TheVR Fórum

Streamhez Capture Card?

Sziasztok!

Van egy közepes teljesítményü gépem i-7-4770 3.4GHz 16gb ram ddr3 nvidia gtx 970
olvasgattam, hogy 2 gépet összelehet dobni, hogy akadozás nélkül szép legyen a kép, de mivel nekem most nem tellik még egyre a capture card-on gondolkozom, de nem nagyon értem mi a lényeg ennek a kis doboznak… valaki eltudná magyarázni miben segit ha veszek egy ilyet? és egy plusz kérdés most egy logitech 922es kamerám van viszont a leírásnál nem látom, hogy irná a kompatibilitást obs-el ettől függetlenül jó erre a célra?

Streamer gépbe kell a capture card. Egyik géppel játszol, másikkal streamelsz. Agy nem a játékos gépet terheli a streamelés. A caputre card al kötöd össze a játékos gép videó jelét a streamer géppel.

Köszi a választ! Most már értem nagyjából. Viszont még 1 gépre most nincs pénzem. Mindenképp 2 gép kell összekötve legyen vagy 1 gép is elbírja ezt a procedúrát csak kevesebb teljesítménnyel?

Lehet egy gépről streamelni, csak sokkal több erőforrást eszik, így alacsonyabb felbontással/bitrate-tel és kevesebb fps-sel fog menni.

És az segit ha mondjuk 2 videó kártya lenne benne?

SLI-nek csak akkor van értelme, ha már a legerősebb kártyád van, ergo 1080 Ti. Sok program nem használja ki, maga a stream pedig általában a procit jobban terheli (bár lehet a videokártyával is kódolni). Viszonylag olcsóbb, 1 gépes streamre a Ryzen 5 1600 ajánlott, gyári hűtővel simán megy 3,7 gigahertzre húzva, 6 mag 12 szál.

Lehet 1 géppel is streamelni. Én is úgy szoktam, 1 géppel 2 monitorral kezdtem szeptemberben. 32"-oson megy a játék, másik monitiron látom a chet-et meg az obs-t. Most van egy gyengébb gépem azon megy a chet.

Ha nem számítana a pénz akkor összedobnék streamer gépet is de most fontosabb volt a csempe a falra mint egy másik pc :smiley:

Amúgy azt mondják , hogy a streamer gépnek jóval erősebbnek kell lennie mint a játékos gépnek szóval ha ilyesmiben gondolkodsz akkor erre figyelj.
Én egy i3-3240-es cpu-val, asus radeon 7770hd vga-val és 8gb rammal kezdtem streamelni. Azóta volt egy cpu csere i5-re meg egy vga csere gtx660-ra. Picit jobban fut 1-2 játék.

OBS-s alapból cpu-t terheli de ha nagyon nem bírja lehet vga-ra állítani.

Ha meg sli-t szeretnél nézzél teszteket, hogy mennyivel növeli a teljesítményt. Nem biztos, hogy megéri pl. 20%-os teljesítmény növekedésért megvenni még egy vga-t (egyéni vélemény) .

1 Like

Főleg hogy sok játék nem is használja az SLI-t, sőt van amelyik rosszabbul is fut mint 1 kártyával.

Ezért éri meg inkább 1 erősebb kártyára cserélni, mint 2 gyengébbel SLI-vel szívni.

Hát sajnos, ahogy te is balu én is pénz hiánnyal küzködök úgyhogy én se tudok még egy gépet venni, úgyhogy eggyel kell próbálkozzak! Tudtok adni valami tanácsot hogy mit lehetne fejleszteni a mostani gépemen, hogy jobban bírja?

I7-4770 3.4GHz, 16gb ram ddr3, GTX 970, és az alaplapom azt mondták nagyon gyenge egy Asrock H81M. Viszont ha lecserélném mondjuk a video kártyát akkor szerintem úgyis újabb kéne nem? tudtok mondani egy jobbat + hozzá egy jobb video kártyát nem örült drága áron, de teljesítményben jobbat? plusz másik kérdés ha ugye kicserélem lecserélem akkor ez a régi config jólenne második gépnek? kb mennyiből jönne létre ez az egész? monitort azt rendeltem már még egyet. akkor már csak ezt kéne valahogy megoldani. Amugy ha két gép van 1 streamer egy meg a obs-chatet nézni az annyira megkönnyíti a dolgot akadozás mentesen és tiszta képpel fog menni mondjuk 1080 30on vagy 720 60on?

Ebbe a gépbe nyugodtan vehetsz egy erősebb videokártyát, játszani bőven jó lesz

Ahogy fentebb is írtam, ha egy gépről megy minden, akkor Ryzen 5 1600 körül kell gondolkozni, kell a sok mag a játék+stream egyidejő futásához, a videokártyát ez kevésbé terheli, az ahhoz kell, hogy magát a játékot jó minőségben tudd futtatni.

Kellene mondanod egy rászánható összeget, a nélkül csak sötétben tapogatózunk.

Akkor amim most van proci nem elég? meg amugy én maradnék a Intel-nél sose volt még AMD-m. Annyi pénzem van, hogy a kártyát kicserélem meg talán az alaplapot hogy tudja ddr4es legyen meg akkor ramot azért mondtam hogy nagyjából kitudnám cserélni a mostanit és akkor mehetne a régi cucc egy új gépbe. azabaj erre a célra max egy 150ezrem van.

Hát, annyiból vagy alaplap+proci+ram csere jön ki, vagy egy jobb videokártya. Döntsd el melyiket léped meg most, melyiket mondjuk jövőre, de mindkét upgrade szükséges.

AMD most jobban megéri, több magot kapsz azonos pénzért mint az intelnél, és az alaplapok is olcsóbbak.

Hát nemtudom, hogy lenne a jobb… letudnád írni szerinted melyik azok a hardwerek amik most megérik? a procit már irtad a többit is letudnád? amugy amd proci mehet együtt nvidia kártyával? azon csodálkozom hogy akit szoktam néha nézni csajt ilyen konfigja van és fut neki szépen minden.

PC Specs
CPU: AMD FX™-6300 Six-Core Processor

RAM: 16 GB DDR3

GPU: NVIDIA GeForce GTX 960

Monitor: ASUS 24 Inch Gaming Monitor 1920x1080p

Monitor 2: ASUS 21.5 Inch Widescreen 1920x1080p

Azért nem valami szép ez a stream, alacsony a bitrate.

Szerintem:
Ryzen 5 1600
Hozzá való B350es alaplap pl asus B350 prime
16 giga 3200mhzes DDR4, mondjuk Gskill
1070

Simán megy az AMD proci nvidia kártyával, semmi gondjuk nincs.

1 Like

Annyira nem vagyok tájékozott cpu ügyben mert én mindig gyengébb gépeket rakok össze. Nekem jelenleg egy i5 3450-em van. 8gb ddr3-mal , gtx 660-al. Ezzel nálam eddig gond nélkül ment a stream.
Szerintem a te gépeddel is lehet 720p-ben streamalni.

Ezzel a konfiggal amit leírtál miket tudnék szépen futtatni? és mennyi pénzbe lenne ez amit leírtál?

És te miket szoktál streamelni ?

1080p-ben kb mindent, a legtöbb játékot 1440p-ben is (szebben néz ki ha azt konvertálod le 1080-ra, mint a sima 1080p)

proci 60k
videokártya 140 körül
ram 55-60 körül
alaplap 30-35 körül

Mondjuk én főleg retro játékokat stremelek de van 1-2 gép igényesebb amit streamelek, pl. subnautica. Itt szokott néha akadni.

Milyen progival lehet átkonvertálni? tehát ez a konfig bőven jó egy egy gépes streamhez?