Az A400-nál bármi adódhat bárhonnan. Kösd ki a francba, eggyel kevesebb hibaforrás.
Egy táp sem adja le a valós ráírt teljesítményt, gondolom ez mindenkinek világos. Az a névleges, laborkörülmények között kalkulált értéke.
A teljesítményét általában az megadott efficiency/hatásfok adja meg.
Az adatlapokon megtalálható, hogy 90, 80, 75, satöbbi. Azt a mérvadó.
Azokat a harmadik féltől származó kulcsokat én óvatosan reklámoznám.
Gondolom a MS EULA nem kerülte el senki figyelmét. Hologramos matrica, digitális kulcs, igazolás, számla, ilyesmi.
Az EU szabályozás szerint ha megvetted a kulcsot, amihez van matricád az igazolására, hogy eredeti (matrica nélkül hivatalosan annyit is ér), akkor valóban az. Természetesen az EU megtámadta a MS azon hozzáállását, hogy új gép, új matrica. Amennyiben a windows-od ój gépre költözteted, engednie kell beaktiválni, és használni. Egy gépen, a régin nem használhatod.
Amúgy ha valaki elad neked egy kulcsot, kaphatsz egy volume license-elt kulcsot, vagy egy leszerelt, leadott gép kulcsát, de a matrica az az eladónál, vagy még nála sincs meg. De ennek aki akar, utánajár. Aki meg elfogadja, használja nyugodt szívvel. A szabályok nem ismerete nem mentesít, mint tudjuk.
A windows frissítései, a driverek is beleszólhatnak, akkor érdemesebb a kályhától kezdeni.
Prime95, furemark, memtest, stress test.
Hőterheléses tesztelés.
Ha meg a táp a probléma, van elfekvőben egy 1000W enermax, de jelenleg prime95+furemark mellett eddig még nincs gond a tesztelés időszaka alatt.
A TBW meg erősen függ egy SSD esetén a felhasznált helytől is, mint tudjuk. A TRIM funkció ettől függően darálja a memóriacellákat.
Sajnos a Kingston esetén a hamisított SSD-k a probléma forrása.
Bár, nekem mindenféle előjel nélkül halt meg Samsung EVO860-asom.
Az is szép xD
@Error -t kioktatni tápokból
Kulcsoknál jó rég nincs matrica. Azért olcsó mert szürkepiacos.
Fillirérekért megveszik a céges áron bazinagy tételben és neked haszonnal adják el, ami így is
Nem oktatok ki senkit.
Megjegyzés volt, ha annak veszi, akkor bocs.
Nem ismerjük egymást.
Igen, szürkepiacos, és nincs garancia semmire. Lehet valid, de lehet nem.
Az oldal szerint a cég Szaúd-Arábiában van.
Amit mondjuk elfelejtett bárki is opcióként felsorolni.
- Turboboost
- Hyperthreading
- Virtualizáció
Ezek is okozhatnak gondot korábbi ismereteim szerint.
Ha kamu akkor legrosszabb esetben veszel egy másik 3 dolláros kulcsot. Vagy fizetsz paypallal és chargeback. Az hogy hol van bejegyezve teljesen mindegy, adózás miatt vannak ott.
Ez nem úgy van, hogy a hatásfokal számolt teljesítmény a ráírt? Pl egy 800w-os 80+os táp 1000w-ot vesz fel a hálózatról hogy le tudja adni azt a 800-at.
Igaz, ha van paypal. Ha nincs, akkor szórhatja az ember a lóvét.
Azért reklamáció szempontjából nem mindegy szerintem.
Bár, a hazai viszonyokat figyelembe véve, nem lehet rosszabb.
Az egy kicsit csúnya lenne, nem?
Abban az esetben akkor a valós teljesítményt nem tudnád, mivel nincs sehol feltüntetve.
Mondjuk elosztóra kötött eszközöket számolva nincs meg a körre leadható maximum, közben meg leveri, mert a táp többet fogyaszt, mint amennyit te ismersz. Mehetne a fejvakarás meg fogyasztásmérő, hogy melyik okozza a gondot. Esetleg zárlatos.
Plusz, az UPS-ek méretezése szempontjából se lenne mindegy, akkor azt külön feltüntetnék, szerintem.
Az 1000w 80+ garantáltan 800w-tud.
Névleges van ráírva, a 60, 70, 80, 90, pedig a százalék, hogy valójában mennyit. Ezért kell egy 450w fogyasztású gépnek kb 600w táp.
3 perc egy regisztráció -.-
Mint fizetési lehetőség, nem mint felhasználói regisztráció.
Vagy a paypallal fizethetsz akkor is, ha a webshop nem támogatja? Nem tudtam, hogy bevezették ezt a lehetőséget. Eddig mindig a paypal fizetésnél feldobta az opciót, hogy adjam meg az adataim a paypal felé, és ők majd tovább küldik, vagy jelentkezzek be és úgy fizessek a paypalhoz társított számla/kártyát használva.
A linkelt oldal fizetési lehetőségei között nem szerepel a paypal.
A link egy példa volt, van száz másik oldal, tessék önállósodni. Egyébként a linkelt kulcs 950 Ft. 2.5 buszjegy vagy 3 sör ára. 1x, és soha többet. Ha van pénz majomra, legyen banánra is. (Pláne hogy ez nagyon olcsó banán)
Reagáltam a példáitokra. Ha van pénz majomra, van pénz biztos forrásból származó banánra is, gondolom.
Igen, de miért venném meg a teljesen ugyan olyan banánt 10x áron?
Üdvözöllek! Te most akkor ki is vagy?
Üdv. A testvére. Bár nem tudom, ez miben érinti a dolgot.
Gondoltam hozzászólok a témához.
Abban, hogy ha neked van egy 1000W-os tápod, egy vadidegennek (a kérdezőnek) még nem lesz jobb. Így, hogy a testvére vagy, mondjuk van értelme is a táp megemlítésének.
Az öcséd (feltételezésem szerint) miért nem téged kérdezett akkor meg elsőre, ha nagyon ott vagy a informatikában? Csak kíváncsiságból kérdezem.
Vitatkozni egyáltalán nincs kedvem, szóval bele sem megyek sem a táp, sem a kulcs, sem a többi általad felsorolt “lehetőségbe”. (turboboost, HT, virtualizáció - nem sok közük van egy játék kifagyásához)
Mi számít annak, hogy nagyon benne van valaki. Szerintem a hozzászólok másképp vélekednek rólam.
Bár, nem nagyon izgat, itt ki mit gondol rólam.
Egyszerű az oka, se prime95 alatt, se memtest86 alatt nem volt gond, mind a kettő terheli a gépet.
Ennek fényében lett ma a prime95+furemark egyidejű futtatása. Gondolom ennél nagyobb terhelést nem fog egy játék se összehozni. Nem volt gond a tesztelés alatt. A CPU 4,8GHz-n futott, a VGA és memória is ki lett hajtva.
Nem akartam vitatkozni, mindenki a saját meglátása szerint használja ezeket.
Van aki szerint a szürke importtal dolgozó oldalak rendben vannak a játékok és kulcsaik esetén is, van aki azt mondja, nem.
Emiatt hoztam csak fel ezt a kulcs témát.
A turboboost és a HT szerintem kevésbé elhanyagolható, mint a virtualizáció. Bár ha nem akarsz belemenni, akkor én se fejtem ki, miért is gondolom így, felesleges lenne.
De lehet megint csak nem értek hozzá.
Szóval nem zavar, hogy tört Windows-t használ a testvéred. Engem zavarna, de mivel nekem nincs így nem gond.
Ha ellene vagy a szürke kulcsoknak, akkor itt is találsz kulcsot :
Azt tudod ugye tudod, hogy az állandó terhelés (értsd: stresszteszt) teljesen más, mint egy játék esetében? Ott folyamatosan változik mind a proci (turboboost), mind a VGA és a RAM, ill. a VRM, déli híd, etc. fogyasztása. Ezeknél az eseteknél egy gagyi táp bizony elvérezhet és viheti magával a rendszert. (azaz fagyhat)
Nálam jóval okosabb emberek által összeállított listában bizony “előkelő” helyen van a Hyper S táp :
– Tier E • Avoid
- 1st Player | Black Sir [BS] – Black Widow – DK (non-modular / fully-modular) [non-‘Premium’] – FK – PRO
- Abko / Suitmaster | Mighty
- ADATA / XPG | Probe [XPG Starker case PSU]
- AZZA | PSAZ Bronze (ARGB)
- Aerocool | Aero White – KCAS (M) Bronze (<=800W,1000W) – Strike-X <=600W
- Antec | Ares AP – Atom / B [yellow label] / B [lime label] – VP Plus / VP-P (Plus) – Cuprum Strike [CSK] – Earthwatts [EA] Gold Pro China-only [3/4y warranty] [3] – Neo Eco Classic NE-C (X50W/X20W) / Modular NE-M / NE-M v2 – NX
- Apevia | Jupiter
- Apexgaming | AI – AG – AN – AJ – AX – STG
- Aresgame / Pystar | AG / AGW – AGV
- Bitfenix | BPA
- Chieftec | Photon Bronze CTG-C-RGB – Task TPS-S – Force CPS-S – APB-8B – APS-C <=650W – APS-CB <=650W – APS-S – APS-SB – GPA-S8 – GPB-S – GPC-S – GPE-S – GPS-A8 – ELP-S – SFX-BS – PSF-B
- Cooler Master | Elite [v2/3/4]
- Cougar | A – CMX v1/v2 – STE – STX – VTC – VTE – VTX – XTC
- Deepcool | DA / DA-M / DA-N 700W – DN – PF <=700W
- EVGA | B <=600W – BV – W2 / W2 / W3
- Enermax | Cyberbron – MaxPro / MaxPro II
- FSP / Fortron / Quanhan | Hexa 80+ – HEXA+ (II) – Hyper / S / M / K – Hammer – Hydro / K – 60GHS / 60GHS(85) – 60HHN
- Gamdias | Astrape E1 / M1 (Bronze/White) – Helios E1 White – Kratos E1 – M1 (White / Bronze)
- Gamemax / Gamepower | All units [4]
- Gigabyte | BH – “PB500” [not P550B] – PW
- Great Wall / Hunters | B – Gaming G-series Bronze
- Green | ECO / ECO rev 3.1
- InWin | A
- Jetek | All units [4]
- Kolink / Casecom | Core – SFX
- LC Power | GP3 Silver – Super Silent
- LDLC / Fox Spirit | EC [1] – BG [1] – FP [1]
- Montech | Beta
- nFortec | Scutum / Scutum X / Scutum X SM
- NOX | All units [4]
- PC Power & Cooling | Silencer MK III <=600W
- Powerspec | PS-BF – PS BGM <=650w
- Raidmax | Thunder V2 RX-AP / RGB RX-AP-R – Cobra AC-B / AF-B – Vortex Bronze / White
- Redragon | All units
- Rosewill | Arc – Glacier <=700W – RD-Z – TFX Bronze – TFX Gold
- Seasonic / Haiyun | S12II Bronze [1] / EVO [2] – S12III [2] – M12II (EVO) [1] 520/620W – ECO [1] SSP-ST / SS-BT / SS-ES / SS-ET
- Sharkoon | Silentstorm SFX Bronze / SHP Bronze / SHP V2 – WPC Bronze
- SilentiumPC | Elementum E2 – Vero L2 / M2 – Supremo M1 Platinum
- Silverstone | Essential ET-ARGB – Strider Gold Evolution [ST-G] – Strider Essential ET-B / F-ES / F-ES230 / F-ESB / F-ESG – Strider Titanium =>1100W / Plus F-PB / Plus 230V ST-600p
- Thermaltake | Smart SE / BM1 / BX1 (RGB) / DPS G Bronze X00W / M <=650W / SP-P (X30W/650W) – TR2 Bronze – Toughpower DPS G RGB Titanium 1500W
- Xigmatek | Centauro S – Cerberus (III) S450 – Spectrum – X-Power I / II / III
- Xilence | Gaming – Performance C / A
- Zalman | GLX – GS – GT – GV – GVM <=700W – LE – LE II – LX – LXII – Megamax TXII
Tehát én nem a teljesítményszámolgatással kezdem a hiba okának a feltárását, mivel az millióegyféle lehet ugyebár, minden konfignál és tápnál. (hiába a szabványok - nyilván nagyjából saccolok, de az csak sacc)
Ezért (is) javaslom azonnal az ilyen hulladékoktól való megszabadulást elsőre, hogy ne legyen nagyobb baj.
Továbbá másoknál is fagy a játék, külföldi fórumokon, AMD-k esetében is, ahol ugye máshogy működnek a logikai procik és boost is.
Persze tévedhetek és igazad is lehet, csak kicsit offenzív amikor egyből ellenérvekkel reagál valaki a másik segítő szándékú hozzászólására, főleg, hogy még log-ot sem kaptam, amit kértem.
Eszembe jutott, hogy ezt rendbe akartam tenni. @soolerirl írja jól. Az adott tápegység számozása (legyen 500W), az bizony azt jelenti, hogy 500W-ot tud leadni a gép komponenseinek. (jó esetben, ugye, ha minőségi tápunk van) A felvétele több a konnektorból, mint 500W. (ha 100%-on hajtjuk, ami azért ritka) Itt jön képbe a 80+ szabvány, hogy mennyi is az elvesztegetett/fölöslegesen felvett (nagyrészt hő)energia a konnektorból. (leadott hasznos energia=felvett energia×hatásfok) Legrosszabb esetben, “100% kihasználtsággal” (!!!), egy 80+ -os, 500W-os táp, kb. 625W-ot cumizik ki a hálózatból. (persze a hatásfok sem folyamatos, terheléstől függően változik)
Pár képlet:
felvett energia=leadott hasznos energia+veszteség
felvett energia=leadott hasznos energia/hatásfok
leadott hasznos energia=felvett energia×hatásfok
hatásfok=leadott hasznos energia/felvett energia
hatásfok=100%-veszteség (%-ban, ez 1-nél, azaz 100%-nál mindig kisebb)
80+ lista:
(PH!)