os a Windowsnak, egy nagy merevlemez és egy gyorsabb NVMe SSD, a merevlemez gyorsítására (így kb SSD szerű sebességeket produkál majd, de ehhez kell egy külön szoftver, vagy ha Ryzen platformon használod, van StoreMI).
    https://youtu.be/rWXBo0bb_dU

#7

@JumboBM teljesen egyetértek marcimine által írtakkal. Abból a kettőből én az utóbbi csoportba tartozom, így egyszerre sok játékkal játszom párhuzamosan annak megfelelően éppen mihez van kedvem. Ezzel a felhasználással nekem kicsinek bizonyult a múlt héten vásárolt 500 gigás SSD-m (jelenleg 10 játék van rajta).

Viszont ha az először említett csoportba tartozol akkor biztosan elég lesz az 500-as is.