TheVR Fórum

Streamer gép kisokos

Pontos működési elvet nem nagyon találok hogyan is kapcsolódik a két gép egymáshoz ha valaki leírná “konyhanyelven” hogy is működik a dolog jó lenne egy kisokos ebben a témában is.

Válaszokat előre is köszönöm!

Kell egy capture card a streamer gépbe, amibe egy hdmi-vel “csatlakozol” a gamer gép videókártya egyik kimenetéből.
Gamer gépen klónozod azt hiszem a képet, mintha dual monitorod lenne, a streamer gépen pedig OBS ben forrásnak megadod a capture cardot.
Még én sem csináltam ilyet, de valami hasonló a működési elv.
Ha nagyon érdekel a dolog youtube-on van egy rakat videó.

2 Likes

Köszi Én is láttam nagyon sok vidit de igazából amiben kivesézik a dolgot még nem. De köszönöm az infót.

Ha jól emlékszem Paplovag csinált erről egy elég szépen elmagyarázó videót. Keress rá a csatornáján. :slight_smile:

Nagyon sokféle képpen meg lehet ezt a dolgot oldani. Van olcsóbb és drága megoldása is ennek. Nekem például úgy volt megoldva, hogy ugye az alap ahogy a képet továbbítjuk. Na de a hangot is továbbítani kell valahogy nem? Erre van (én szerintem) két megoldás.

  1. Egy mezei jack-jack kábellel átviszed a hangot a gamer gépről a streamerbe de itt jön a móka. Ezzel a megoldással a gamer gépen csak akkor tudsz beszélni másokkal (TS, DC) ha a fejhallgatódon van mikrofon.(gondolom egy külső mikrofon lesz a streamer gépbe) És a hangot a Windows Mixer segítségével tudod átvezetni és ha lefigyeled a Mixert hallod is a gamer gépen. A gamer gép alaplapi zöld aljzatból hozod ki a kábelt és a streamer gép KÉK aljzatába dugod mint jelforrás és a streamer gépen az OBS-hez hozzáadsz egy új mikrofont és az lesz a játék hangja.(Egy alap háttérzaj mindig lesz de vannak erre is eszközök hogy ne legyenek)

  2. Az pedig egy USB keverő ami rá van dugva a streamer gépre és igazából onnan hardveresen tudsz magadnak monitorozni. Ez a drágább de jobb megoldás. Az első is működik de azt ki kell tapasztalni

Nekem ez a két tippem van és remélem érthetően írtam valamennyire xD

2 Likes

Nagyon is ! pontosan ilyen életszagú tapasztalatok véget hoztam létre a topikot Köszönöm!

1 Like

A tegnapi nap érdekesen alakult válaszok tekintetében azt nagyon is látni hogy nincs igazi bevált megoldás rengeteg a sajátos ötlet de ha lehet ne üzenet formájában küldjétek hanem ide kirakva hogy más is tudjon belőle okosodni.

1 Like

Mindegy hogy a videókártya melyik kimeneteléből csatlakozol a capture cardra?

Ez is egy éves topic!
@LengyelB2 kérlek lakatold.

1 Like