TheVR Fórum

Switchable GPU

Sziasztok!
Tavaly októberben vettük a laptopomat.
Teljesen jól működött, azonban észrevettem, hogy alacsony gépigényű játékoknál is akadozni kezd és rettentően felmelegszik. A CPU-t egyáltalán nem terhelték a játékok, viszont a GPU nonstop 100%-os kihasználtságon futott, és majd 90 fokos hőmérsékletre melegedett, akármit csináltam a gépen.
Az AMD Radeon szoftverben vettem észre, hogy nem a dedikált videokártyát használja a laptom megjelenítőnek, hanem a gyárit, ami nagyon gyenge és az is megviselni, ha egy monitort csatlakoztatok a laptopra. Próbáltam az Nvidia vezérlőpultban kényszeríteni a játékokat, hogy a dedikált videokártyát hassználják, azonban továbbra is a gyári AMD-t használták helyette. Az interneten is szétnéztem és BIOS-ban lenne lehetőség átállítani, hogy melyik kártya legyen az elsődleges, azonban abban a BIOS-ban ami ezen a gépen van, ezt nem lehet megtenni, mert nincsen advanced settings.
Azt olvastam, hogy ezt úgy lehetne áthidalni, hogy fizikálisan szétszedi a gépet valaki és új BIOS-t telepít rá, amiben ez a beállítás elérhető.
Kérdéseim: Meg lehet egyáltalán oldani ezt a problémát? Ti tudtok valami más módot, amit még nem próbáltam? Érdemes e szervízbe vinni valahová, vagy szerintetek csak kérjem vissza a pénzem és válasszak másik gépet? Gyakorlatilag olyan laptopot adtak el nekem, amiben a videokártya amit feltüntettek nem üzemel.

Köszönöm a válaszaitokat előre is!

Van belőle pár ezer.
Milyen típus?

milyen?

melyik?

A gpu már csak ilyen egy laposban.

Vegyél alá egy laptophűtőt és használd a keresőt.
Sokszor lefutott téma ez.

Dász iszt jóságos ég -.-

1 Like

Laptop: Acer Nitro AN515-43-R94T NH.Q6NEU.00V Notebook Árak - Acer Nitro AN515-43-R94T NH.Q6NEU.00V Laptop Akció
CPU: AMD Ryzen 7 3750H with Radeon Vega Mobile Gfx, 4 Cores
GPU: AMD Radeon™ RX Vega 10 Graphics, Elsődleges/Integrált
GeForce GTX 1050Ti, Dedikált

Bocsi lehet félreértettem, nem igazán értek hozzá

A BIOS frissítéshez nem kell szétszedni a gépet. Érdemes lenne neked BIOS frissítést csinálni rajta.