Streamelési beállítások

Sziasztok!
Már régóta szeretnék streamelni, de valahogy sosem jók a beállítások(pl akad vagy ilyesmi).
Ezért szeretnék tőletek pár tippet kérni, hogy milyen felbontás, fps, bitrate, stb. lenne jó a streameléshez.
Egy gtx 1060 6GB OC-t használok, a netem pedig 30mbit/sec.
Előre is köszönöm a válaszokat! :slight_smile:

Szia!

Fontos lenne, h leírd milyen procid van; a streaming processzor-heavy számítást jelent.

Sajnos a proci nem túl erős, i3 6100 3.7GHz

Én a Streamelést az OBS szoftverrel javasolnám. (Srácok is ezt használják és sok mindenki.) Ha eleve ezt használod akkor a kép szerint állítsd át a kódolót amennyiben a képen látottak helyett x264-en van:


@danhey96 -nek szerintem nem teljesen van igaza. Csak akkor Processzor-heavy ha x264-en hagyod. Ugyanis olyankor a processzort használja a videokódoláshoz. Viszont NVENC H.264 esetében az NVIDIA videókártya hardveres kódolóját használja így levéve a terhet a processzorról. Én nekem is ilyen videokártyám van amilyen neked. Azzal a különbséggel, hogy nekem a 3GB-os verzió van meg belőle. Próbáld meg így.

Persze a zökkenőmentes stream-hez fontos az is, hogy megfelelő internet kapcsolattal rendelkezz. Tehát feltöltési sebességnek legalább a bitráta sebességgel kell, hogy megegyezzen, de akkor a legjobb ha van többlet.
http://speedtest.net oldalon tudod ellenőrizni a sebességedet, hogy elégséges e. Nálam például most 3500kbit/sec a bitráta ami azt jelenti, hogy 3,5 mbit/s feltöltési sebességnek kell, hogy rendelkezésre álljon minimum.

Az is fontos, hogy milyen kiszolgáló szerverre streamelsz(stream fülön ezek a beállítások):


Én nekem a Prágai szerver van kiválasztva. Ha itt például az Amerikai Stream kiszolgáló szervert hagyod meg és nem állítod át az Európai szerverek egyikére, akkor az is megzabolázhatja a streamelés zökkenőmentességét. Ha folyamatos is lesz a stream, túl nagy lesz a késleltetés ami a nézőkkel folytatott interakció-ra hatással lehet.

3 kedvelés

Nagyon köszi a segítséget! :slight_smile:

Nagyon szívesen! :slight_smile: Majd jelezz vissza, hogy jó lett e vagy tapasztalsz e javulást! :slight_smile:

Ki is próbáltam. A stream tökéletesen megy, de a játék(rainbow six), ami általában 100fps fölött fut, most csak 20fps-t ad. A grafikát lehúztam minimumra, 720p,40fps-t próbálok streamelni. Mi lehet a gond?

Egy olyat tudsz még csinálni, hogy a stream helyett most csak felvételt csinálsz és ehhez hasonlóan alakítod ki:


Ablak felvétel réteget illesztesz be és kiválasztod a Taskmanager-t(Fontos, hogy ne küld lekicsinítve az asztalra. Miközben játszol így ha teljesítmény fülre váltasz látni fogod, hogy játék közben, hogy alakul a memória használat és a processzor használat a felvételen. Lehet, hogy mégis igaza lesz @danhey96 kollégának és lehet, hogy mégsem tudja a processzor kiszolgálni az OBS-t és a játékot is egyben megfelelő erőforrással.

1 kedvelés

Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogyan lehet OBS-nél beálltani, ahogy a srácoknak is van, hogy streamelsz, de közben tölti fel a a videót is, és nem külön kell stream után felrakni twitchen keresztül.

Szerintem ezt a Twitch en tudod beállítani. Valahol kell legyen egy beállítás h stream megörzése 1 hónapig.
És akkor ha vége a streamelni azonnal ott is lesz. :slight_smile:
Bocsi de nem vagyok gép előtt így pontosan nemtudom melyik fülön keresd :frowning:

2 kedvelés

Köszi, szerintem megtaláltam a közvetítéseim automatikus archiválása menüpontnál .
Köszönöm!!

2 kedvelés

Kis kiigazításképpen szólok, hogy az NVENC bármennyire is jó és veszi le a terhet a processzorról, azért a VGA teljesítményéből levon 20-40%-ot minden zokszó nélkül. Ha gyengébb VGA-val rendelkezőknek ajánljátok a terhelés csökkentése érdekében akkor ugyan megszüntethetsz egy problémát, de okozhatsz egy másikat, úgyhogy körültekintően! :slight_smile: VGA intenzív játékok esetében kifejezetten előnytelen VGA kódoló használata (NVENC vagy VCE), ráadásul hozzá kell tenni, hogy alacsony bitsebességen a szoftveres kódoláshoz képest a képminőség 20-40%-ot romlik. Kibúvót jelenthet az Intel iGPU-ja, ami Intel QuickSync névre hallgat.

A speedtest-et pedig hagyjátok el tesztelésre, mert nyom egy sima pinget az oldalra, ami szerverterhelés esetén is átmegy. Szolgáltatók már rég kitalálták, hogy ilyen eszközökkel ne lehessen őket tetten érni. Terheléses tesztekkel mérjétek a sebességet és mindig külföldi irányba. (pl testmy.net vagy R1ch Twitch Tester) Szolgáltatótól függően pedig érdemes olyan szervert választani, amelyik a főközpont vonalában van, pl UPC-nek Prága vagy Telekomnak Frankfurt-Amszterdam.

Továbbá könyörögve kérek mindenkit, hogy próbáljon ésszel beállításokat alkalmazni, a mai gépek erősebbek kicsivel, de mindent azért azok sem bírnak el!

7 kedvelés

Ezt nagyon jó, hogy leírtad. PUBG-t most nagyon megszaggatta amikor nagyobb beállításokon próbáltam felvenni a gameplay-t :slight_smile: Akkor ez miatt történt. :slight_smile:
Intel GPU sajnos nem mindegyik processzorban van. Azthiszem az i7 6800K-ban nincs.

A pocsékul optimalizált játékokkal sajnos ez a helyzet. CSGO-Overwatch-PUBG ez a trió az, amivel sok a gond. Meg a régebbi játékok.

Köszi szépen, ez nekem is jól jött :slight_smile:

Ezzel kapcsolatos videóm-ban megpróbáltam kifejteni, hogy hogyan tudtok úgy streamelni, hogy se a processzor, se a vga teljesítményének rovására ne menjen a móka! :slight_smile:

Igen, a QSV nem rossz, de annak is elmarad a teljesítménye és előfordul, hogy egyes játékok nem is hajlandóak elindulni, ha be van kapcsolva. Régebbi gépek esetén pedig Fake Connect-elni kell egy virtuális monitort, hogy egyáltalán használni lehessen. Felvétel készítésre inkább ajánlom emiatt.

Szia !

Ha jól láttam az i3 6100 2 core 4 thread. Próbáld ki ezt.

Futtasd az OBST illetve a PUBG-t, majd

CTRL+ALT+DEL—> feladatkezelő–>Részletek fül–>TSLGame.exe(PUBG)—>Jobbklikk —>Affinitás Beállítása—> 0. processzor pipa ( többit kikapcs) és ok
Majd a részeletek fül alatt --> OBS64.exe—>jobbklikk–>Affinitás---->1. processzor ( többi kikapcs )

Majd jobb klikk mindakettőn és a prioritást told magasra.

Elvileg így az egyik core-t PUBG-nek csak a másikat az OBS-nek. NVENC codingot állítsad be, hogy levegye a terhelést kicsit a CPUrol. Streamelni valószínűleg 480pben fogsz tudni, 30-48 FPS-el, PUBG-n belül minden very low ( text - medium -talán elbírja- ) és vagy 720p vagy max 1080p ( de nem hiszem, hogy elfogja bírni a CPU )

Sziasztok!
Nem tudom mennyire él még a topic, de vásároltam egy 21:9-es 29"-os monitort és most gondjaim vannak a képarány beállításokkal OBS-ben. Szóval vagy alul-felül fekete sáv látható vagy éppen lemarad a kép széle. :slight_smile:
2560x1080-as felbontáson játszom, a stream pedig 1280x720 lenne.
Erre mi a megoldás?
Előre is köszönöm a segítséget!

Srácok valami “jó” beállítást tudtok nekem javasolni ?
Van egy 100mb-os internetem (fel/le).
VGA: 1070 8gb MSI
CPU: i5 7400
RAM: 8gb ddr4 2133mhz.

Próbáltam 1500 bit rattel próbáltam 5000-el is , mindig amikor r6-ba éppen a meccsbe voltam akkor szaggatott a játék, de a menübe nem. Azt is próbáltam, hogy vysinc off/on :confused: