TheVR Fórum

SSD vagy HDD

Sziasztok!
Adathordozó vásárlás elött állok és nem tudok dönteni.
Egy részt vennem kell az xbox one s-hez egy ssd mert gondban vagyok a betöltéssel illetve adatok tárolására kellene egy másik. 2 éve vettem egy külső hdd (Western Digital 2TB 3,5" Elements Desktop Black USB 3.0 WDBWLG0020HBK-EES) és az már betelt. Arra gondoltam hogy veszek egy ugyan ilyen tipusút csak 4tb-sat de ahogy néztem az drága. Másik ötletem az lett mivel kell külső ssd az xboxhoz akkor körül nézek ott és haverom ajánlotta azt a meg oldást hogy vegyek egy usb3,0/SATA3 átalakítót merevlemez tokkal és szerezzek be hozzá belső ssd ami olcsóbb mint a külső, VÉgülis olyan mint egy nagy pendrive, jobb az írási és olvasási sebessége mint a hdd-jé és itt nincs fordulat szám, az én elgondolásom alapján. Ti mit szóltok hozzá?-linkelem az átalakítót és a kiszemelt ssd.


https://doktorovics.hu/termek/samsung_1tb_sata3_860_series_qvo_mz_76q1t0bw/130235

programok, rendszer, játékok = SSD

adattárolás =HDD

Vegyél egy ssd-t a boxhoz és egy jóóó nagy hdd-t a tárolni kívánt cuccoknak.

1 Like

Haverodnak igaza volt. :smiley:
Amúgy ha ennyire sokmindenre kell, és sokat is írsz rá, akkor én lehet egy ipari SSD -t szereznék be, hardveraprón most vannak egész jó árban. (újan kb 150k)

https://hardverapro.hu/apro/1_6tb-os_csucskategorias_intel_ssd-k_eladoak_s3500/hsz_1-50.html

De persze, ha nem akarod az ipari ssd -t, egy sima is megteszi. Csak én ebben az esetben lehet inkább ezt venném.
És ha kell még, akkor egy HDD az adatoknak és mások tárolására.
Persze saját felelősségre.

Köszi a segítséget.
A hdd-vel annyi a bajom hogy működés közben kicsit kattog de nem komoly, ezért gondoltam az ssd-re adatok tárolásaként. A mostanin is ami be telt,sorozatok, filmek, képek, animék, és egyéb adatok vannak rajta. Ha jól számolom ebben az évben úgy 5-6-szor vettem elő szóval nem strapálom agyon.

Hdd-nél vannak kopó alkatrészek.
Ha nagyon zavar, akkor csak a saját lelkibéke miatt érdemes lehet venni egy újat :wink:

Azért a mai HDD-k egész megbízhatóak… Amúgy az External HDD-knél a WD álltalában WD RED-eket hasznák JÓVAL ÁRON ALUL… Persze volt most a botrány a SMR HDD-kel de pl. archiválni tökéletesek azok is ha nem RAID-ba akarja az ember használni… (RAID-ba is a gond ott van ha meghal egy és ujrakell építeni mert az SMR-es HDD-kel hatványokkal több időt vesz igénybe :sweat_smile:)

Az aranyszabály jelenleg:

  • OS + Programok = SSD (512GB - 1TB)
  • Kompetitív gaming = SSD (csak a töltési időben látsz különbséget) (legalább 1TB ajánlott)
  • Single Player gaming = SSD vagy HDD (csak a töltési időben látsz különbséget)(amekkora belefér)
  • Adattárolás = HDD (vagy Magnetic Tape - de ez átlag felhasználóra nem vonatkozik)

$/GB - arányban a HDD még mindíg verhetetlen az SSD-vel szemben. Plussz ha pl. SOK adatot mozgatsz az adott Drive-on akkor ismételten a HDD a nyerő mivel ugye az SSD-k korlátozott ciklusszámmal rendelkeznek ami az adatok írását/törlését illeti és “elhasználódnak”

1 Like