TheVR Fórum

SSD-t PCI (x1) átalakítóval vagy SATA-val vegyek?

Sziasztok! Egy ideje érlelődik bennem, hogy tárhelyet kellene bővítsek, mert a 120giga egyszerűen nem elég!
A gépem egy 3. generációs inteles HP brand, 300wattos táppal, ami teljesítményben most kiszolgál, de valószínű, hogy 1-2 éven belül saját buildet építek és abba jobb lenne egy gyorsabb ssd. Nem tudom, hogy ezek a pci-e átalakítók milyenek, illetve hogy egyáltalán működik-e így ez a dolog?

Szia!

Inkább SATA-t, azzal biztos nem lesz kompatibilitási probléma. (a HP deszkába inkább ne tegyél PCIe → m.2 átalakítót, mert fene tudja, hogy működik-e vagy sem)
Viszont SATA-ból még véletlenül se vegyél Kingston A400-ast. ADATA, Silicon Power, Samsung, Crucial közül válogass. (vagy a Kingston más típusából)

1 Like

Köszi a választ! Lehet egy kicsit túlhondoltam… ez a kombó esetleg?

Az az adapter szerintem elméletben csak arra jó, hogy a SATA 3 csatlakozó átviteli sebességével, olyan durván 500-600 MB/s-al tudj használni egy M.2 PCIE (vagy SATA 3) SSD-t, de ahogy olvasom, az egyik komment szerint nem is működik, szóval én nem adnék ki érte pénzt. Bőven elég egy SATA 3-as, 2.5"-es SSD a gépedbe - de NE legyen Kingston A400, elég spórolós és nem túl megbízható fajta. Ha hasonló árban szeretnél 500 GB körülit, akkor pl. egy Crucial BX500 mindenképp megbízhatóbb:

Az adapterezős megoldásokat hanyagolnám, ahogy kutyából szalonna, úgy SATA-ból se lesz PCIE sebesség.

2 Likes

Ahogy @RionN és én is írtam, inkább ne. Nem lesz érezhetően gyorsabb és még gubancokba is ütközhetsz.

2 Likes

Meggyőztetek! Inkább az egyszerűségnél maradok! Köszönöm a segítségeteket és megveszem a Crucial BX500-t!

2 Likes

Használd egészséggel! :wink:

1 Like