STAND OUT - egy újabb VR PUBG

A Discord szerverükön lehet alfa kulcsot kérni. Eddig ez a játék hasonlít a legjobban a PUBG-hez VR-ban.
A video alapján nagyon jónak néz ki, ha kapok kulcsot és sikerül kipróbálnom még írok majd róla pár sort.

Update:
A kipróbálható játék kulcs nélkül is letölthető a video alatt található linkről.
Rifttel is kitűnően működik. A SteamVR-t el kell indítani majd futtatni a StandOut.exe-t.

A legelső játékomban nyertem is!! (igaz, 120 óra Onward után volt esélyem) :smiley:

4 kedvelés

Nos mivel kaptam béta Steam kulcsot volt lehetőségem tesztelni picit a játékot.

Azt kell, hogy mondjam nem is rossz. Persze tele van bugokkal de olyan szinten, hogy ha ez nem battle royal game lenne vagy nem VR akkor hagynám is a fenébe az egészet.

A sziget nem nagy, talán a negyede lehet a PUBG mapnak de lehet, hogy még kisebb. De ez nem gond mert csak 30 játékos indul, így garantált az összetűzés viszonylag hamar.
A kék zóna nagyon hamar szűkül és durván sebez. Heal lehetőség nincs! Így aki a bujkálós, kék széléről menős taktikát választja jó eséllyel nyer mert a hardcore játékosok bármennyire jók a lövöldözések alkalmával veszítenek az életükből ami (egyenlőre) nem visszanyerhető.
Vannak járművek melyek irányítása az első real life vezetési élménnyel vetekszik, ennek az elsajátítása komoly skill de elég felesleges a sziget mérete miatt.
Sajnos a PUBG-hez való hasonlóság kimerül abban, hogy az utolsó életben maradt ember nyer. Pedig nem a cél a lényeg, hanem a játékmenet. Ha a PUBG-ben csak és kizárólag az okozna örömet, hogy nyerünk akkor már igen kevesen játszanák.
Sajnos túlságosan rövid időt enged a játék (nyilván, hogy a csekély számú VR-al rendelkező játékos létszám meglegyen), a lootolás kimerül abban, hogy találjunk 1 db használható fegyvert és azzal végig vigyük a játékot.
Nincsenek cserélhető fegyver elemek, sight vagy van “gyárilag” vagy nincs. Ha megvan az elsődleges fegyver, teljesen felesleges a további lootolás. Két fegyvert (plusz tárakat) macerás magunkkal vinni, cserélgetni is nehéz.
A rövid játékidő nem ad lehetőséget taktikázni, rohanni kell a kör felé egyenes úton.

De persze a játék béta állapotban van, sok minden változni fog nyilván.
Jelenleg azt mondanám, hogy Instant express VR PUBG szerű élmény. Ha nem keresi benne az ember azt, hogy kifejezetten a PUBG-t akarja VR-ban akkor jó játék. Érdemes próbát tenni vele.

Béta kulcsot bárki kérhet Discordon a Stand Out serveren. https://discord.gg/bkVY3Y
Privát üzenetet kell írni a “STAND OUT Keymaker”-nek, egy rövid sorban pl.: "Can I have a key?"
Jelenleg sajnos minden kulcs elfogyott de rajta vannak, hogy kapjanak újakat (nyilván a Steam generálja és nekik is meg kell “rendelni”).

Jelenleg 4 VR Battle Royal játék van fejlesztés alatt de ez az amit konkrétan tesztelni is tudok (van még egy elérhető de az már a videók alapján nem fogott meg de persze még nem lefutott dolog).

Valószínűleg jövőre kiderül ki lesz a győztes mert a szűk játékos bázis miatt csak egyetlen játék lesz életképes. Battle Royal a fejlesztők között is.
Remélhetőleg ha lesz egy ütőképes változat akkor rávehet további embereket a VR headset megvásárlására, mint ahogy a PUBG miatt sokan képesek beszerezni egy 300 ezer Ft-os konfigot.

Folyt köv…

A játék megjelent Steamen Early Access minőségben, december 15-ig 14 Euró az ára.
Aki egy picit is kedveli VR-ban a lövöldözést annak érdemes beszereznie. A fejlesztők néhány naponta nyomják bele a frissítéseket, törődnek a játékkal (egyenlőre legalább is). Szerintem a VR battle royal gamek között ott lesz az élvonalban.
Persze gun stock megléte nagy előny :slight_smile:
A játék ha nincs meg a teljes emberi létszám akkor AI karakterekkel tölti fel. Így ha valaki nem elég gyakorlott akkor is tud pár jó kill-t szerezni illetve ha a “prok” épp alszanak akkor az 1. hely is könnyen összejön. :slight_smile: