Steam ellopás

Sziasztok. A mai nap folyamán valmelyik kedves embertársam sikeresen lenyúlta a steam accountomat. A lényeg hogy emailben semmi nyoma sem maradt az egésznek, de ugyanakkor az email címem biztonságosnak vélem, mivel be van kapcsolva a két lépcsős azonosítás. Steamen mikor nem sikerült bejelentkeznem, megpróbáltam visszaszerezni email címre való új jelszó lekérése alapján, de addigra az email címemhez már egy másik frissen regisztrált steam account lett társítva. Azon sikerült is megváltoztatni a jelszót és be is lépett,de a réginek semmi nyoma. Nem értem hogyan lehetséges ez. Pontosan a régi steam accountom neve gerusj17 volt az újjonnan az email címemhez társított pedig gerusj117 lett (leleményesen egy egyessek megtoldotta). Ami számomra mégérdekesebb hogy a steamtől korábban kapott emailjeim is eltúntek az email címemről, amelyeket vásárlások után kaptam.
Steamen aki lenyúlta, valószínűsithetően átírta a felhasználónevet mert már nem található ilyen nevű felhasználó. Az accountomon többek között megvolt a PUBG. A pubg.op.gg oldalon rákerestem a felhasználómra és látom h 2 órája játszott vele az illető, tehát a PUBG-ben nem változtatta meg a nevet.
A kérdésem az lenne a közösség felé, hogy ilyen esetről hallott e már valaki esetleg és, hogy van e valamiféle megoldás a problémára?

Steam-nek kell írni ezügyben. Ebben csak ők tudnak segíteni szerintem.

2 Likes

Használj kétlépcsős hitelesítést steamen.
Írd le a supportnak az esetet.

Egy ilyen oldalt keress a kliensen belül.
Beállítások -> Email cím megváltoztatása -> Nem férek hozzá az email címhez

1 Like

Félre értés ne essék senkit nem akarok bántani meg stb. Azért valamit nem értek ha be van kapcsolva a ketlepcsos email is hogy lépett be? Ahhoz nem a Google hitelesítő code kell amit mobilra kapsz meg mert akkor tuti nem tud belépni senki ha csak a mobilodat le nem nyulja tudtommal. És ráadásul ott van még a steam guard is ez valahogy sehogy se jön össze. Attól mert tudja a felhasználókat meg Pl a jelszavadat is steamre meg nem kellene tudnia belépni. Mindegy sorry. Ha nagy makod van akkor IP cím és bankkártya vásárlás le ellenőrzése után remélhetőleg vissza kapod kitartás.

1 Like

Remélem szerencséd lesz egy elég kezdővel van dolgunk és remélhetőleg vissza kapod a steamed.

1 Like

Igen, olvastam már sok hasonló esetről, hogy ellopták valaki steam accountját. És úgy van ahogy említed be van kapcsolva a kétlépcsős az email címhez. És a mobilomhoz rajtam kivűl senki sem férhetett hozzá. Ezért is érthetetlen számomra, hogy lehetséges ez az egész.

Köszönöm! Irtam nekik, remélem a legjobbakat.

1 Like

Van sok ilyen eset persze, ami egy dologbol adodhat, felelotlensegbol. Nem tudom milyen dolgokat kovettel el, de alapjaraton, h a userneved ott ugyan az mint itt a lathato neved nem szerencses. Ha esetleg a szuletesi datumod volt a jelszavad vagy annak / a nevednek valamilyen formaja, akkor pedig egy meglepo dolog van, hogy nem nyultak le hamarabb.

Steam tud segiteni, remelem sikerul visszakapnod, mindenesetre jo tanulopenz lesz ez.

UI: feltores nem letezik, csak felelotlen userek

Egyebkent lehet, hogy az emailedhez fertek hozza, es onnan sikerult ezt veghez vinni. Ha gerusj17@gmail.com -ra tippelem az email cimed akkor azt hiszem nem lovok melle.

Köszi! Valóban jó tanulópénz. UI: az email címmel kapcsolatban mellé lősz, teljesen más volt, ahogy a jelszó is.

Érdekes eset, ha a mail fiókodból hiányoznak levelek akkor elvileg oda is be kellett lépjen, hogy kitörölje azokat. Mindenesetre változtasd meg az email címed jelszavát is, ill ott is jelezd a googlinak a visszaélést, mert ezt anélkül hogy az emailed is felnyomta volna nem nagyon lehet megvalósítani, hisz attól hogy mondjuk steamen mail címet cserélsz nem fognak a régiből a korábbi levelek automatikusan törlődni, azt max kézzel lehet.
A jelenlegi email címedet meg könnyen ki tudta nézni a steam accodól miután feltörte azt, mert az email cím hozzáférése nélkül nem olyan könnyű megváltoztatni a steamben a kontakt címet, mert mindenféle érdekes dolgot kérdez.

Illetve ha vannak bizonyítékok a vásárlási módszerekre, kártyás/paypalos tranzakciók valahol akkor azokkal tudod igazolni, hogy a tied volt.

Köszönöm mindenkinek a hasznos hozzászólást! A Steam támogatás segítségével sikeresen visszakaptam az accountomat :slight_smile:

2 Likes

@lengyelb, zárást kérünk.