Stream Chat - Hiányzik a sub only. Másnak is?


#1

Elég kemény dió ez a téma és nem is lehet olyan megoldást találni ami mindenkinek jó, de kíváncsi vagyok ki vélekedik még úgy ahogy én. Én nem vagyok sub a srácoknál (ahol az vagyok ott is azért mert beleestem a sub gift szórásba vagy közvetlen kaptam valakitől).

Szinte sose szoktam a chatre írni de a stream-hez hozzátartozott nekem, hogy néha odanéztem a chatre mit ír éppen valamelyik sub, akiket már jól ismerünk. Utóbbi időben ugye eléggé elharapózott a dolog, random fogyi arcok tűntek fel, szét-trollkodva a chatet, erre jött egy szerintem elég király megoldás: a sub only.

Én már kb. a Dark Souls 3 óta bevezettem volna ezt igazság szerint, de ahogy Pisti is mondta mi van akkor ha valaki nem sub és épp szeretné megnézni a menetrendet, úgy nem tudná beírni a command-ot stb.

Viszont most pár napig sub only volt és príma volt így a chat: nem voltak fotykos kérdések tömkelege és láthattam a már már streamek részévé vált sub-ok kommentjeit és így együtt adta meg az élményt a stream-hez.

Most a srácok ezt feloldották, hogy újra mindenki számára használható legyen a stream chat de lett egy külön sub room. Sajnos a Metro stream elején már olyan metál hülyeségeket írtak olyan emberek akiket még eddig sose láttam a chat-en, hogy inkább kikapcsoltam azt és csak néztem a stream-et. Közben Pisti válaszolgatott néha a sub-oknak és sajnáltam hogy nem láttam milyen diskurzus ment ott, mert mint írtam ez nekem hozzátartozik a stream élményhez, hogy a megszokott sub-ok beszélgetéseit nézem hozzá.

Aztán jött a PUBG stream, na hát ott valami szörnyű milyen elmeháborodott emberek jelentek meg a “megéri” a “hol a tigris” a “hol hagytad a sub only-t Jani” és társai fogyatékos kérdésekkel. Megint inkább kikapcsoltam a chatet.

Az a meglátásom, hogy kedves a srácoktól, hogy megpróbálnak egy olyan megoldást találni ami egyik “csapatnak” és a másiknak is jó. De őszintén szólva, hiányzik a sub only. Jó lenne ha a random troll fogyatékos, nem normális, lipótmezei szökevények nem tudnának írogatni és továbbra is lehetne élvezni a sub-ok által folytatott normális diskurzust stream közbe.

Sajnos egyelőre nehézkesen állok anyagilag, így nem tudok sub lenni de ez idővel változni fog, mert a srácokat is szeretném támogatni és más streamer-eket is. De elcsíptem pár kommentet ahol más nem-sub felhasználók szintén így vélekedtek, hogy jó lenne vissza az a sub only chat.

Valaki így van még ezzel?


#2

Nem lehet valahogy külső szemlélőként nézni a sub roomot?


#3

Tudtommal nem, pedig még az is jó lenne ha arra át lehetne váltani, nem akarok én írogatni :slight_smile:


#4

Azért mert valaki fizet 5 dollárt havonta még nem lesz értelmesebb, mint aki nem :smiley: De ezt a srácok is mondták, hogy viszont kevesebb a sub, mint a nem sub, tehát tudják csökkenteni annak a mennyiségét, amennyi kommentet szűrniük kell, ezért lett sub only, ami teljesen jogos és érthető döntés szerintem :slight_smile:

De olyan idióta sub kommenteket is láttam, hogy azt hittem falra mászok tőle. Szóval ne gondolja senki, hogy aki sub az jó, aki nem sub az meg nem. :smiley: Szerintem kb 50-50 az aránya mind a kettő “csoportban” a normálisnak és a nem normálisnak.

Engem személy szerint nem érint ez a sub only chat téma, mivel én sosem kommentelek a srácok stream chatjébe mert mindenki írogat mindent össze-vissza és nem is lenne értelme mit írnom bele (akkor sem ha sub lennék).
Ha nézem a streamet akkor a srácok miatt teszem, nem a chat miatt. Van olyan streamer, akinél a chat nagyon sokat dob a stream élményén mert vicces meg minden, de a srácoknál nem ez a helyzet, itt a srácok maguk szolgáltatják a szórakozást és a chat olvasása max rontani tud csak rajta sajnos.
Ez streamerenként változó nálam, hogy kinél érdemes, kinél nem a chatet olvasni, esetleg írni bele. :slight_smile:

Magyarul összefoglalva mindenki nyugodjon meg, nem kell létrehozni ilyen vitagerjesztő topicot, legyen elfogadva a srácok döntése, ők tudják mit szeretnének :))


#5

Uh b@szki, megint belefolytam egy ilyen beszélgetésbe. :man_facepalming:
Nekem mind1, általában visszanézem este, ott pedig felesleges a chat.


#6

Ohh, akkor lehet félre érthetően fogalmaztam, egyáltalán nem vitagerjesztés volt a célom, sőt. Ha olvastad amit írtam én sem írok a chatre. De jó nézni közben mezzo mit ír, Kimaslenne éppen miben szakért adott pillanatban stb. Mint írtam, teljesen el van fogadva hogy mit döntöttek a srácok, ezt a kérdést a többi itteni embernek tettem fel, mert kíváncsi vagyok ki vélekedik így még, nem pedig petíciót akarok indítani és megreformálni a chatet :smiley: Bocs ha ez félreérhető volt.


#7

Nekem ez a mai teljesen új élmény volt a Metro alatt: a chat végre nem zavarja a streamert és mindenki azt csinál, amit… a moderátor megenged, és a kommunikációtól sincs elvágva. Az elején jól elbeszélgettem Azmoval, hogy ez a helyzet mennyire vicces, ahogyan sokan próbálnak kapcsolatba lépni Pistivel vagy backseat-elni, de ez ugye nem működött.
Szerintem nem rossz megoldás, bár ez a tájékozatlan retard mentalitás így is tud egy idő után zavaróan hatni.
A subroom, mivel adott a kommunikáció lehetősége ott is, csak csatlakozás után válik elérhetővé, így az sajnos teljesen elit részleg. Az lett a DLC úgymond.


#8

Amúgy lehet nézni a sub roomot is, csak értelem szerűen nem lehet bele írni. Most néztem meg. :smile:


#9

Amúgy a sub only is ilyen volt, totál nyugis volt a stream is az elmúlt időszakba és tuti hogy a “fura” emberek írkáltak a chatbe csak hát ugye az nem jelent meg. Az valahogy jobb volt, de részemről így off a chat és totál jól elvagyok a stream-mel, csak ugye ahogy mondtam, hiányzik a szokásos sub-kommentek, poénkodások stb.


#10

Lehet nézni? Woaa, hát akkor ez a megoldás ha tényleg lehet, nekem nem engedte megnyitni a kis lakat miatt. De mindjárt lecsekkolom akkor újra.


#11

Hát nekem működik. :smile: Csak csatlakozni kell.


#12

Óóóó de kemény, hát itt a megoldás! Királyság! Oké, akkor minden rendben :smiley: Mostantól csak ezt nézem a stream alatt, köszi! :smiley:


#13

Éppen lehet vannak “idióta” hsz-ek egy adott témában, de aki legalább már sub nem fog TO/Ban kommenteket spammelni. Más amikor valaki nem egészen kompetens és valami marhaságot ír, legalábbis a Te szemedben, meg más amikor jön a 6. regjével a gyökér és nekikezdi kiidegelni a népet.


#14

Én valami olyasmit találnél ki hogy mindnekinek van egy valamilyen rangja alapból és tud írni a chat-re, viszont ha valami hülyeséget ír akkor el lehetne venni ezt a rangot anélkül hogy azt észrevenné. És amikor újra próbál a chat-re írni akkor azt engedi hogy írjon és el is küldje de senki más nem látná azt csak ő maga.


#15

Szimplán nem kell foglalkozni a gyökerekkel és ugyan ott vagy… :slight_smile:


#16

5 perctől nézzétek meg Jani elmond mindent


#17

Hát igen, elég lett volna csak visszanéznem a stream legelejét… pedig már máskor is csináltam hogy infóhoz jussak de most ez nem jutott eszembe hogy esetleg lehetett erről szó :smiley: Hát sorry a sok hűhó semmiért felvetést akkor, de tán azok akik ezt szintén nem látták és nem jutott el hozzájuk ez az info akkor remélhetőleg innen tudnak róla tájékozódni. Príma!


#18

Igen, pont ezért

nem töröltem a bejegyzésed.

Remélem mindenki aki nem látta, most megnézi :wink:


#19

Most meg fogom, köszi :slight_smile:


#20

Ez legalább segítőkész hozzáállás :smiley: Réges-rég, amikor még néztem a srácokat én ettől voltam kifeszülve.
Esetleg kérdeztél valamit a streamben, ami elhangzott már, egyből ugrottak a turbórajongók és leugattak, mint egy anyagyilkost, hogy “mé nem figyeetééé’ 3 napja a stream 2 óra 24. percében, amikor ezt emondták mááá’!!!” És sajnos még adták alájuk a lovat is…
Azt a kutya nem vette figyelembe, ha esetleg lemaradtál 1 hétnyi streamről, mert dolgozol stb és nem csak abból áll az életed, hogy 2kor hazajössz, félrab**szod az iskolatáskát és nekiállsz streamet nézni. Sokan nem tudnak visszanézni 20+órányi streamet.