Stream-gamer gép kérdés

Sziasztok! Előre leszögezem, sok mindenhez értek, de a gép összerakáshoz, alkatrészekhez, hogy mi mire jó, melyik jobb stb., ezekhez semmit nem konyítok, ezért kérném a segítségeteket. Szeretnék elkezdeni streamelni végre, legfőbbképp ilyeneket, mint például LoL, PUBG, bár mondjuk nem tudom, hogy ez mennyire számít. Nagyon maximum 300k az, amit tudok rá szánni. Próbáltam utána olvasgatni, hogy egy streamer-gamer géphez mik az igények, miket ajánlanak, de annyi félét olvastam, hogy nem tudom eldönteni, hogy egy setuphoz mit mivel kell összerakni, gondolom nem mindegy, mit mivel párosít az ember, bár nem tudom.

Szóóval, aki nálam jóval okosabb és ért hozzá, tudna nekem ajánlani/írni egy komplett setupot, amit nekem csak gyakorlatilag meg kell vennem? Utána már menni fog. :slight_smile: De fogalmam sincs, hogy egy kezdő leendő streamernek egy kezdő, ám de jó géphez mi kell, vagy milyet és miket vegyek.

Ezer hála, s köszönöm, ha segítesz!

Itt van a build ajánló, nézd át és a keretednek megfelelőt rakasd/rakd össze

3 Likes

300k kevés lesz. A Mainstream Plus AMD-t vedd alapul. Vagy a procit cseréld 2700X-re és CPU kódolással streamelj, ez esetben kapjon fixen 2 magot az OBS. Vagy a kártyát cseréld 2060S-re vagy attól felfelé és GPU kódolással streamelj.

3 Likes

Egyébként nincs jelenleg semmilyen gépem, szóval azon belül cserélgetni nem tudok. Viszont akkor az a kérdés, hogy abban a build ajánlóban rögtön a legelső, a “Starter” az jó streamhez/játszani, az működőképes lenne hozzá?

Bocsi, de tényleg ostoba vagyok ezekhez, ne egyetek meg :smiley:

Előbb leírtam, de ha nagyon húzni akarunk a nadrágszíjon, akkor az előzőt kiegészítve: a sima Mainstream AMD-t vedd alapul, hagyd ki a CPU hűtőt, elég a gyári. A többi változtatást/opciót lásd fentebb.

Szerk: nem kell egy helyről vásárolj, pl PCX-nél vállalnak összeszerelést hozott alkatrészekből is.

1 Like

Rendben, köszönöm a válaszod :slight_smile:

1 Like