Streamlabs OBS/ OBS Output FPS probléma


#1

Sziasztok,
Elszeretnék kezdeni streamelni, de egy olyan problémába ütköztem, hogy ingame-be megvan a 60+Fps, de az OBS be meg ledroppolja 5-48 fps ig. (RainbowSix: Siege, Division 1-2 nél találkoztam eddig ezzel a problémával, cs:goba az ingame Fpst veszi le 300ról 150re)
Internet kapcsolatom: 125/10 Mbps os.

RIG:
image
Beállítások: (SLOBS/OBS) [probléma]


#2

Ez azért van mert ugyanarról a gépről streamelsz, és igy a játék és az OBS egyszerre eszi a procit, ami elég gyenge streamelésre a 4 magjával.


#3

@marcimine Ismerösömnek is ugyan ilyen processzora van, de nekki 8gb ram és 1050-e s neki normálisan megy a stream s nincsen neki FPS droppja.


#4

Az OBS-nek hány magot adtál encode-ra?
Mellesleg biztos hogy az ismerősödnél minden beállítás ugyanolyan mint nálad?


#5

A kérdés már csak az, hogy ő is 144hz-en nyomja, mint te? Ugye a processzor headroomot eléggé elviszi a magas FPS. Lockolj 60hz-re, ingame is.


#6

@szakinorbert1988 @marcimine
Na Sikerült megoldanom a problémát :blush:
Mégpedig úgy hogy az Advanced-nál a Process Priorityt Felvettem Highra/Above normal-ra, Outputnál pedig a Preset-et High Performancra raktam át és a Profile-t pedig main-re, s így már nem esik le 45Fps alá, nem akad így a stream.
Köszönöm a segítségeteket :slight_smile: (a 60fps lock az valamikor működik valamikor meg nem, division 2 nél nem segített de WoT vagy más játéknál viszont szokott)