Streameles capture cardal

Sziasztok!

Eszembe jutott egy olyan ötlet… amit persze teljes hozzá nem értésemmel sikerült kitalálnom.
Kíváncsi lennék a véleményetekre, hogy ez egyáltalán életképes vagy teljesen felesleges ill. meg nem valósítható ötlet.

Az alap ötletat a képen láthatjátok.

A lényeg annyi, hogy a videókártyából a displayporton keresztül a monitorba menne a jel. A HDMI-ből pedig a capture cardba. Meg lehetne-e duplikálni a kimeneti jelet, hogy az amit a main monitoron látok az a HDMI-n is kimenjen. Picit bonyolúlt de, remélem érthető. Az ok pedig az lenne, hogy ne keljen felhagyni a G-SYNC-el.

Kíváncsi vagyok a véleményeterke, hogy első sorban ez megvalósítható. Ha igen akkor mennyire felesleges, stb. Vagy nem megvalósítható. :slight_smile:


Én pont a héten vettem egy ilyen kártyát, na mondjuk nem pont erre a célra hanem ps4 prohoz, de elvileg működik, ugyan ezt én még nem teszteltem le, hogy ez a felhasználási módszer mennyire életképes.
UI.:Azt nem tudom, hogy egy g-sync monitorral érdemes-e egy ilyen megoldás. Van egy olyan érzésem, hogy nem működne a g-sync opció mivel a video kártyából egy hdmi megy a capture cardba onnan pedig a monitorban. Ettől még lehet működik, ezt nem tudom és g-sync monitor hiányában tesztelni sem sajnos.

1 Like

És eddig mik a tapasztalataid?
Szerinted mennyira lenne működőképes? Mert azon gondolkodtam, hogy igazából csak a kimeneti jelre az elgaton nem csatlakoznék.

Teljesen jó lesz. Ugye ezek a kártyák azért vannak, hogy a processzorodról levegyék a terhelést és “minőségi” Stream-et vagy felvételt tudj csinálni. a G-Sync az megmarad ugyanis a DisplayPort megy a monitorba és a Videókártyából egy hdmi a kártyába. Ha azt akarod, hogy a kártya ugyanazt lássa mint ami a monitoron van akkor jobbklikk az asztaalon-> Kijelző beállítások ha már össze van dugva minden-> és kijelölöd a monitort és kiválasztod azt, hogy ezen kijelző duplikálása és kész is. Az OBS-ben azt fogod látni ami a monitorodon történik csak nem zabálja a procit. Remélem ez megválaszolta a kérdésed.

1 Like

Nos amire vettem, PS4 streamelésére, azzal megvagyok elégedve. Viszont kipróbáltam azt is amit írtál, működni fog vele, kis beállítási próblémák lehetnek, mint audio vagy a g-sync de mindet meglehet oldani, audiot legalábbis biztosan obsen belül, a g-syncel nincs tapasztalatom, de valószínű az nvidia vezérlőpultban belehet úgy állítani hogy a kettő együtt működjön. Illetve láttam, hogy 21:9-es monitorod van a capture card pedig csak 1920x1080 tud szóval ha duplikálod a képernyőt, hogy ez így működjön ahogy szeretnéd abból 16:9-es felbontás lesz (és még az is lehet hogy csak 60 hz-en). Én egy LG ultrawide monitoron próbáltam ki azt amint te szeretnél, ezen kívül nekem még van két 16:9-es monitorom, de csak a teszt kedvéért ezt a kettőt lehúztam a gépről, a képernyő duplikálás amit @Tomii is írt 16:9-es képarányt eredményez (UI. ehhez a gondolathoz, nagyon elnéztem, bocsánat, van 21:9 felbontás :slight_smile: ) . Duplikálni egyébként azért kell mert így egy másik kijelzőként kezeli a Windows a HD60 Prot.

1 Like

De a duplikálással megmarad a G-Sync

1 Like

Nagyon szépen köszönöm srácok a segítséget!! :slight_smile:
Akkor az lesz amint megjött, a kép alapján összerakom és duplikálom a kimeneti forrást, hogy a hdmi-n is az menjen ki mint ami a DP-n. Amikor meg streamelek, csak szimlán leveszem az nvidia controlpenlben a monitor 1920x1080-ra, hogy 16:9-es képarány legyen, mert nem sokan vevők a 21:9-es streamre. :smiley: Mégegyszer köszönöm! :slight_smile:

@VizesNinjonKovacs

1 Like